Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Problem z VrayVelocity pass

  1. #1
    Member
    Awatar PixelDomain
    Dołączył
    Feb 2014
    Postów
    35
    Podziękowania

    Domyślnie Problem z VrayVelocity pass


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, mimo przewertowania internetów wzdłuż i wszerz. Otóż staram się wyrenderować w maxie animację jadącego samochodu i w fusion dodać motion blur oparty na VrayVelocity pass. Efekt jest tragiczny. Jeśli zostawię w 3dsmaxie parametr max velocity na domyślnej wartości 1, to efekt jest co najmniej dziwny.
    https://ibb.co/d6343b
    Jak widać - rozmycie jest równomierne, a na ćwiartkach kół blura w ogóle nie ma.
    Velocity pass wygląda następująco:
    https://ibb.co/dDTyUG

    Motion blur Vrayowy w maxie wygląda znacznie lepiej i poprawnie ( https://ibb.co/icvRib ) , ale szykuje mi się wielka i złożona scena do animacji i renderowanie mblura w maxie wydłużyłoby niepotrzebnie znacząco czas renderingu oraz stworzyłoby problemy z maskami w compositingu.
    Próbowałem już renderować z dużym parametrem max velocity i efekt był taki, że rozmycie było całkowite, cały obraz jednolicie. A przecież chociazby na kołach mblur powinien stworzyć radialne rozmycie. A tu nic.
    Renderowałem do exr multichannel, do osobnych exr, do jpegów. I cały czas jest ten problem.
    Będę dźwięczny za jakiekolwiek wskazówki/pomoc, bo niedługo osiwieję.

    Pozdro600
    Ostatnio edytowane przez PixelDomain ; 19-01-18 o 15:04

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •