Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zmiana koloru wielu VRayLight

  1. #1
    Member

    Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Sochaczew
    Postów
    25
    Podziękowania

    Domyślnie Zmiana koloru wielu VRayLight


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Witajcie.

    Powróciłem do Maxa i napotykam problemy. Czy można jakoś zmienić jednocześnie kolor VRayLight? Czy też trzeba zmieniać każdy z osobna?

  2. #2
    Member
    Awatar skalpel3d
    Dołączył
    Apr 2013
    Postów
    2542
    Podziękowania

    Domyślnie

    masz takie narzedzie jak vray light lister
    " Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać."
    "Jesteś kobietą, o której mężczyzna może tylko marzyć. Moją, tylko moją winą jest, że nie mam natury marzyciela."
    " Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze."


  3. #3
    Member

    Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Sochaczew
    Postów
    25
    Podziękowania

    Domyślnie

    Vray Light Lister znam z tym, że w Vray Light Lister nie znalazłem opcji by zmienić kilkaset vray light'ow na raz, a zamiana każdego z osobna jest męcząca i czasochłonna.

  4. #4
    Member
    Awatar Dynamico
    Dołączył
    Oct 2008
    Lokalizacja
    Katowice
    Postów
    1333
    Podziękowania

    Domyślnie

    Zaznacz wszystkie światła, które chcesz zmienić i uruchom taki skrypt:

    for i=1 to $.count do $.color=color 0 0 0

    w miejsce color 0 0 0 wpisując wartości RGB na jakie chcesz zmienić
    3D interior & architectural renderings
    Wizualizacje wnętrz, architektoniczne, produktów
    Podziękowania D.ev, skalpel3d podziękował

  5. #5
    Member

    Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Sochaczew
    Postów
    25
    Podziękowania

    Domyślnie

    Dzięki @Dynamico, pomogłeś ;)

  6. #6
    Member

    Dołączył
    Aug 2011
    Lokalizacja
    Sochaczew
    Postów
    25
    Podziękowania

    Domyślnie

    Powracając do tematu świateł.
    @Dynamico, może Ty będziesz wiedział, albo doradzisz jak poradzić sobie ze zmianą siły światła jednocześnie jak w przypadku kolorów.

  7. #7
    Los Modeleros
    Srebrna Galeria
    Awatar Loozack
    Dołączył
    Apr 2003
    Lokalizacja
    Zgierz, k/Łodzi
    Postów
    3791
    Podziękowania

    Domyślnie

    Spróbuj tego skryptu, chociaż głowy nie dam, czy z VRayowymi światłami też działa: http://www.scriptspot.com/3ds-max/sc...-modifier-zorb

    Pozdrawiam.
    :: www.vertexophobia.com / Portfolio ::
    the cure is here

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •