Zobacz pełną wersję : Jak wyrównać poziom?



Bhaal
08-06-07, 20:43
Witam, jestem nowym userem Zpędzla i mam taki oto problem :
jak zrobić aby to co jest w kółeczku było na jednym poziomie ? Próbowałem coś ze Stencilem i Project Masterem ale ciągle tak samo mam :(

Bhaal
08-06-07, 23:52
taki dobry program a nie ma wyrównywania poziomu? :)

Reanimator
08-06-07, 23:55
Flatten?
Smooth?

Bhaal
09-06-07, 00:09
smoothem coś nie bardzo, a flatten to gdzie jest ? prówowałem Layerem ale to też g**o daje bo mi się cały model podnosi tak, że nic to nie pomaga :/

Reanimator
09-06-07, 00:47
Flatten jest w postaci suwaka pod Std, Tweak...
Po lewej stronie.

Sprobuj zwiekszyc sile smootha. Nie ma, ze "nie bardzo" ;P

KLICEK
09-06-07, 00:53
pedzlem inflat bedziesz jechał po normalnych vertow wiec powinien sie podniec na odpowiedni poziom potem lekko smothem i nakladasz tego stampa

uncle
09-06-07, 06:23
ew. wroc na najnizszy poziom, tam se wyrownaj / przesun nawet vertexy (duzo ich nie powinno byc) a jak wrocisz na wyzszy poziom to detal zostanie;d

Bhaal
09-06-07, 10:38
dzięki za odp ale ciągle to nic nie daje, chodzi mi coś takiego jak bym zrobił Layer Brushem jak na obrazku ale tutaj widać ten mój problem, że wszystko się o taką samą wartość podnosci a mi nie o to chodzi tylko o to, że jak się podniesie wsio to ma być płaskie na górze. Używając na tego Layera Smootha nic nie daje bo mi tylko wygładzi ładnie góre i zostaną górki albo doliny :/
PS. Używam Zbrush 2.0

streaker
09-06-07, 10:49
no to masz problem, bo flaten zbrush z zb3 byłny idealny :)

Bhaal
09-06-07, 11:06
dokładnie o coś takiego z profilu mi chodzi :
PS. sorki, nie mam tabletu i sobie rano wypiłem ćwiartke ;)


A tak to ma wyglądać:
http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=46069&d=1180219763

SoAd
09-06-07, 13:31
ja bym sobie displacementa wyprodukował z tego modelu z maxa i podem go użył w zbrushu

uncle
09-06-07, 14:49
wlasnie, a nie latwej export z ktoregos tam poziomu do maxa? wyprostowac w maxie i spowrotem import? toszto 4 klikniecia =)

Bhaal
09-06-07, 15:08
uncle: no metoda dobra ale jak będe miał projekcje na kuli to już tak sobie łatwo nie zrobie :)

Bhaal
09-06-07, 17:46
dobra, zrobiłem to w ten sposób, że stworzyłem Depth Channel w Mayi z tego mojego modelu a następnie przeniosłem to jako alpha do Zbrusha i Projection Masterem nałożyłem :)
THX ZA POMOC FOR ALL