Podziękowania Podziękowania:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Affinity Photo rusza na windows, rabat 20%

  1. #21
    Member

    Dołączył
    Jul 2007
    Postów
    530
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Cytat Zamieszczone przez Imperator Zobacz posta
    właśnie pojawiły się demka pod windę, można teścić bez obawień :)

    https://affinity.serif.com/blog/free...rs/?mc=AFFFB01
    Ja 2 tyg. temu zakupiłem oba - Design i Photo, były w promocji po 39$ za sztukę (i co mnie, ja pierdziele zdziwiło, to było już z VAT...jak oni to robią ???). Ja z Photoshopem i Illustratorem zatrzymałem się na CS4...uporczywie szukałem jeszcze ostatnio czy ktoś sprzedaje CS6 w pudełkach w rozsądnej cenie...i doopa. Nie ma sensu. Mi w CS4 brakowało obsługi nowych aparatów w Camera Raw oraz inteligentnego wypełniania (Content Aware). Teraz mam Affinity Photo i nie szukam już CS6...wszystko co potrzeba mam w sofcie za 150 zł...nie mam pojęcia czy jeszcze śnię czy dopiero śnię...hit.
    Pozdro
    Hris
    http://trzyde.blogspot.com/ - modele 3D, drzewa i ludzie z kanałem alpha, tutoriale,

  2. #22
    Member
    Awatar Imperator
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    420
    Podziękowania

    Domyślnie

    No ja też się zdziwiłem, że nie doliczyli do ceny vatu tylko cena na stronie była już finalna :) zawsze te kilak złotych w kieszeni a zakup bardzo udany, nic tylko się cieszyć :)

  3. #23
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Toluca, Mexico
    Postów
    4532
    Podziękowania

    Domyślnie

    A dzis jeszcze update Designera i masa fixow. Ja juz przenioslem w calosci workflow na Affinity. Dwoch rzeczy ktorych mi brakuje jeszcze w Designerze (warp i trace bitmapy) sa w drodze a na razie uzywam sobie inkscape'a do tego. Genialny soft za genialna cene.
    Ostatnio edytowane przez Nezumi ; 10-02-17 o 02:21
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  4. #24
    Member
    Awatar jaceks
    Dołączył
    Jul 2008
    Lokalizacja
    Katowice
    Postów
    359
    Podziękowania

    Domyślnie

    Czy Designer może automatycznie upgrade'ować nadpisany, zlinkowany plik z Photo? Coś jak w Ai-PS, ID-PS.
    Ostatnio edytowane przez jaceks ; 05-01-18 o 13:54

  5. #25
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Czy ktoś z was doszedł do tego jak dodawać wyrenderowane alphy do kanałów? W PS klikam na kanał alpha z ctrl i już mam zaznaczenie. Mogę go wkleić do kanałów i wszystko działa. Już jakiś czas nad tym kombinuję i nie znalazłem rozwiązania, a to raczej podstawowa funkcja...

  6. #26
    Member

    Dołączył
    Jul 2007
    Postów
    530
    Podziękowania

    Domyślnie

    Tiger - siądę dziś wieczorem w domu to też to obadam, bo dobre pytanie to jest...póki co tylko zdjęcia obrabiałem, do wizek jeszcze nie zaprzągłem tego...
    http://trzyde.blogspot.com/ - modele 3D, drzewa i ludzie z kanałem alpha, tutoriale,

  7. #27
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Toluca, Mexico
    Postów
    4532
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jaceks Zobacz posta
    Czy Designer może automatycznie upgrade'ować nadpisany, zlinkowany plik z Photo? Coś jak w Ai-PS, ID-PS.
    Nie ma na razie linkowania plikow. Pracuja nad tym, bo bedzie to niezbedne w Affinity Publisher, ale w zblizajacej sie wersji 1.6 ich softow jeszcze linkowania nie bedzie. Mozna plik z Photo "embednac" w Designerze i jak dwa razy na nim klikniesz w glownym dokumentcie to ci sie otworzy edycja tego embednietego pliku. Ale oryginal zostanie taki sam.
    Cytat Zamieszczone przez tiger250 Zobacz posta
    Czy ktoś z was doszedł do tego jak dodawać wyrenderowane alphy do kanałów?
    Nie wiem czy o to ci chodzi ale jak klikniesz sobie z ctrl na alfie i masz juz zaznaczenie to idziesz do SELECT/SAVE SELECTION/AS SPARE CHANNEL i w panelu kanalow ci sie doda jako spare channel. Prawy klik na nim i mozesz mu zmienic nazwe.
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  8. #28
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Ja właśnie też cały czas obrabiałem foty i byłem zachwycony, dzisiaj usiadłem do wizki i zachwyt prysnął :)

    Nezumi - właśnie próbowałem klikać z ctrl tak jak w PS, obejrzałem kilka tutoriali i nic. Po kliknięciu z ctrl zaznacza mi i tak cały obszar...
    Na forum poczytałem, że ludzie też maja z tym problemy i bardzo źle to działa, nawet zapisywanie TIFFów z przeźroczystością się sypie. Więc jak na razie PS jeszcze mi się przydał :)

  9. #29
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Toluca, Mexico
    Postów
    4532
    Podziękowania

    Domyślnie

    Jak chodzi o zaznaczanie z ctrl nie mam problemow zadnych. Mnie zawsze pen tool wywala Photo ;D. Ogolnie po przesiadce na Affinity i codziennej pracy Designer nie wywalil mi sie ani razu (moze raz ale autozapis uratowal sprawe) i Photo... nie pamietam ile ale duzo. Nie zaluje przesiadki tak czy siak bo widze ze pracuja, dopieszczaja. Wazne zeby u nich na forum zglaszac bledy bo w przeciwienstwie do Adobe sluchaja ludzi, odpowiadaja i testuja. Nie moge sie doczekac 1.6 juz :D
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  10. #30
    Member
    Awatar tiger250
    Dołączył
    Dec 2006
    Lokalizacja
    Rydułtowy
    Postów
    186
    Podziękowania

    Domyślnie

    Masz rację, opisze dokładnie co jest u mnie nie tak na ich forum i zobaczymy. Soft faktycznie szybko się rozwija!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •