Zobacz pełną wersję : 3ds Max 5 -> wymagania



Gotham
13-08-02, 17:10
Ostatnio przeglądałem oficjalne notki o 3dsMax 5. I jak zawsze w przypadku nowego programu do grafiki 3D zainteresowałem się punktem \"Rekomendowana konfiguracja komputera\": Podwójny Pentium 4 lub podwójny Athlon, 2 GB pamięci, 8 GB swap\'u... Jestem ciekawy co o tym sądzicie i czy ktoś spełnia to \"rozsądne minimum\".

Bacry
14-08-02, 08:11
W takim razie moja konfiguracja pozwala tylko na zainstalowanie programu. Używać już nie będę mógł. PIII 800 MHz, 512 MB i 800 MB swap\'u a karta G Vanta 32MB. W sumie to jest ładnych kilka MB;)

ronin
16-08-02, 21:32
To ja chyba plyte bym uzyl jako podstawki pod herbate;) Ale jak kogos stac na Maxa to kompa tez musi miec odjechanego.

Adek
19-09-02, 01:05
Hmm... nie patrzyl bym zbytnio na to ... ja od jakiegos czasu bawie sie max\'em 5 i w porownaniu z 4.2 chodzi duzo lepiej (mowie o viewportach). Dodali obsluge nowszego dx ...

jedyne co mnie troszke denerwuje w \"5\" to zmieniony kursor wybierania :) ... trzeba sie przyzwyczaic ...

Bacry
20-09-02, 09:56
Obroty zupełnie mi nie wychodzą poza tym tak jak Adek napisał. Z tą różnicą, że tyle pluginów nie miałem zainstalowanych co w R4.26

marczak
21-09-02, 19:25
Gizmo obrotu mozna zmienic na stare w customize->gizoms

marczak
22-09-02, 10:11
bawie sie 5 od dwoch dni, i jak dla mnie rewelka. szczegolnie nowy editpoly i dobrze zaplanowany quadmenu takze mozna spokojnie modelowac w expert mode. no i lightracer - efekty b. dobre przy skylightcie, nawet z bounce=0. ogolnie b. dobre wrazenie :]

btw kraza plotki ze maxa 6 ma juz nie byc... maja zmienic nazwe, zintegrowac mentalraya 3 i kilka(nascie) najpopularniejszych komercyjnych pluginow typu afterburn czy shaghair :))

btw2 mam durona 1gig hz, 128 ram i nowy max smiga az milo

Nez
02-10-02, 15:30
to wszysko lipa

najlepsze sa nowe opcje do bones