Strona 398 z 407 PierwszyPierwszy ... 298348388393394395396397398399400401402403 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3971 do 3980 z 4064

Wątek: miniNEWS oraz dyskusje

  1. #3971
    Member
    Awatar Ajgor
    Dołączył
    Jun 2002
    Postów
    881
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Coś musiałeś pokręcić.
    Render praktycznie bez ustawień. Wstawiłem plane, kulkę i małpę, zaimportowałem materiały, dodałem dwa światła i rendernąłem.
    Czas renderingu 1:48 (minuta i 48 sekund).
    Żeby było ciekawiej - nie mam Radeona tylko GeForca
    Może dlatego nie udało mi się przęłączyć na renderowanie na GPU.
    Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	RadeonRenderer.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	268.4 KB
ID:	104095  
    --
    Pozdrawiam.
    Ajgor.
    http://bandtamp.wix.com/tamp - Strona mojej rock'and'rollowej kapeli

  2. #3972
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Toluca, Mexico
    Postów
    4508
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Ajgor Zobacz posta
    Żeby było ciekawiej - nie mam Radeona tylko GeForca
    Może dlatego nie udało mi się przęłączyć na renderowanie na GPU.
    Wedlug opisu to ten renderer jest "Hardware agnostic – if your computer can run OpenCL™ 1.2, it can run Radeon ProRender." wiec karta nie powinna miec znaczenia.
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  3. #3973
    Member
    Awatar Zuorion
    Dołączył
    Sep 2013
    Postów
    32
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez http://pro.radeon.com/en-us/software/prorender/
    • Microsoft Windows® 10 (non-AMD GPU)

    • For non-AMD OpenCL™ 1.2 cards, Windows® 10 is required
    Ale trzeba mieć Win10 (i OpenCL1.2) do kart nie-AMD.

  4. #3974
    Member

    Dołączył
    Nov 2015
    Lokalizacja
    Lublin
    Postów
    108
    Podziękowania

    Domyślnie

    Ajgor, a odhaczyłeś "używaj też kart gorszych niż radeony"? Tam jest coś takiego pod tym okienkiem wyboru między CPU i GPU :P

  5. #3975
    Member
    Awatar mandragora
    Dołączył
    Jan 2006
    Postów
    672
    Podziękowania

    Domyślnie

    kolejne demo
    Mój komputer działa

  6. #3976
    Member

    Dołączył
    Jul 2008
    Postów
    1252
    Podziękowania

    Domyślnie

    No kuźwa ale bajka. Myślałem, że to prawdziwa figurka nagrana na wideło. Tylko niestety pewnie niezły kombajn potrzebny do takiej wydajności;

  7. #3977
    Been Through the Mill
    Awatar Nezumi
    Dołączył
    Oct 2006
    Lokalizacja
    Toluca, Mexico
    Postów
    4508
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez michalo Zobacz posta
    Tylko niestety pewnie niezły kombajn potrzebny do takiej wydajności;
    Taki sam komp jak do byle gierki teraz. Sciagnij sobie 2.8 i sam zobacz.
    “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”
    ― Ernest Hemingway

  8. #3978
    Member
    Awatar Idaho
    Dołączył
    Mar 2004
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    487
    Podziękowania

    Domyślnie

    Przy okazji - jak odpalam 2.8 build mam czarny materiał na objectach , gdy próbuję ustawić mapę HDR ( nody jak w cyclesie) to wogóle mi nie doświetla. Dopiero jak dorzucę światło sun czy jakieś inne dopiero widzę texturki, ale hdr jakby nie miał wpływu w eevee na materiały. Ma ktoś tak ? Gdzieś coś trzeba odhaczyć ?Wiem że to wczesna alpha ale poza tym hdrem to świetnie wygląda i chodzi nawet szybko.

  9. #3979
    Member

    Dołączył
    Jan 2014
    Postów
    52
    Podziękowania

    Domyślnie

    U mnie chodzi dobrze, ale też miałem ten sam problem. Co do materiałów trzeba dodać oddzielny mataterial outoput, tzn inny jest w cycles inny w eevee. Z HDR prawdę mówiąc nie wiem ja, ale naprawiło się samo. Poprzednio coś nie chciało działać gdy wczytałem plik ze starszej wersji Blendera. Na nowo odpalonym Blenderze działa bez problemu.

  10. #3980
    Member
    Awatar Vaticinator
    Dołączył
    Mar 2008
    Lokalizacja
    Wrocław
    Postów
    201
    Podziękowania

    Domyślnie

    Właśnie trwa audycja na żywo o eevee. To co chłopaki pokazują robi wrażenie.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •