Zobacz pełną wersję : konfiguracja



mr_x
12-05-03, 11:51
Sa jakies haczyki aby zkofigurowac sprzet aby ten chodzil szybciej i sprawniej w maxie???
PIII 700mgz
256 sdram
geforce Ti200 64mb

Karawan
25-05-03, 00:31
przerobic karte na quadro :)

saygon
25-05-03, 09:48
\"haczyków\" jest tyle ze całe forum mozna tymzapelnić
1. pożadek w kompie
2. defragi
3 duzy swap
instalowane sewoniki do płyty, szyn, mostków
4.jak juz wspomniano quadro
5 nadanie maxowi priorytetu

honzik
25-05-03, 11:12
mam pytanko do Saygona: jeśli mam 512 MB ramu to jaki najlepiej ustawić swap (jaki rozmiar początkowy i jaki maxymalny - - - ja mam ustawione coś ponad 1500 początkowy i 2000 maxymalny), i czy mógłbyś mi rozjaśnić sprawe z priorytetem (czy można na stałe ustawić priorytet dla na przykład Maxa)? z góry dzięki za odpowiedź

saygon
25-05-03, 11:16
swap- im wiekszyu tym lepszty. ale tak realiztycznei to zaley od tego jakei scenki robisz. jak renderujesz giganty po 300 mega to swap 3 giga by sie przydał. a codriprytetu to wlasnie nie wiem czy mozna na stałe, ale na okres działania na pewno( tylko w stystemach NT) na stałe tez sie pewnie da,ale jeszcze nie szukalem. priorytet warto walnąc jak się renderuje i np przegląda strony w tle- net bedzie chodził wolno,ale max bedzie sobie ładni hulał. a co do swpa to dobrze mieć jakiś system NYT, boon przydziela dynamicznie swapa( w zależności od potrzeby, a jak mu brakuje to sie pyta czy poszerzyć)

Karawan
25-05-03, 13:18
I przyda sie np CACHEMAN, gdzie mozna np odzyskac pamiec

saygon
25-05-03, 16:30
tegonie znam, wiem ze uzywalem mem turbo,ale on nie umial czyścic ramu powyżej chyba 300 mega:-(