Zobacz pełną wersję : praca dla grafika



MichalR
05-07-02, 08:10
Firma Techland (producent gier) poszukuje grafikow komputerowych 2D i 3D.
Wymagania:

- bardzo dobra znajomosc programow 3D (3D MAX), zarowno scen statycznych jak i animacji
- bardzo dobra znajomosc programow 2D (Photoshop, Gimp)
- inwencja tworcza i zmysl artystyczny
- umiejętnosc pracy w grupie
- zaangazowanie
- zamilowanie do gier komputerowych


Zainteresowanych prosimy o przeslanie portfolio na adres:

[email protected]

z tematem \'praca dla grafika\' (portoflio moze byc w formie URL\'a lub archiwum), lub o kontakt telefoniczny: (0 prefiks 62) 737 27 47 wew.45


pozdrawiam

Michal Rainert, TECHLAND

pileq
13-07-02, 11:56
może nie jestem bezpośrednio zainteresowany tą ofertą, ale chciałbym prosić o jakieś przykładowe zadanie z grafiki komercyjnej, abym mógł się sprawdzić, z góry dziękuję

szelix
26-08-02, 16:08
cze

czy dostałeś od tej firmy jakiś projekt przy którym mógłbyś się sprawdzić?

pileq
27-08-02, 17:42
wlasnie nie bo se chyba polecieli... trza gdzei indziej poszukac
:)

BooM-Bel
17-09-02, 23:21
Zadanie jakie ja dostałem od kogoś to zrobić postać humanoidalną (niekoniecznie człowiejka), aby miała maksimum 2000 face\'ów, zmapować ją i oteksturować, a jako wiśienka na koniec to zaanimowaćsiadanie na podłodze bez użycia character studio

Bacry
18-09-02, 12:34
Bez CS to chodzi, że szkielet miałeś sam zrobić? To bez sensu. Po co sobie utrudniać pracę?

Anonymous
02-10-02, 10:00
Bez CS bo jeżeli chodzi o firme TECHLAND to będzie to postać do gry, a do gier nie używa się CS tylko własne kości bo max przy exporcie do 3ds nie uwzględnia CS.

BooM-Bel ile dali ci czasu na to zadanko ?

Rafal
02-10-02, 10:01
Bez CS bo jeżeli chodzi o firme TECHLAND to będzie to postać do gry, a do gier nie używa się CS tylko własne kości bo max przy exporcie do 3ds nie uwzględnia CS.

BooM-Bel ile dali ci czasu na to zadanko ?

sinclar
04-04-03, 15:21
hahaha ..usmialem sie czytajac teksty \"specow\" powyzej (sorry chlopaki, ale chyba nie macie o tym pojecia). ..powodzenia w testach :))

MeG
05-04-03, 15:09
sinclar nich sie chlopaki ucza na swoich bledach ...

[Edited on 5-4-2003 by MeG]

sinclar
08-04-03, 08:53
spoko ..sorki za \"specow\". Wiele firm (interactiv media, techland, thgate..)uzywa cs\'a, kosci z ik uzywa sie opcjonalnie do postaci bardziej zlozonych - cs jest bardzo ograniczony, ale na poziomie postaci humanoidalnych rządzi. Faktem jest jednak, ze trzeba posiadac wiedze i umiejetnosci w zakresie tworzeniu szkieletu z ik.

MeG
08-04-03, 10:54
heh co do cs ...to czasem przez to dostalm tak zwanego kota .. jak mowisz czlek musi miec umiejetnoci .. ale tez czasem latwiej jest porobic szzkielet niz uzyc cs´a a to juz zalezy do czego i po co .. w sumie jesli chodzi o szybkosc to cs jest cool ja sie czlek spieszy jesli chodzi o quali to wole ik szkielety

sinclar
09-04-03, 08:46
szkielety z ik postaci humanoidalnych sa troszeczke trudne do zrobienia ( mowie o alternatywie dla cs\'a ). O ile korpus, glowa i nogi sa do zrobienia to rece w szkieletach sa strasznie upierdliwe (cs swietnie to rozwiazal). Ale pewnie, ze jesli ktos zna skrypty to sobie z tym jakos poradzi (wlasnie zaczynam cos w tym kierunku dzialac ..swietna rzecz ..polecam)

MeG
11-04-03, 07:47
no problem lapek jest straszny .. czlowiek siedzi i sieszi i kurcze nigdy nic nie pasuje .... jak sie porzadnei wkurzy wywala caly szkielet i idzie do cs´a nieraz mi sie tak stalo ...
o fajnie jak skrypciki robisz cool

kurt_hectic
26-09-03, 13:52
ja uzuwam cs 4.0 max 5.1 - i all right!!! - exsportuje do filmikow gosci i wszystko dziala!!!!!!! - 3ds - to przedewszystkim animacja - sprawdzcie to !!!!

Damian
27-01-04, 14:51
:) sami spece :)

dr Ug
27-01-04, 15:09
Damian, na milosc boska..... zmarlych sie nie rusza.