Zobacz pełną wersję : przeksztalcenie renderingu z kamery typu "box"



Świerk
27-05-05, 21:49
jakim progiem moge przeksztalcic rendering z kamery typu "box" na tzw "sphere" (panoramiczny) ? ... jest wogole jakis soft co to potrafi ?

max_1989
28-05-05, 09:45
Jeśli masz vray'a to zakładka vraycamera i wybierasz spośród TYPE. W innych renderach zapewne jest podobnie ale tego nie jestem pewien.

Świerk
28-05-05, 10:38
wiem, ale... to nie jest odpowiedz na moje pytanie - render juz mam, potrzebuje go przeksztalcic

Marcin
28-05-05, 10:51
nie wiem bo nie prubowalem ale jak pamietam to w HDRI shop mozna bylo przeksztalcac kilka rodzaji mapowania ... box tez byl i bylo sferyczne a skoro to bylo to powinno byc mozliwe w drugą strone ...

SAIRAM
28-05-05, 10:58
a w PS czasem nie ma takiego czegos??

javor
28-05-05, 11:05
nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :]
zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D
hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :)

Świerk
29-05-05, 17:52
nie znam żadnego programu co by to robił ale można też po amatorsku :]
zrób boxa .... otexturuj tym swoim renderem ... do środka wsadź kamere ... i standardowym panorama exporterem wtedy :D
hehe głupie ale musi zadziałać ... renderujesz scanline'em ... materiał ustawiasz z self illumination na 100 żeby się nie cieniował i po chwili będzie gotowe :)
powiem ci ze pomysl genialny! :) jednakze obawiam sie ze poprzez rendering juz zrenderowanego obrazu odbilo by sie na ostrosci... :/

...dlatego dzieki Marcinie za podpowiedz, bede probowal w HDRI Shopie

Chalek
29-05-05, 18:15
darmowy program GoCubic zrobi Ci z 6 renderow z bokow szescianu panorame QT.

http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=153809&page=2&pp=15

Świerk
29-05-05, 23:00
super. o to mi chodzilo!