× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Adobe Photoshop CC 2018

  1. #21
    Member
    Awatar blood_brother
    Dołączył
    May 2003
    Postów
    1392
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Cytat Zamieszczone przez jamnique Zobacz posta
    Olaf, nawet kiedy jest się też jednocześnie połączonym po kablu?
    Nie wiem jak w 10, ale do 7 Windows traktował połączenie "kablowe" jako to lepsze i preferowane.


  2. #22
    Member
    Awatar makak
    Dołączył
    Nov 2005
    Lokalizacja
    Wwa/Marki
    Postów
    1082
    Podziękowania

    Domyślnie

    Udało mi się przytulić jedyny pakiet CC jaki był w pracy. I tu ciekawostka, bo pomimo bardzo podobnej specyfikacji, na komputerze firmowym wszystko działa ok, tak w domu photoshop muli aż zęby bolą. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że w domu mam 10 po ostatniej aktualizacji, a pracy jeszcze przed. Co do photoshopa jeszcze, to ma jakieś problemy a altem... mam nadzieję, że to jakoś sprawnie połatają.

    edit: chyba winowajcą okazały się sterowniki graficzne, bo po przywróceniu poprzednich, problemy zniknęły, uff.
    Ostatnio edytowane przez makak ; 27-10-17 o 14:42
    ...

  3. #23
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Ciudad de Mexico
    Postów
    4502
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez makak Zobacz posta
    Co do photoshopa jeszcze, to ma jakieś problemy a altem... mam nadzieję, że to jakoś sprawnie połatają.
    Mozesz powiedziec o co konkretniej chodzi z tym altem? Naczytalem sie tu i owdzie ze jest jakis bug ale nie trafilem na dokladniejszy opis.
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  4. #24
    Member
    Awatar makak
    Dołączył
    Nov 2005
    Lokalizacja
    Wwa/Marki
    Postów
    1082
    Podziękowania

    Domyślnie

    Jakby za pierwszym razem nie łapał. Jak robisz alt+backspace, to dopiero za drugim razem zalewa. Albo jak chcesz altem pobrać kolor, to ma problem. Dla mnie to mega dziwne, może coś ustawili pod tego alta i się gryzie?
    ...

  5. #25
    Member
    Awatar cho.co
    Dołączył
    Apr 2009
    Postów
    83
    Podziękowania

    Domyślnie

    U mnie się dzieje podobnie, ale z alt+ctrl+z - łapie za drugim, trzecim razem dopiero, klikane na klawiaturze. Co ciekawe, mam zbindowany ten skrót pod którymś przyciskiem w Intuosie i tak kliknięty działa za pierwszym razem.

  6. #26
    Member
    Awatar michalz00
    Dołączył
    Jan 2012
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    366
    Podziękowania

    Domyślnie

    Zrobili symetrię w PS? Jestem tak zaabsorbowany nowymi kolorami labels'ów w premiere, że nie zauważyłem ;) Update 2018 jak na razie dobry, odpukać w niemalowane :)

  7. #27
    Paweł Grzelak
    Awatar deshu
    Dołączył
    Dec 2005
    Lokalizacja
    W-wa
    Postów
    2342
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Imperator Zobacz posta
    Hehe pięknie. Choć chyba troche udawał.

    Ciekawe czy
    Kod:
    shutdown -a
    pomaga na win10.

    Swoją drogą widzę, że już nie tylko apple zaczyna wydawać aupdejty uniemożliwiające prace. Brawo.

  8. #28
    Member
    Awatar ca mel
    Dołączył
    Mar 2005
    Lokalizacja
    wawa
    Postów
    655
    Podziękowania

    Domyślnie

    Nowy photoshop działa bardzo ładnie, przynajmniej na Win 7.
    Rzeczywiście, pojawia się przyciecie przy skrócie Ctrl + Alt + Z (cofanie z historii), ale to było już we wcześniejszych wersjach.
    Rzecz w tym, że jeśli najpierw wciśniemy Alt, odblokuje się górne menu, a dodatkowa litera ze skrótu próbuje wybrać z niego jakieś polecenie.
    Pod Z nie ma żadnej, więc nic się nie dzieje, a PS popiskuje, informując że nie ma takiej opcji.
    Czyli wciskanie skrótu trzeba zaczynać zawsze od Ctrl.

    Pędzle są nawet szybsze niż we wcześniejszych wersjach, to nowa opcja smootch je spowalnia.
    Po wyłączeniu działają swietnie na obrazie 8k x 8k.

    Natomiast w Afterze 2018 jest dużo całkiem zaawansowanych opcji pod tworzenie i edycję VR 360.
    Z nieba spadł mi ten update, akurat wpadł mi taki projekt.
    Ma ten after chyba jednak problem z disc cache, raz keszuje, dwa razy nie.
    Mądrzy ludzie się nie mylą, więc i my się nie będziemy myli.

    • Marek Dziołak
    http://tinyurl.com/marek3d
    × tak 1 użytkownik(ów) ma podobne zdanie!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •