Zobacz pełną wersję : problem z modelem wyexportowanym przez maje



ciacho191
17-06-07, 18:15
A więc mam taki problem jak zrobię model w majce i tam powycinam (mesh->booleans->diffrence) to mi wychodzą jakieś głupoty w z brushu a to jest screen :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b338bc531dde2b0a.html a tak miało to wyglądać : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/981c77ae173d0fee.html

ps:w tym oryginalnym czyli obrazek nr 2 to nic ne wywalałem

zeet
17-06-07, 18:20
Zakładka Tool - Display Properties - Flip

ciacho191
17-06-07, 18:29
szanowny panie zeet czy pan widział orgynał?? czyli obrazek nr 2 mi chodzi o te inne wyciecia bo jak klikne flip to one znikaja

piotrek
17-06-07, 18:50
Nie znam się na ZBrushu, ale może masz trochę dziwną siatkę po tym booleanie.

zeet
17-06-07, 18:52
Szanowny panie ciacho 191 :),kliknij pan jeszcze funkcję Double,jeśli to nie pomogło to model jest do kitu.

Ogólnie Boolen robi dużo błędów w siatce .

ciacho191
17-06-07, 18:54
zaden sposob nie pomogl nie wiem co z tym zrobic nawet clean up nic nie daje to ja zuz nie wiem

Levus
17-06-07, 20:07
Sprawdź siatkę w mayce. Na pewno coś jest zkaszanione. Tak po screenie widać w górnej części broni na tych trzech wcięciach że boolean nawalił.