Zobacz pełną wersję : Error...



Loozack
29-10-03, 15:26
Database connection error !!

A connection to the Database could not be established.
Please check your username, password, database name and host.
Also make sure config.php is rightly configured!

When connecting, the database returned:
Error 1040: Too many connections

ostanio coraz częściej pojawia mi się coś takiego podczas ładowania stron na forum, zazwyczaj tuż po tym gdy otrzymam subskrypcję i próbuję wejść na dany topic... domyślam się, że jest to spowodowane tym, że wszyscy dostają subskrypcję mniej więcej w tym samym momencie a więc nagle na jeden topic może próbować wejść ok. 100 osób :) no ale właśnie... osób na forum jest coraz więcej, a więc ten problem będzie występował coraz częściej...
czy dałoby się coś z tym zrobić ??
pozdrawiam [piwo]

[Post został wyedytowany: 29-10-03 > Loozack]

giorgione
29-10-03, 16:04
No mi to też sie ukazuje czasami od kilku dni - denerwujace to :(

Pozdr
Giorgione

Kuciel
29-10-03, 16:51
aaa dzisiaj caly czas mi to wyskakuje :(

blood_brother
29-10-03, 16:58
mi tez sie tak wyswietla. buszuje po forum chce wejsc na jakis topic i mi to wywala i moge zapomniec o dobiciu sie na forum przez nastepne 45 minut

Adek
29-10-03, 18:10
Firma ktora mnie hostuje cały czas czeka na dodatkowe łącze od TPSA. Chociaż teraz nie powinno już być tak źle.

Dodatkowo ostatnie obciążenie było spowodowane tym ,że pisali o Max3D.pl prawie wszystkie zachodnie serwisy i ruch na stronie był naprawdę potężny!

Tutoriale zostały ściągnięte ok. 10 000 razy!! Myślałem ,że będzie gorzej natomiast serwer wytrzymał :) Będzie dobrze ... cierpliwości ...

Loozack
29-10-03, 21:54
wow, nie wiedziałem, że ta strona jest aż tak popularna za granicą :o jestem dumny z tego, że jako użytkownik forum jestem jakąś tam tysięczną jej częścią :D
P.S. Adek, ciągle jest źle... przynajmniej u mnie :(

Adek
30-10-03, 10:52
u mnie już jest OK :>

giorgione
30-10-03, 12:46
No dzisiaj to śniga bez zarzutów:D

Pozdr
Giorgione

dr Ug
07-11-03, 09:14
Jak mi dzisiaj Adek powiesz, ze \"juz jest dobrze\", to Cie udusze \"tymi rencami\"! :P

Wczoraj byla padaka roku, myslalem, ze wyjde z siebie. Nie czas poszukac innego serwera? :P Wypadki \"too much connections\" zdarzaja sie juz codziennie, a wczoraj ten calodniowy 404 :(

leander
07-11-03, 09:27
Ale sam max3d.pl smigal. Tylko ze zmienionym layoutem i tematyka. ha ha ha

soshka.cg
07-11-03, 09:31
Mnie od wczoraj zamiast max3d pojawia sie stronka gry online. Obgryzłem już wszystkie paznokcie. Tego posta pisze bo właśnie udało mi sie tu wskoczyć ale nie wiem jak będzie za chwile.
Ide do apteki po nerwosol. :mad:

Bacry
07-11-03, 12:56
A ja właśnie zapodałem dwa nowe pikczery. Może już koniec problemów:D

Adek
07-11-03, 13:27
Witam,

Zgadza się - strona nie działała ... przed chwilą dość długo rozmawiałem z osobami odpowiedzialnymi za serwery w firmie Gry-Online.pl.

Trwa zmiana serwerów w firmie i max3d.pl był na chwilkę wyłączony.

Plusy?

Strona może działać znacznie szybciej (+2MB na łączu). Powinno to być powoli widać.

Adek
07-11-03, 13:32
Prawde mówiąc też się wczoraj bałem i przez chwilę myślałem ,że będzie trzeba szukać nowego sponsora ...

ale nie trzeba :]

działa już u wszystkich? jest lepiej?

dr Ug
07-11-03, 13:39
Smiga, mam nadzieje, ze tak zostanie przy wiekszej frekwencji :)

Kuciel
07-11-03, 13:49
a mi zamiast max3d wlazi stronka z grami caly czasss....buuu......ale jak dam linka na forum to forum wchodzi ciemu tak sie dzieje:(

Adek
07-11-03, 14:02
Wyczyść cache\'a ... lub zaczekaj jeszcze chwilkę ... powinno za jakiś czas i u Ciebie działać ...

Kuciel
07-11-03, 15:41
wyczyscilem i dziala, hehe jaki to czlowiek czasem niemyslacy jest, hehe, i musze przyznac ze smiga szybciutko, mam nadzieje ze nie tylko chwilowo:D

Adek
07-11-03, 16:20
Super! Ciesze się bardzo :]

Loozack
09-11-03, 07:51
a jednak znowu nie działa :(
z tego co wiem to niektórym osobom w ogóle się nie otwiera strona, a mi raz na ruski rok (przynajmniej w domu, bo teraz siedzę w szkole i mi się otwiera elegancko), może czas pomyśleć o nowym serwerze ?? [piwo]

Adek
09-11-03, 10:58
Nadal wierze ,że to ostatnie problemy. Nie wiem co jest wgrane i jestem lekko zdenerwowany już tym faktem.

U mnie działa pięknie ,ale co z tego jak nie wszędzie tak jest ...

nie wiem co z tym fantem zrobić :/ ... :(

Adek
10-11-03, 09:27
czy są jeszcze jakieś problemy z werjściem na stronę?

VGT
10-11-03, 10:07
Nie wiem, czy to ma jakiś sens, ale w domu na modemie stronki nie widziałem już chyba prawie od tygodnia :|
Minionej nocy także próbowałem w godzinach 0.00 - 3.30 i nie odpaliła się ani razu.
A teraz (7 godzin później) na DSL odpala się bez problemu i chodzi świetnie ( o wiele lepiej niż wcześniej ).

Cpt.Obvious
10-11-03, 12:11
U mnie ok działa i łąduje sie troszke szybciej, roznica widoczna.Ale jak jeszcze raz adek CI takiego numera wykręca to mam w piwnicy siekiere i wrazie czego zapytam gdzie jechac;)

Adek
10-11-03, 13:47
dlatego dajcie znać, jeśli wiecie ,że z jakiegoś łącza max3d.pl nie chodzi ... nie moge mieć strony na serwerze który nie jest widoczny wszędzie ...

Bobby_digital
10-11-03, 20:22
uch przez godzine mialem database connetion error :mad:

Lucas
10-11-03, 21:25
Yep, niestety problem cały czas się jeszcze powtarza:(

Adek
10-11-03, 22:14
Spokojnie. Teraz to było kontrolowane przeze mnie. Zresztą komunikat był inny.

Strona nadal chyba nie jest widoczna wszędzie :(

Musimy zaczekać do jakiegoś dnia roboczego bo troszkę dziwnie w tej Polsce się przyjęło z tymi dniami wolnymi. Duża część firm miała dziś właśnie taki dzień - wolne za wszystkich świętych ... hmmm ... jutro też wolne ... więc może w środe dowiem się czegoś :]

Adek
12-11-03, 15:30
właśnie się dowiedziałem ze problemy ze stroną z połączeniem mamy już za sobą :]

Loozack
12-11-03, 16:45
nom, chodzi o wiele lepiej [piwo] przynajmniej narazie, zobaczymy jak długo ;)

Bobby_digital
14-11-03, 22:43
no nie wiem, mi coraz gorzej chodzi, i ten wkurzajacy database connection error:mad: tzn nie chodzi mi o predkosc bo z tym jest ok tylko wyskakuje za czesto ten error

[Post został wyedytowany: 14-11-2003 > Bobby_digital]

boowa
15-11-03, 00:20
to znaczy, że za dużo userów naraz sie wpina do SQL\'a

Bobby_digital
15-11-03, 10:04
aha super

Kuciel
16-11-03, 13:50
a mi dzisiaj co chwile sie\" Database connection error!!!\" wyswietlaaaa, to straszneeeeeee!!!!!!!

Loozack
16-11-03, 19:06
mi też :(

RenholdeR
16-11-03, 22:08
o! forum dziala... nareszcie...