Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z lambertem

  1. #1
    Member

    Dołączył
    Jun 2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie Problem z lambertem


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Po stworzeniu NURBS PLANE i nadaniu mu lambert>material>plik, zrobiłem z tego layer. Teraz, kiedy tworzę nowe POLY albo NURBS, to automatycznie dostają one ten sam materiał co pierwszy NURB PLANE (ten, z którego zrobiłem layer). Nie mam pojęcia dlaczego ani jak to się dzieje, i jak to wyłączyć. Pomocy.

  2. #2
    Member
    Awatar Nathanielxd
    Dołączył
    Oct 2010
    Lokalizacja
    Łódź
    Postów
    248
    Podziękowania

    Domyślnie

    Bo pewnie chodzi o lambert 1, który jest nakładany z automatu na każdy nowy obiekt.

    Najlepiej na ten plane, który stworzyłeś nałóż nowy materiał (prawym na obiekt -> assign new material -> lambert). Wtedy na niego zostanie nałożony lambert 2 i z nim możesz robić co chcesz, nie zostanie on nadany do każdego następnego utworzonego obiektu.

  3. #3
    Member

    Dołączył
    Jun 2014
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Nathanielxd Zobacz posta
    Bo pewnie chodzi o lambert 1
    Tak! To było to! Wielkie dzięki!

  4. #4
    Member
    Awatar Imperator
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    367
    Podziękowania

    Domyślnie


    × tak 1 użytkownik(ów) ma podobne zdanie!

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •