Zobacz pełną wersję : logitech mx1000 softmod?



SansSerif
09-03-05, 15:12
czy slyszal ktos moze o nielogitechowych sterownikach/oprogramowaniu do tej myszy?

konkretnie chodzi mi o przypisanie innych zachowan dla scroll left/right.

mote
09-03-05, 15:14
http://ag.bocznica.org/

mote
09-03-05, 15:15
Kiedyś w KŚ Twój niebęzdnik były ale to kiedyś i nie pamietam w ,któryem... jakiś pack...

SansSerif
09-03-05, 15:38
bueh.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=logitech+laser+1000+drivers&lr=
mote znajdz mi prosze cos co nie jest linkiem do sklepu lub review bo ja po godzinie sie poddalem :P

mw4d
09-03-05, 16:11
Na googlach nie ma. Po 17 stronie zaczynaja gadac po chinsku -.-

SansSerif
09-03-05, 16:35
sens a zostaniesz moim kolegOM jak Ci pomoge ?

z tego co wiem to jest taki malutki pliczek ktory sie wrzuca do małsłeru


jasne :]

standardowe stery logitecha umozliwiaja przypisanie roznych funkcji wyszstkim klawiszom tylko nie scroll left/right. mysz jest swietna, prawie rownie dobra co mx 500 tylko ma toporny i strasznie wysoki scroll. nie da sie tego uzywac w acad, rhino czy max. za to scrol left/right chodzi mieciutko.

KLICEK
09-03-05, 21:17
ładnie to tak odkopywac usuniete posty ? ;)

powiedz jaki soft masz aktualnie zainstalowany ?

SansSerif
09-03-05, 21:25
pod mx 1000 jest tylko (chyba) setpoint logitecha. ale i tak go nie uzywam.

KLICEK
09-03-05, 21:28
Swojego czasu mialem myszke 310 - 510 i polecam sciagnij sobie

Mouseware i mwadvanced mozesz zrobic z myszka praktycznie wszystko :)

SansSerif
09-03-05, 21:49
nie sadze poniewaz mx 1000 jako jedyny logitech ma scrolla 3d.
setpoint umozliwia zmiane wszystkich klawiszy tylko nie left/right scroll.

KLICEK
09-03-05, 22:02
oj oj scrool 3d taki jak mam ie.4.0 straszny syf imho. Moim zdaniem powinienes miec mozliwosc ustawienia go poniewaz mwadanced zostal na nowo napisany pod max1000 wlasnie wiec powinien miec taka opcje.

Jezeli chodzi o jeszcze jakis bajer to mozesz sprobowac sciagnac inteli point ale to pod myszki microsoftu i naprawde nie mam pojecia czy zadziala.

SansSerif
09-03-05, 22:46
znalazlem cos takiego http://www.logigamer.com/

KLICEK
10-03-05, 00:23
aby dzialalo reszta jest niewazna :)

dzieki ze sie podzieliles link0rem ;p

wirtprzemek
04-04-05, 11:36
Hej ten LogiGamer jest spoko ale mam problem, z LogiGamer LITE. Pomimo zainstalowania wszystkiego o czym pisza na stronce nie działa :(
Zarówno w wersji 2.1.2 jak i 2.0.8. Miał może ktoś taki problem ?? I ewentualnie jak go rozwiązał ?

SansSerif
04-04-05, 18:29
logigamer konfiguruje sterowniki myszy tworzac twoj wlasny profil. logigamer lite odpala te przygotowane przez logigamera stery bedac nakladka na sterowniki logitecha.

strasznie to zagmatwane i nie zawsze dziala. logigamer to dopiero beta a mx1000 to pomylka :/

wirtprzemek
04-04-05, 23:32
:) Mam teraz zonk'a bo mnie wiecej co 2 uruchomienie kompa LogiGamer NET sie włącza i działa a co 2 nie :) bede musiał poczekac na pełną wersje.
A co do myszy to na pierwszy........ ruch nadgarstkiem jest troszke przyciężkawa ale baterka trzyma 3 dzień intensywnego testowania ( 3 testerów ) i jeszcze sie 2 diody palą. Będe miał porównanie jutro jak przyjdzie mi IceMat. Porzedni używałem Inteli Mouse 3.0 na icemacie. I jedyna przwwaga Microsoftowskiej myszki to bezproblemowe sterowniki.

SansSerif
04-04-05, 23:39
stery logitecha sa dobre tylko zachowanie myszy przy wlaczonym setpoint jest dziwne. dlatego ja sobie go wylaczylem i wywalilem ze startupa. pozostaje ten nieszczesny scroll/middle button. jesli nie chesz zmieniac funkcji przewijania na boki dla scrolla to nie ma sensu uzywac logigamera.

wirtprzemek
05-04-05, 01:06
W sumie racja. Mnie jeszcze to bawi , ale jak sie naciesze :) to opewnie zrewiduje poglądy. A mam pytanie co teraz uzywasz ? Tylko setpointa , czy jeszcze jakąś inna nakładke ?
Mnie ciszy to ze dla kazdego programu / gry moge sobie inaczej ustawic myche ( jeżeli oczywiście uruchomi mi sie Logig. NET :) )

SansSerif
05-04-05, 01:38
tak jak napisalem, mam zainstalowany setpoint bo razem z nim instaluja sie drivery ale sam setpoint mam wylaczony.
bez driverow mx100 nie da sie uzywac a z setpointem mysz zachowuje sie calkiem inaczej. wole windowsowa akceleracje kursora od logitechowej.

Jim mee
05-04-05, 19:59
Panowie , sorki ... o czym mowicie ? Ten soft wyżej wymieniony daje coś fajnego dla myszki ?? jakoś lepiej dzieała ?? Rozumimem że Sans próbuje nałożyć coś na 3d button. O co chodzi z tymi nakładkami ?

P.S. ;) , będzie mi się szybciej renderowało w Maxie ? :D

wirtprzemek
06-04-05, 02:19
Jak dla mnie to przyjemniejsza/przystępniejsza forma przyporzadkowania przycisków. No i można 3D sobie ustawić co w orginalnych sterach sie nie da.
No i taki bajer ze do każdego programu można mieć inne ustawienia.
Co ja osobiście używam tylko do gier. Ale fajny gadżet.

El Wieczor
21-04-07, 14:59
Postanowiłem uprzyjemnić sobie życie i pokonfikgurować przyciski pod maxa. Ściągnąłem Setpointa, zrobiłem, co trzeba i jest pięknie oprócz... tego, że co chwilę kursor mi przeskakuje w inne miejsce! Cały czas używałem myszki bez żadnego softu wspomagającego i było ok. Setpoint ustawiony tak, jak trzeba. Poza tym w helpie od Setpointa piszą, że można robić profile pod różne gry (rozumiem, że w sensie "pod aplikacje"), ale w moim Setpoint nie ma przycisku "zaawansowane opcje gier" (czy jakoś tak). Co robić? Logigamer nie chce się zainstalować a manual na stronie nie działa.

SansSerif
21-04-07, 15:10
spróbuj tej nakładki na setpointa http://www.mstarmetro.net/~rlowens/

Marcin
21-04-07, 15:31
działa świetnie, używałem jeszcze gdy miałem mx1000. Może masz coś co zakłóca sygnał z odbiornika myszki ? wątpię żeby była to wina sterowników i oprogramowania.

Sans - znalazłeś może sposób na ciągłe resetowanie się ustawień aplikacji w setpoincie dla mx Revolution ?

SansSerif
21-04-07, 16:05
Sans - znalazłeś może sposób na ciągłe resetowanie się ustawień aplikacji w setpoincie dla mx Revolution ?
tak. trzeba podpiąć nadajnik do głównego portu usb mobo, ja podpinałem do huba w monitorze.

El Wieczor
21-04-07, 23:06
Niestety uberinstall nie rozwiązał problemu z przeskakiwaniem kursora. Wygląda to tak, że kursor w pewnym momencie skacze do końca ekranu w kierunku aktualnego ruchu kursora po czym dalej normalnie chodzi. Akcelerację zmieniałem i nic. Jakiś pomysł?

Edit:

czy to normalne, że pomimo ustawiania szybkości kursora w Setpoint, nadal mogę ją ustawiać w "normalnym" okienku w Windzie?

makak
21-04-07, 23:28
Dziwne mam G5 i set pointem mogę w scrolu w lewo/prawo przypisać mu różne funkcje (typu kopiuj/wklej itp) albo kombinacje klawiszy. A ktoś wspominał że się nie da. Czy chodziło może o jakieś bardziej zaawansowane funkcje?

SansSerif
22-04-07, 01:21
Niestety uberinstall nie rozwiązał problemu z przeskakiwaniem kursora. Wygląda to tak, że kursor w pewnym momencie skacze do końca ekranu w kierunku aktualnego ruchu kursora po czym dalej normalnie chodzi. Akcelerację zmieniałem i nic. Jakiś pomysł?

Edit:

czy to normalne, że pomimo ustawiania szybkości kursora w Setpoint, nadal mogę ją ustawiać w "normalnym" okienku w Windzie?

1. przeskakujący/uciekający kursor to norma w mx revolution. przy mx1000 nigdy mi się nie zdażyło, ale może dlatego że szubko ją borzuciłem nie mogąc przyzwyczaić się do niewygodnego scrolla :)

2. z windą to normalne


Dziwne mam G5 i set pointem mogę w scrolu w lewo/prawo przypisać mu różne funkcje (typu kopiuj/wklej itp) albo kombinacje klawiszy. A ktoś wspominał że się nie da. Czy chodziło może o jakieś bardziej zaawansowane funkcje?

tak, chodziło o funkcję trzeciego środkowego klawisza myszy. czegoś co zostało skasowane przez logitech bo zwykli użytkownicy nigdy go nie używają a co w programach cad niesamowicie przyspiesza pracę :)

El Wieczor
22-04-07, 08:59
Ja mam MXa od samego początku istnienia i od tamtego czasu zachowuje się na medal (z tym, że nie używałem nigdy Setpointa). W dłoni leży idealnie, scroll jak dla mnie idealny, precyzja, waga itp też. Wszystko działa ok. Bateria trzyma ponad tydzień. Tylko starły się literki trochę i logo. Ale używam bardzo intensywnie.