Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 3ds max 2015 + windows 10

  1. #1
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    18
    Podziękowania

    Domyślnie 3ds max 2015 + windows 10


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Hej,

    planuję się przesiąść na nowy komputer oparty o AMD ryzen 1950x - z tego co wyczytałem niezbyt współpracuje z windowsem 7 - co powoduje że muszę się przesiąść na windows 10 który z kolei jak wyczytałem w internecie nie lubi 3ds max'a w wersji 2015 (jakoś nie specjalnie chce płacić za nowe wersje maxa). Ktoś pracuje na zestawie max2015 i windows 10 - da się rozwiązać wszystkie problemy z tym związane czy to walka z wiatrakami?

    Korzystam z wielu pluginów i teraz sie zastanawiam nad ich kompatybilnością z win10 - zauważyliście jakieś problemy?

  2. #2
    Member

    Dołączył
    Apr 2015
    Postów
    43
    Podziękowania

    Domyślnie

    hmm.. Nie wiem na czym polega to niezbyt dobre wsparcie Windowsa 7 dla ryzen`ow. Mam taki procek od dwóch miesięcy i z doświadczenia wiem ze wszelakie takie opinie przede wszystkim dotyczą graczy i optymalizacji pod gry. Ja co prawda pracuje na 10`ce, ale nie sądzę aby była jakaś dramatyczna różnica miedzy W10 a W7, ważniejszy jest komfort pracy i stabilność platformy. Jak ci wszystko ładnie wstanie na W7 to zapomnij o W10 i miej spokój ( ZEN :) )

  3. #3
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    18
    Podziękowania

    Domyślnie

    Z tego co wyczytałem - to głownie chodzi o USB - braj jego obsługi pod win7 lub problemy z tym - z racji dość sporej różnicy wieku i braku wsparcia dla win7 problemów może być coraz więcej z biegiem czasu. Z tego co wiem win 10 jest juz doś dopracowany i pewnie posłuży jak teraz 7 przez kolejne 10 lat, wiec myślę że to dobry kierunek. W kwestii autodesku 2015 pod win10 to podobno dotyczy sie to problemów z frameworkiem 4.6 (da się to niby zrobić, ale pytanie czy faktycznie wszystko hula właściwie?)

    - - - Updated - - -

    @groh a na jakim sofcie pracujesz w 3d?

  4. #4
    Member

    Dołączył
    May 2008
    Postów
    981
    Podziękowania

    Domyślnie

    Z tego co się orientowałem to chodziło o obsługę klawiatury/myszy przy wejściu do biosu. Ja mam płytę MSI B350 PC MATE i tam jest wejście ps/2. Do tego trzeba było ściągnąć program od msi(o ile dobrze pamiętam) i zrobić instalkę na pendriva tzn do win 7 dodawane były wszystkie potrzebne stery pod win 7 i właściwie instalacja a potem upgrade biosu były bez problemu. Dodatkowo było coś ze zmianą partycji MBR na GPT i nie wiem czy nie było jakiejś akcji z tym, że przy przejściu na 10 więc doczytaj. Mi udało się pozostać przy 7-mce i max 2016 działa ale za niebawem będę próbował robić kolejny upgrade biosu i sterów.

  5. #5
    Member

    Dołączył
    May 2012
    Postów
    18
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez natas Zobacz posta
    Z tego co się orientowałem to chodziło o obsługę klawiatury/myszy przy wejściu do biosu. Ja mam płytę MSI B350 PC MATE i tam jest wejście ps/2. Do tego trzeba było ściągnąć program od msi(o ile dobrze pamiętam) i zrobić instalkę na pendriva tzn do win 7 dodawane były wszystkie potrzebne stery pod win 7 i właściwie instalacja a potem upgrade biosu były bez problemu. Dodatkowo było coś ze zmianą partycji MBR na GPT i nie wiem czy nie było jakiejś akcji z tym, że przy przejściu na 10 więc doczytaj. Mi udało się pozostać przy 7-mce i max 2016 działa ale za niebawem będę próbował robić kolejny upgrade biosu i sterów.
    przekombinowane:) - nie lobię kombinować

  6. #6
    Member

    Dołączył
    Mar 2017
    Postów
    131
    Podziękowania

    Domyślnie

    co mówicie :D

    mysz/ klawiatura usb działa w biosie po win.7...

    wydaje mi się że pod 10 nie powinno być problemów z maxem..

    ja miałem z kolei problem z dyskiem ssd m2 pod win 10.. musiałem doistalować sterownik nvde przed instalacją windowsa.. jak nie masz dysku ssd m2 to nie powinno być problemu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •