Zobacz pełną wersję : Forum



Obywatel
18-10-03, 15:14
Zaczelo mnie to strasznie irytowac, wiec postanowilem napisac o tym. Mimo to, ze obrazki uzytkownikow sa na innych serverach, to wgrywaja sie one NIESAMOWICIE WOLNO :mad:

Adek
18-10-03, 16:17
jeśli ktoś ma je na wolnym serwerze to tak może być ...

dodatkowo jeśli ktoś jest na forum pierwszy raz faktycznie czasem długo się ładują ...

Obywatel
18-10-03, 16:23
... no ja akurat tu nie jestem pierwszy raz

dr Ug
18-10-03, 17:03
Ja niestety tez zauwazylem STRASZNE spowolnienie forum. Czasami nie laduja sie dane z bazy :(

lechoo
18-10-03, 17:21
Mi tez kilka razy zdarzalo sie ze dane sie nie ladowaly, ale nie wiem czy to nie sa jakies fanaberie windowsow.

Adek
18-10-03, 18:12
niestety nie mam z tym nic wspólnego. Kontaktowałem się z administratorami serwera. Nie chcę być nudny ,ale znowu \"niedogadania\" z TPSA. Podobno na łączach tepsowskich strona działa wolniej ... Nie jest to zależne ode mnie.

Ma być lepiej ... faktycznie czasami również mam małe przestoje ,ale za jakiś czas już mi wszystko działa :)

Adek
19-10-03, 08:12
już zdaje się jest lepiej ...
przynajmniej u mnie strona zdecydowanie przyspieszyła.

Bacry
20-10-03, 08:31
Ja mogę dodać, że strasznie wolno otwiera mi się dział modelowania. Wszystkie inne chodzą normalnie. Thready ładują się normalnie tylko sam spis tematów ładuje się strasznie powoli. Widać wyraźne przestoje na łączach. Ciekawe, czy ma ktoś taki sam problem.

VGT
20-10-03, 10:19
Opóźnienia działu \'modeling\' pewnie wynikają z tego, że ma on najwięcej tematów. Niby tematów na stronę jest wszędzie tyle samo, ale pewnie skrypt forum musi np. ustalić, ile tych stron jest (tak sobie gdybam bo szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie) no i w tym dziale ma najwięcej do przetrawienia.

A jeśli o szybkość działania forum chodzi, to faktycznie przez jakiś czas wyglądało to tak, że raz na jakiś czas po kliknięciu w link czekałem kilkadziesiąt sekund i nic. Po zatrzymaniu pobierania strony okazuje się, że wczytał 2-3 posty :| . Wciskam F5 i cała strona jest w 5 sekund.
Wyglądało to tak, jakbym raz na jakiś czas trafiał na bardzo spowolnione łącze, ale ostatnio zdarza się to już bardzo rzadko więc problem chyba zanika.

[Post został wyedytowany: 20-10-2003 > VGTsXVII]

Loozack
20-10-03, 23:14
a u mnie to jest niestety bardzo często :|

VGT
21-10-03, 13:00
To może być jeszcze kwestia obciążenia w godzinach szczytu.

Gdy w dzień siedzę w pracy (DSL 512 kb), faktycznie takie rzeczy jeszcze się zdarzają.
W domu nocą (pakiet nocny na modemie) problem nie istnieje.

Bacry
22-10-03, 08:24
VGT kiedy ty śpisz? Chyba, że zupełnie zrezygnowałeś z tego przebrzydłego nałogu:D

VGT
22-10-03, 09:54
Kiedy ja śpię? Czekaj, czekaj, kiedy to ostatnio było.... [lol]

A tak na poważnie, to szkoła średnia przyzwyczaiła mnie by wysypiać się w 5-6 h. Ale jak nie ide do pracy, to nie wstaję przed 15.00 :P

RenholdeR
22-10-03, 11:49
a u mnie nic! ani w domu (modem) ani w kafejce (jakies tam szybkie lacza) ani u kumpla (sdi) w galerii nie pojawiaja mi sie zadne grafiki, ja juz nie wiem:-(
cos sie zrombalo i tyle