Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 3ds max 2015 + windows 10

  1. #1
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    19
    Podziękowania

    Domyślnie 3ds max 2015 + windows 10


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Hej,

    planuję się przesiąść na nowy komputer oparty o AMD ryzen 1950x - z tego co wyczytałem niezbyt współpracuje z windowsem 7 - co powoduje że muszę się przesiąść na windows 10 który z kolei jak wyczytałem w internecie nie lubi 3ds max'a w wersji 2015 (jakoś nie specjalnie chce płacić za nowe wersje maxa). Ktoś pracuje na zestawie max2015 i windows 10 - da się rozwiązać wszystkie problemy z tym związane czy to walka z wiatrakami?

    Korzystam z wielu pluginów i teraz sie zastanawiam nad ich kompatybilnością z win10 - zauważyliście jakieś problemy?

  2. #2
    Member

    Dołączył
    Apr 2015
    Postów
    46
    Podziękowania

    Domyślnie

    hmm.. Nie wiem na czym polega to niezbyt dobre wsparcie Windowsa 7 dla ryzen`ow. Mam taki procek od dwóch miesięcy i z doświadczenia wiem ze wszelakie takie opinie przede wszystkim dotyczą graczy i optymalizacji pod gry. Ja co prawda pracuje na 10`ce, ale nie sądzę aby była jakaś dramatyczna różnica miedzy W10 a W7, ważniejszy jest komfort pracy i stabilność platformy. Jak ci wszystko ładnie wstanie na W7 to zapomnij o W10 i miej spokój ( ZEN :) )

  3. #3
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    19
    Podziękowania

    Domyślnie

    Z tego co wyczytałem - to głownie chodzi o USB - braj jego obsługi pod win7 lub problemy z tym - z racji dość sporej różnicy wieku i braku wsparcia dla win7 problemów może być coraz więcej z biegiem czasu. Z tego co wiem win 10 jest juz doś dopracowany i pewnie posłuży jak teraz 7 przez kolejne 10 lat, wiec myślę że to dobry kierunek. W kwestii autodesku 2015 pod win10 to podobno dotyczy sie to problemów z frameworkiem 4.6 (da się to niby zrobić, ale pytanie czy faktycznie wszystko hula właściwie?)

    - - - Updated - - -

    @groh a na jakim sofcie pracujesz w 3d?

  4. #4
    Member

    Dołączył
    May 2008
    Postów
    990
    Podziękowania

    Domyślnie

    Z tego co się orientowałem to chodziło o obsługę klawiatury/myszy przy wejściu do biosu. Ja mam płytę MSI B350 PC MATE i tam jest wejście ps/2. Do tego trzeba było ściągnąć program od msi(o ile dobrze pamiętam) i zrobić instalkę na pendriva tzn do win 7 dodawane były wszystkie potrzebne stery pod win 7 i właściwie instalacja a potem upgrade biosu były bez problemu. Dodatkowo było coś ze zmianą partycji MBR na GPT i nie wiem czy nie było jakiejś akcji z tym, że przy przejściu na 10 więc doczytaj. Mi udało się pozostać przy 7-mce i max 2016 działa ale za niebawem będę próbował robić kolejny upgrade biosu i sterów.

  5. #5
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    19
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez natas Zobacz posta
    Z tego co się orientowałem to chodziło o obsługę klawiatury/myszy przy wejściu do biosu. Ja mam płytę MSI B350 PC MATE i tam jest wejście ps/2. Do tego trzeba było ściągnąć program od msi(o ile dobrze pamiętam) i zrobić instalkę na pendriva tzn do win 7 dodawane były wszystkie potrzebne stery pod win 7 i właściwie instalacja a potem upgrade biosu były bez problemu. Dodatkowo było coś ze zmianą partycji MBR na GPT i nie wiem czy nie było jakiejś akcji z tym, że przy przejściu na 10 więc doczytaj. Mi udało się pozostać przy 7-mce i max 2016 działa ale za niebawem będę próbował robić kolejny upgrade biosu i sterów.
    przekombinowane:) - nie lobię kombinować

  6. #6
    Member

    Dołączył
    Mar 2017
    Postów
    199
    Podziękowania

    Domyślnie

    co mówicie :D

    mysz/ klawiatura usb działa w biosie po win.7...

    wydaje mi się że pod 10 nie powinno być problemów z maxem..

    ja miałem z kolei problem z dyskiem ssd m2 pod win 10.. musiałem doistalować sterownik nvde przed instalacją windowsa.. jak nie masz dysku ssd m2 to nie powinno być problemu

    EDIT:
    nie ma najmniejszego problemu z win 10 i maxem.. co ważne! przed instalacją windowsa warto ściągnąć
    https://www.microsoft.com/pl-pl/soft...load/windows10 i tym pobrać najnowszy build windowsa..zapisać np. jako bootowalny pendrive (najnowsza wersja zawiera wszystkie łatki aktualizacje, nowe sterowniki itp itd, zapobiega to problemom z nadpisywaniem i możliwym błędom)
    Ostatnio edytowane przez mitic ; 03-01-18 o 21:40

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •