Podziękowania Podziękowania:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Affinity Photo rusza na windows, rabat 20%

  1. #21
    Member

    Dołączył
    Jul 2007
    Postów
    527
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Cytat Zamieszczone przez Imperator Zobacz posta
    właśnie pojawiły się demka pod windę, można teścić bez obawień :)

    https://affinity.serif.com/blog/free...rs/?mc=AFFFB01
    Ja 2 tyg. temu zakupiłem oba - Design i Photo, były w promocji po 39$ za sztukę (i co mnie, ja pierdziele zdziwiło, to było już z VAT...jak oni to robią ???). Ja z Photoshopem i Illustratorem zatrzymałem się na CS4...uporczywie szukałem jeszcze ostatnio czy ktoś sprzedaje CS6 w pudełkach w rozsądnej cenie...i doopa. Nie ma sensu. Mi w CS4 brakowało obsługi nowych aparatów w Camera Raw oraz inteligentnego wypełniania (Content Aware). Teraz mam Affinity Photo i nie szukam już CS6...wszystko co potrzeba mam w sofcie za 150 zł...nie mam pojęcia czy jeszcze śnię czy dopiero śnię...hit.
    Pozdro
    Hris
    http://trzyde.blogspot.com/ - modele 3D, drzewa i ludzie z kanałem alpha, tutoriale,

  2. #22
    Member
    Awatar Imperator
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    394
    Podziękowania

    Domyślnie

    No ja też się zdziwiłem, że nie doliczyli do ceny vatu tylko cena na stronie była już finalna :) zawsze te kilak złotych w kieszeni a zakup bardzo udany, nic tylko się cieszyć :)

  3. #23
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Ciudad de Mexico
    Postów
    4502
    Podziękowania

    Domyślnie

    A dzis jeszcze update Designera i masa fixow. Ja juz przenioslem w calosci workflow na Affinity. Dwoch rzeczy ktorych mi brakuje jeszcze w Designerze (warp i trace bitmapy) sa w drodze a na razie uzywam sobie inkscape'a do tego. Genialny soft za genialna cene.
    Ostatnio edytowane przez Nezumi ; 10-02-17 o 02:21
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  4. #24
    Member
    Awatar jaceks
    Dołączył
    Jul 2008
    Lokalizacja
    Katowice
    Postów
    357
    Podziękowania

    Domyślnie

    Czy Designer może automatycznie upgrade'ować nadpisany, zlinkowany plik z Photo? Coś jak w Ai-PS, ID-PS.

  5. #25
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Czy ktoś z was doszedł do tego jak dodawać wyrenderowane alphy do kanałów? W PS klikam na kanał alpha z ctrl i już mam zaznaczenie. Mogę go wkleić do kanałów i wszystko działa. Już jakiś czas nad tym kombinuję i nie znalazłem rozwiązania, a to raczej podstawowa funkcja...

  6. #26
    Member

    Dołączył
    Jul 2007
    Postów
    527
    Podziękowania

    Domyślnie

    Tiger - siądę dziś wieczorem w domu to też to obadam, bo dobre pytanie to jest...póki co tylko zdjęcia obrabiałem, do wizek jeszcze nie zaprzągłem tego...
    http://trzyde.blogspot.com/ - modele 3D, drzewa i ludzie z kanałem alpha, tutoriale,

  7. #27
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Ciudad de Mexico
    Postów
    4502
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jaceks Zobacz posta
    Czy Designer może automatycznie upgrade'ować nadpisany, zlinkowany plik z Photo? Coś jak w Ai-PS, ID-PS.
    Nie ma na razie linkowania plikow. Pracuja nad tym, bo bedzie to niezbedne w Affinity Publisher, ale w zblizajacej sie wersji 1.6 ich softow jeszcze linkowania nie bedzie. Mozna plik z Photo "embednac" w Designerze i jak dwa razy na nim klikniesz w glownym dokumentcie to ci sie otworzy edycja tego embednietego pliku. Ale oryginal zostanie taki sam.
    Cytat Zamieszczone przez tiger250 Zobacz posta
    Czy ktoś z was doszedł do tego jak dodawać wyrenderowane alphy do kanałów?
    Nie wiem czy o to ci chodzi ale jak klikniesz sobie z ctrl na alfie i masz juz zaznaczenie to idziesz do SELECT/SAVE SELECTION/AS SPARE CHANNEL i w panelu kanalow ci sie doda jako spare channel. Prawy klik na nim i mozesz mu zmienic nazwe.
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  8. #28
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Ja właśnie też cały czas obrabiałem foty i byłem zachwycony, dzisiaj usiadłem do wizki i zachwyt prysnął :)

    Nezumi - właśnie próbowałem klikać z ctrl tak jak w PS, obejrzałem kilka tutoriali i nic. Po kliknięciu z ctrl zaznacza mi i tak cały obszar...
    Na forum poczytałem, że ludzie też maja z tym problemy i bardzo źle to działa, nawet zapisywanie TIFFów z przeźroczystością się sypie. Więc jak na razie PS jeszcze mi się przydał :)

  9. #29
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Ciudad de Mexico
    Postów
    4502
    Podziękowania

    Domyślnie

    Jak chodzi o zaznaczanie z ctrl nie mam problemow zadnych. Mnie zawsze pen tool wywala Photo ;D. Ogolnie po przesiadce na Affinity i codziennej pracy Designer nie wywalil mi sie ani razu (moze raz ale autozapis uratowal sprawe) i Photo... nie pamietam ile ale duzo. Nie zaluje przesiadki tak czy siak bo widze ze pracuja, dopieszczaja. Wazne zeby u nich na forum zglaszac bledy bo w przeciwienstwie do Adobe sluchaja ludzi, odpowiadaja i testuja. Nie moge sie doczekac 1.6 juz :D
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  10. #30
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Masz rację, opisze dokładnie co jest u mnie nie tak na ich forum i zobaczymy. Soft faktycznie szybko się rozwija!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •