Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Moja strona domowa - ASP.NET MVC

  1. #11
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Dzieki torm, w sumie zastosowoalem animacje css do fedein, tak jak poleciles :) z tym ze nie generuje randomowych czasow.
    W sumie duzo do stylu dodalem ostatnio, jak chcecie to zapraszam ponownie na stronke - duzo css zmian.

  2. #12
    member of
    Awatar olaf
    Dołączył
    May 2009
    Lokalizacja
    szczecin
    Postów
    9583
    Podziękowania

    Domyślnie

    baner z lista projektow w dziale Projects jest kompletnie nieczytelny. Myslalem, ze jeszcze nic tam nie ma. Reszta przyjemna. Tlo masz zbyt wyraziste (kontrasty) przez co tekst sie ciezko ogarnia - szczegolnie niebieski - na glownej.
    nosiłem kalesony zanim było cool
    Podziękowania keajra podziękował

  3. #13
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie

    Dzieki olaf, dobry feedback.

    Co do dzialu projektow masz 100% racje - ten projekt AS3TOCS jest dostepny tylko dla wspolpracownikow z mojej firmy, i wielu mialo problem by znalezcs linku :) BTW Zrobinie open source kodu AS3TOCS jest w trakcie, problem w tym ze napisalem go podczas regularnych godzin pracy wiec nie jest to moja wlasnosc de facto.

    Tak czy siak, cala ta stona projects do wymiany.

  4. #14
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie

    Wyemigrowalem z Azure te strone, po otrzymaniu dwoch rachunkow, ktore... ech mowiac krotka sa ogromne.
    Na dodatek chcialem zachowac certyfikat SSL i domene, ale wpadlem w sidla Microsoftu - okazuje sie ze za Chiny nie da sie ich uzywac poza Azure.

    Echh, co ja myslalem, przeciez to Microsoft - jak moglem byc tak glupi.

    Tak czy siak, stracilem pareset euro, teraz kasuje wszystko co sie da z Azure i jestem teraz gdzies gdzie place ogolnie 10 razy mniej, duzo lepszy performance aplikacji itd itp.

    Znalazlem jednak hack na uzywanie domeny z Azure (ktore nota bene jest zakupiona na GoDaddy) - wystarczy stworzyc web app w Azure, podpiac te domene, wyedytowac DNS A record do prawdziwej strony, skasowac z Azure web app, i tyle. Szkoda tylko ze to nie moze sie odbyc po ludzku.

    Nigdy wiecej Azure. Jedynie serwer SQL zostawilem, gdyz oplaty sa znosne a wole SQL od MySQL ktory jest na moim nowych hoscie dostepny.

    Co do samej stronki to calkiem sporo dodalem ostanio ale to sa bardzo techniczne sprawy, glownie zwiazane z konsola wiec pomijam je milczeniem.

  5. #15
    member of
    Awatar olaf
    Dołączył
    May 2009
    Lokalizacja
    szczecin
    Postów
    9583
    Podziękowania

    Domyślnie

    Echh, co ja myslalem, przeciez to Microsoft - jak moglem byc tak glupi.
    dlatego tak chetnie organizuja konferencje i rozdaja certyfikaty.

    Ostatnio liczylem koszt treningu ML do nowego projektu z uzyciem roznych chmur i koszta duzych rozwiazan sa zwyczajnie kolosalne.
    nosiłem kalesony zanim było cool

  6. #16
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olaf Zobacz posta
    dlatego tak chetnie organizuja konferencje i rozdaja certyfikaty.

    Ostatnio liczylem koszt treningu ML do nowego projektu z uzyciem roznych chmur i koszta duzych rozwiazan sa zwyczajnie kolosalne.
    Prawda, nie mniej trzbea przyznac ze Azure to top klasa - cudownie sie z nim pracuje, zwlaszcza automatyzacja wszystkiego (bedzie mi brakowalo PowerShell <=> Azure).

    Jednak to ma swoja cene - duza.

    Na domiar zlego to za co zaplaciles i powinno byc twoje (jak w moim wypadku domena i certyfikat) tak naprawde jest twoje tylko do momentu gdy zechcesz skorzystac z konkurencji. Na prawde sie zawiodlem, bo jestem fanem produktow Microsoft (Windows 10, PowerShell, .NET, VisualStudio to najprzyjemniejsze srodowiska pracy w jakich bylo mi dane siedziec).

    Tak czy siak, skasowalem tez domene. Kupilem nowa (tam gdzie moge z nia zrobic co mi sie podoba). Teraz stronka siedzi pod: https://quisutdeus.in/

  7. #17
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie

    Hey, sporo sie dzieje na mojej stronce, ale to glownie bardzo techniczne sprawy.

    Nie mniej, skoro to forum dla grafikow, pojawil sie na stronce projekt Mandelbrot: https://quisutdeus.in/Projects/MandelbrotSet
    Jest to bardzo wczesna wersja umozliwiajaca generowanie przeroznych wizualizacji Mandelbrot Set poprzez komendy konsoli, w tym generowanie gifow jak ten:


    Nie mniej skoro to wczesna wersja, nie daje nigdzie opisu jak tworzyc komendy i co oznaczaja poszczegolne parametry. Jak bedzie juz skonczone wszystko, wowczas podam, ale najpewniej z consoli przeniesie sie to na zwyczajne UI z mozliwoscia przyblizania i oddalania za pomoc myszki.


    EDIT:
    W sumie poswiecilem sie dzisiaj, i zaimplementowalem zoom poprzez "drag rectangle".
    Bardzo fajnie sie teraz mozna bawic.
    Nie mniej strona ta podwzgledem layoutu jest straszna - robilem wszystko aby bylo tylko "funkcjonalne" narazie. Nie mam juz dzis sily sie dalej z tym bawic, wiec zostawiam na razie jak jest.
    Ostatnio edytowane przez keajra ; 17-06-17 o 19:08

  8. #18
    Member
    Awatar torm
    Dołączył
    Mar 2006
    Postów
    1232
    Podziękowania

    Domyślnie

    Znowu dałeś niepotrzebne skrypty. Generalnie jak na tak małą stronkę to jest przeładowana JS'em.
    W większości przypadków jest on zbędny.

    Np. teraz powiększasz fonta za pomocą jQuery... kiedy mógłbyś użyć po prostu transform:scale; razem z transition na hoverze.
    CSS w tej chwili ma na prawdę spore możliwości. Do animacji JS się praktycznie już nie używa.

    Chyba, że bardziej rozbudowane animacje generowane na canvas.

  9. #19
    Member

    Dołączył
    May 2016
    Postów
    208
    Podziękowania

    Domyślnie

    Tak wiem, nie mniej dzieki za feedback.
    Jezeli sie przyjrzysz to wiele robie juz samym css, w tym wlasnie transform czy filter a ten scripcik powiekszajacy font jest tam tylko dla tego ze nie mialem sily i czasu go usunac :D Zrobie to kiedy bede mogl.

    A js staram sie wyeliminowac gdzie moge. Sek w tym ze nie mam czasu za bardzo siasc do tego.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •