Zobacz pełną wersję : Problem z linkowaniem DWG w Maxie 9



Synthax
17-04-08, 22:11
Po zainstalowaniu Maxa 64Bity kiedy prbje zlinkowac dwg (z wersji 2007 i 2004 probowalem obydwu) Max informuje mnie nastepujacym komunikatem.
Potem linkuje plik ale brakuje obiektw ktre powstay badz jako booleany w cadzie lub sa blokami w blokach. Co z tym poczac aby Max poprawnie linkowal pliki dwg?

Jesli chodzi o enabler, to ktory powinienem uzyc? i czy wgrac go do cada czy maxa?

Lucas
17-04-08, 23:34
A nie da rady po prostu zapisać DWG w formacie 2000 albo 2004? Może nie tego dotyczy problem, ale u mnie 3dsmax w ogóle nie importuje innych niż takie;)

Synthax
18-04-08, 00:30
Próbowałem. Też nie działa. Gubi po drodze obiekty...

jasiek311
18-04-08, 07:51
mialem wczoraj ten sam prblem. do importu dwga do maxa w sumie jest kilka roznych - mozesz xrefem, importem - import - masz 2 opcje - dwg / dxf i sam dwg.
ja korzystajac z pierwszej opcji 'importu' - czyli dwg/dxf tez zgubilo mi okbiekty - na rzucie i w viewporetach jedynie, bo z renderem nie bylo problemu.

importujac samym dwg - wszystko oki dzialalo.

problem chyba polega na tym, ze w scenie najprawdopodobniej juz miales zaimportowana scene dwg z takimi samymi warstwami - przez co max glupieje i nie wie, jak wyswietlac obiekty na tych samych warstwach - to taka moja wlasna teoria... nie wiem, czy sluszna.