Zobacz pełną wersję : Pytanie o multi displacement



Tomala
05-02-08, 14:10
Witam, macie jakieś doświadczenia z tym pluginem, jak co ustawić żeby zamiast normalnego zbrushowego dispa w odcieniach szarości uzyskać 32 bitową mapę displacement? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki, pozdrawiam.

Łukasz Jaskólski
05-02-08, 18:10
robilem kiedys wedle tych wskazowek i dzialalo:
http://www.zbrush.info/docs/index.php/ZBrush_to_3ds_Max#Displacement_Maps_and_the_ZBrush _Alpha_Displacement_Exporter

Tomala
05-02-08, 22:19
Dzięki, rzeczywiście wszystko jest tam opisane. +

D4D4L
23-04-08, 21:27
Dla leniwych polecam tutki na Veoh.com wystarczy w szukaj wpisac zbrush i jest okolo 50 tutków o zbrushu :] zachęcam i polecam :P Jest tez o displacementcie

Tomala
23-04-08, 22:11
Skąd wiedziałeś że jestem leniwy? Nie chce mi się oglądać tych tutków. Nie ma takich co wystarczy wpisać co się tam chce nauczyć i już sie umie? Albo żeby nie trzeba było wpisywać. Pozdro.

D4D4L
24-04-08, 18:15
Skąd wiedziałeś że jestem leniwy? Nie chce mi się oglądać tych tutków. Nie ma takich co wystarczy wpisać co się tam chce nauczyć i już sie umie? Albo żeby nie trzeba było wpisywać. Pozdro.


Ty leniwcu no :P http://www.veoh.com/videos/v6507080ky8nttha lap godzina o wszystko z zbrusha do maxa ENJOY ;]