Zobacz pełną wersję : Import plikow 3ds do archicada 11



Kubaswielgus
06-02-08, 09:39
Witam

Mam taki problem, ze nie moge zainportowac plikow 3ds do archicada 11. Wczesniej pracowalem na archicadzie 9 i tam wystarczylo przekopiowac patcha do katalogo dodatki. Teraz mam wersje 11 PL i nie moge znalezc tego patcha.

Pozdrawiam

Kubaswielgus
06-02-08, 12:52
Oki. Juz doszedlem do tego. Gratulacja dla Graphisoft-a za intuicyjnosc...program robi sie coraz bardziej dziadoski.

Jesli to komus pomoze. Wchodzimy w pasku narzedzi w: help(pomoc)/goodies(przydatne narzedzia). Program odsyla nas do strony gdzie mozna pobrac 3D Studio In. Potem plik "3DStudio in" wrzucamy do katalogu Add-Ons/Extras. I po sprawie.

meryenn
25-05-09, 15:02
dzieki stary, bardzo mi pomogles:D

Nowi
26-05-09, 14:30
"Gratulacja dla Graphisoft-a za intuicyjnosc...program robi sie coraz bardziej dziadoski."

Zawsze możesz przesiąść sie na AutoCad-a od AUTODESK-a.

SansSerif
26-05-09, 16:04
Zawsze możesz przesiąść sie na AutoCad-a od AUTODESK-a.
Niestety Autodesk również pod wpływem M$ skutecznie popsuł interface nowego acada.

Nowi
26-05-09, 20:03
Zawsze możesz przesiąść sie na AutoCad-a od AUTODESK-a.

A ja to powiedziałem z zupełną przekorą dla mnie AUTOCAD Sucks !!! Ja pracuje na Archicadzie dobrych parę lat od wersji 6.5 i jestem w pełni zadowolony, a wręcz ubóstwiam Archicada, gdybyśmy jeszcze mieli w Polsce takie wsparcie techniczne, od wszystkich producentów materiałów budowlanych etc. (jak na Węgrzech) to już wogóle było by miodzio.

Fakt AutoCad ponoć ostatnio się rozwinoł dosyć sporo, ale to co ja robiłem w
Archicadzie kilka lat temu, to ci co pracowali w tym samym czasie na programie Autodesku mogli tylo pomarzyć

Pozatym fakt jest też taki iż cena Archicada jest sporo większa niż wszechobecnego Autocada LT, ale moim zdaniem warto zainwestować.

Takie moje skromne zdanie ;)

Pozdrawiam Nowi

kłapouch
27-05-09, 14:01
Rzecz polega na tym, że Autocad to środowisko, podobnie jak np Microstation, które pełną funkcjonalność w określonej dziedzinie projektowania uzyskuje po zastosowaniu odpowiednich nakładek.
Archicad jest dedykowany i ograniczony do konkretnego zastosowania.
Porównywanie jest całkowicie bez sensu. Porównywac można zacząć wtedy, kiedy mówimy o Autocadzie z - na przykład - Speedikonem, lub AAD, lub innymi nakładkami.
Potęga Autocada objawia się w przypadku pracowni wielobranżowych. Tam Archicad nie ma racji bytu. Sam interfejs to już kwestia przyzwyczajenia i upodobań.