Zobacz pełną wersję : brzydki render - wszędzie kropki :(



Acid_Jazz
18-07-02, 06:12
Hejka All ....

dostałem info na forum, że render z kropkami spowodowany jest złą autoryzacją FR\'a.
... sorrka, może i jestem ograniczony, ale do jasnej k... n... nie potrafię zainstalować final rendera na moim kompie (wszystko mi tu działa na windzie 2K). strasznie mnie to wqr..., wydaje mi się, że wszystko robię ok, ale przy każdorazowym wybraniu materiału final render w material editorze wyskakuje mi następujący monit: cytuję \"FinalRender Stage 0 (Licence Authorization) no i oczywiście render jest z kropami - ale miejsca na wpisanie keya ni ma (w sumie to logiczne, bo wpisywałem go wcześniej)
co ja robię nie tak ????????????
dostałem cracka (mimo wszystko iż miałem wcześniej to samo: keygena, clampa systema i seriala - wszystko było identyczne), zainstalowałem ponownie i dupa blada
pls, jak moglibyście mi napisać tutoriala do instalacji FR v.1,0 step by step to będę WDZIĘCZNY
jak kto jest z wawy i wie o co biega, to proszę o prywatne konsultacje :D

Ludziska !!!!!!!!!!!! pomóżcie mi, bo zaraz zejdę !!!!!!!!!!!!!!!!

pozdr.
Acid_Jazz

ps. piszę jak najbardziej poważnie, jak nie będzie odzewu w tym temacie, to sobie coś zrobię ..... np.: tatuaż na czole o treści \"LAMER\" ;)

Acid_Jazz
26-07-02, 14:36
uffff....

właśnie wróciłem z urlopiku i chyba mózg mi się przewietrzył, bo instalacja finala poszła jak spłatka :D

pozdr.
Acid_Jazz

ps. tak tylko piszę dla wiadomości, żebyście niepotrzebnie nie spamowali forum ;)

Eko
01-08-02, 11:50
Acid skoro udalo Ci sie zarejestrowac Finala to bardzo bym Cie prosil o podzielenie sie ze mna jak to zrobic, bo mnie zaraz cos tu trafi :mad:

Acid_Jazz
01-08-02, 14:06
no właśnie ... poradziłem sobie :D

więc mam nadzieję, że i tobie i wszystkim innym, którzy mają z tym problemy zadziała:
- odinstaluj fr\'a którego już masz - no chyba, że go wcześniej nie instalowałeś ;)
- zainstaluj go ponownie (lub po raz pierwszy) - będziesz potrzebował kody autoryzacji
- teraz możesz sprawdzić, czy fr się zainstalował, i czy w material
editorze dodany został stosowny materiał (oczywiście teraz render będzie brzydki)
- koniecznie zamknij maxa i dopal keygena - takie okienko, gdzie podajesz ścieżkę dostępu do plugcfg czy jakoś tak (nie pamiętam
dokładnie jaki to katalog)
- jeżeli wszystko poszło ok, to powinieneś teraz renderować bez kropek.

uffff - niby nic trudnego, ale ślęczałem nad tym tydzień

pozdr.
Acid_Jazz

Eko
01-08-02, 14:41
Dzieki za wyjasnienie. Ale przedtem robilem wszystko prawie tak samo i nie wiem dlaczego mi nie dzialalo. Niewazne, waznie ze dziala. Jeszcze raz dzieki :D

KLICEK
27-09-02, 19:52
witam!!

Ja zrobilem inny walek :] zainstalowalem fr zwyklego pod maxa podczas setupu zapytal mnie o seriala podalem zainstalowalem odpalilem maxa i weszedlem do material editor kliknolem na fr material i kazal mi zautoryzowac wiec wyszedlem z maxa i zainstalowalem update ktory mozecie znalesc na moim ftp i juz mnie niegdy wiecej nie zapytal o numer seryjny :]

Bacry
30-09-02, 11:41
A jak ja instalowałem FR to nie mogłem przejść dalej bez podania numeru i osoby. A potem podałem kod autoryzacji i było OK. Chyba, że te moje brzydkie renderingi są spowodowane autoryzacją a nie małą liczbą RH rays:)

zerocool
30-10-02, 08:46
A u mnie dupa..... dwa dni wte i spowrotem instalowa│em i odinstalowywa│em, podawa│em kody, generowa│em plik *.lic, i nic ca│y czas jak wchodzŕ do materia│u fr wyskakuje okno rejestracji ...... wczoraj mnie szlag trafi│ i odinstalowa│em maxa .... mo┐e to pomoze.... acha mam XP i muszŕ u┐ywaŠ innej wersji CDilli i innych generatorˇw do niej ... mo┐e to jest powˇd ┐e nie mogŕ zarejestrowaŠ fr....pomocy!!!!!!

Acha Barcy twoje kropki to dok│adnie brak rejestracji a nie zama│o RH :))))))

Indorek
17-11-02, 09:50
Witam Was ponownie ;-))

Mam problem z zarejestrowaniem FinalRender. Niby działa a jednak coś jest z nim nie tak. Doszukuję się przyczyny w braku \"Import*.DAT File\" pod czas Licence Authorization. Wypełniam wszystkie dane Generuję TXT File, lecz skąd mam wziąść ten plik DAT File. Czy sam powinienem go jakoś wygenerować? Jeśli nie to prześlijcie mi ten plik na maila

[email protected],pl

No chyba że napiszeci mi co mam zrobić ;-)))) abym to poprawnie zadziałało.

Dzięki

Indorek
17-11-02, 09:54
Witam Was ponownie ;-))

Mam problem z zarejestrowaniem FinalRender. Niby działa a jednak coś jest z nim nie tak. Doszukuję się przyczyny w braku \"Import*.DAT File\" pod czas Licence Authorization. Wypełniam wszystkie dane Generuję TXT File, lecz skąd mam wziąść ten plik DAT File. Czy sam powinienem go jakoś wygenerować? Jeśli nie to prześlijcie mi ten plik na maila

[email protected],pl

No chyba że napiszeci mi co mam zrobić ;-)))) abym to poprawnie zadziałało.

Dzięki

Ps Ciekawe czy uda mi się dołączyć obrazek, jeśli nie to sorki

ftp://213.77.34.141/max/Indorek_forum/Info_FR_Licence.gif