Zobacz pełną wersję : Mocne Wifii w rozsadnej cenie do streemowania.



Sebazx6r
11-01-17, 20:20
Kupilem sobie Steamlink w promocji na Steam. Dziś przyszedł. Po kablu działa aż miło jednak po wi-fii, ktore mam nie da sie grac. Defaultowy router UPC jeszcze schowany wskrzynce do tego probówałem starego netgeara. Moze ktos cos poleci w rozsadnej cenie? Jutro jeszcze bede probował z niedziałającym gniazdkiem rj45 pod tv.

KONAn
12-01-17, 07:25
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=4950-EBNM-7843

https://www.reddit.com/r/Steam/comments/3pas07/steam_link_users_any_success_using_it_on_wifi/

ApaczoS
12-01-17, 08:43
W pierwszej kolejności to sobie wymień w UPC router na Connect Boxa, Śmiga aż miło. https://www.upc.ch/dam/www-upc-cablecom-ch/Support/manuals/en/int/Manual%20Wlan%20Connect%20Box%20Modem_1115_EN.PDF

Sebazx6r
12-01-17, 10:18
Ja mam go bezpośrednio w scianie w skrzynce rozdzielczej. W tym pakiecie cenowym co mam było tylko taki cudo. Stamtąd rozdzielam sygnaly na kablu do wszystkich pomieszczen I mogę podlaczyc router do innego kabla. Nie wiem tylko czy wpialem się na 2,4Ghz czy do 5Ghz gdzies zgubiłem ksiazeczke z haslami wiec chyba będę musial się Wpiąc laptopem w router.


Przestawienie na 5Ghz pomogło, ale naprawilem tez gniazdo. Jakos inne urzadzenia zonki laptop i telefon nie mogly znaleźć tego Wifii wiec przestawiel mspowrotem i zostawiel kabel.

mitic
25-02-19, 18:41
Ja mam go bezpośrednio w scianie w skrzynce rozdzielczej. W tym pakiecie cenowym co mam było tylko taki cudo. Stamtąd rozdzielam sygnaly na kablu do wszystkich pomieszczen I mogę podlaczyc router do innego kabla. Nie wiem tylko czy wpialem się na 2,4Ghz czy do 5Ghz gdzies zgubiłem ksiazeczke z haslami wiec chyba będę musial się Wpiąc laptopem w router.


Przestawienie na 5Ghz pomogło, ale naprawilem tez gniazdo. Jakos inne urzadzenia zonki laptop i telefon nie mogly znaleźć tego Wifii wiec przestawiel mspowrotem i zostawiel kabel.

a ja bardzo polecam takie coś:
https://www.ceneo.pl/24715914?se=Uww3lA9YUGXjlRJuFayFFR7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KCQiAwc7jBRD8ARIsAKSUBHJGaRgkQMV2gLqX16Js eFdmKyyjETSN5xHdMSPEggjXRZaxC1lNC4gaAvh5EALw_wcB

kupiłem do telewizora (jest za daleko od routera i sygnał wifi za słaby dla netflixa w 4k)
według producenta do 300 metrów transmituje sygnał sieci po instalacji elektrycznej z przepustowością do 600 Mbit

polka dot
26-02-19, 18:34
mam zwykłe wifi i też nie mogłem grać, okazało się że to ustawienia sieci powodowały spike w pingu co 10-20 s.
pomogło odpalenie komendy przez cmd przed każdą sesją:

netsh wlan set autoconfig enabled=no interface=wifi

krzysztofzbedny
03-04-19, 13:33
lepiej po kablu niż wifi.