Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Plamy na renderze

  1. #1
    Member

    Dołączył
    Sep 2017
    Postów
    9
    Podziękowania

    Domyślnie Plamy na renderze


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Hej!

    Ma ktoś pomysł jak usunąć plamy (na podłodze) na tym renderze. (Max +Vray)
    Pozdrawiam


  2. #2
    Member
    Srebrna Galeria
    Awatar polka dot
    Dołączył
    Apr 2004
    Postów
    6289
    Podziękowania

    Domyślnie

    najłatwiej będzie usunąć całą podłogę..

    używasz świateł i materiałów innych, niż natywne VRay-a?
    wszystko jest tobą. jak zamierzasz się traktować?

  3. #3
    Member

    Dołączył
    Apr 2007
    Postów
    773
    Podziękowania

    Domyślnie

    Przy takich rezultatach chyba lepiej zacząć od początku.

    Ponieważ widać, że dopiero zaczynasz prace z vrayem opisz jak wygląda Twój proces, to łatwiej będzie Cię naprowadzić
    Jaka to wersja Vraya. Czy to domyślne ustawienia czy z jakiegoś tutoriala, jw. jakie światła i materiały. opisz wszystko co możesz.

  4. #4
    Member

    Dołączył
    Sep 2017
    Postów
    9
    Podziękowania

    Domyślnie

    Używam światła natywnego. Materiały tworzę sama plus wgrywając jpeg.

  5. #5
    Member

    Dołączył
    Sep 2017
    Postów
    9
    Podziękowania

    Domyślnie

    Wersja V-ray adv 3.40.01 2017. Ogólnie to działam trochę nietypowo. Nie mam czasu na modelowanie więc przerzucam pliki z ArchiCADa. Tworzę materiały sama, nie ściągam. Oświetlenie Plane Light plus Vray Light Mtl. Nie bawiłam się zbytnio w ustawieniach rendera. Czasem korzystam tylko z opcji Quick Settings. Nie wiem co jeszcze napisać bo raczkuje w tym temacie. To wszystko co w tym programie robię.

  6. #6
    Member
    Srebrna Galeria
    Awatar polka dot
    Dołączył
    Apr 2004
    Postów
    6289
    Podziękowania

    Domyślnie

    jest jakiś element w scenie, który powoduje błędy GI (oświetlenia). może wyesportuj wszystkie obiekty i światła do nowej sceny poprzez Save As.., zresetuj maxa i wczytaj wszystko do czystego pliku i spróbuj wyrenderować wtedy. powodzenia!
    wszystko jest tobą. jak zamierzasz się traktować?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •