Zobacz pełną wersję : Komputer do maxa i postprodukcji



User190
24-05-08, 11:11
Hejka, widziałem w kilku wątkach, że mamy na forum hardware'owych wyjadaczy. Pomyślałem więc, że może będziecie w stanie skomentować/ocenić/doradzić przy zestawie, który sobie złożyłem.

Płyty Główne - Asus Maximus Extreme X38 (Lga775) - 1 szt. - 760.00
Procesory - Core 2 Quad Q9300 QuadCore 64 Bit 2.50GHz BOX - 1 szt. - 780.00
Pamięć RAM DDR 3- OCZ Dual 2x2GB 1333MHz Gold - 1 szt. - 640.00
Dyski Twarde - Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB Cache S-ATA 2 - 2 szt. - 480.00
Karty Graficzne - Asus GeForce 9800GX2 EN9800GX2/G/2DI/1G/A 1GB (256-bit) (PCI-E) - 1 szt. - 1480.00
Zasilacze - Chieftec GPS-650AB-A 650W - 1 szt. - 280.00
Nagrywarki DVD - LG H20LS 20x DVD +/-RW DL S-ATA Light Scribe Oem black - 1 szt. - 100.00

Obudowa:
Antec Three Hundred: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4153-2
Raidmax XForce: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3325-2
Chieftec BH-02-B-B-SL: http://allegro.pl/item344801483_promo_new_chieftec_midi_tower_bh_02_ b_b_sl_gratis.html
Chieftec CHIEFTEC BH-01B-B-B: http://allegro.pl/item337757600_chieftec_bh_01_b_b_b_obudowa_atx_bez _zasilacza_.html
którą z nich wybrać? Zależy mi na dobrym chłodzeniu i w miarę cichej pracy wiatraczków (mieszkam w kamienicy, gdzie w lecie jest niesamowicie gorąco, a powietrze nigdy nie wpada na to, żeby sobie swobodnie przepływać po pokojach).

Czy 650W zasilacza to nie za dużo? Nie mam elektrowni pod ręką - nie wystarczyło by 400-500W?

Z góry dzięki za pomoc :)

Marcin_ps
24-05-08, 11:21
fajna karta.. pozatym zmien dysk ( na cos cichszego bo oszalejesz ), zasilacz na cos normalnego ( enermax czy corsair albo nowe tagany - 500-550 ), moze cos pod ddr2 i 8gb zamiast tych 4?, do tego tansza plyta i lepszego proca mozesz wtedy dobrac

mirach
24-05-08, 11:32
Dawno kompa nie skladalem, ale ten komputer bardziej wyglada jak zestaw pod gracza :)
Tez bym poszedl w ddr2 i 8gb. O dziwo te 4 gb bardzo szybko topnieja w wiekszych scenach. Z zasilaczeniem to nie wiem, ale swego czasu Chieftec byl wart swojej ceny i bardzo dobrze sie trzymal.

arev
24-05-08, 11:34
Zdecydowanie pamięci DDR2. Za tą samą cenę będzie dwa razy więcej, a 4GB to w cale ni tak dużo. Płyta z P35 wystarczy, a co do procka - jeśli chcesz podkręcać coś to zastanów się nad znalezieniem rewizji G0 Q6600 lub Q6700 - mają wyższe mnożniki. Jeśli nie chcesz kręcić to Q9300 będzie ok. Zasilacz 650W przy karcie 9800GX2 jest dobrym rozwiązaniem.
Mała wskazówka przy wyborze obudowy: moja ma dyski i napędy montowane na śledziach, które mają niestety lekkie luzy przez co czasem dyski wprawiają ją czasem w taki rezonans, że zagłusza nawet wiatrak z GPU. No i 12 cm wentylatorki w obudowie będą raczej mało słyszalne w szumie chłodzenia tego potwora GF 9800 :)

piotrek
24-05-08, 11:35
[email protected] chce komputer do gier - udaje, że do kompozycji ;)
Ja nie miałbym zaufana do Chiefteca. Lepiej Tagana (chyba, że coś zmieniło w ostatnim czasie).

User190
24-05-08, 11:54
Nie często zmieniam komputery, więc myślę, że DDR3 jest chyba lepszym rozwiązaniem - ostatnio kupowałem kompa z DDR1, gdy wchodziły DDR2 i teraz nie mogę dokupić RAMu, a jeśli jest to jest droższy od DDR2.
Porady odnośnie zasilacza - super. Kompletnie nie znam się na firmach produkujących zasilanie i bardzo mi się to przyda - dzięki :)
Co do karty graficznej - za niedługo wchodzi Radeon z rodziny 4000 więc seria GF 9800X2 powinna potanieć. Z tego, co zauważyłem X2 powinny być wydajniejsze w pracy z maxem niż pojedyncze układy. Trochę przekopałem tych testów, benchmarków, itd.
Kompa nie mam zamiaru kręcić - mam złe wspomnienia z poprzednich moich zabaw z podkręcaniem :P

Jeszcze takie pytanko - Win XP nie będzie miał z tym problemu? Śmiga z DDR3 i quadami? (co do quadów jestem prawie pewny, że tak, a co do DDR3 to nei wiem czy ma to znaczenie, ale wolę zapytać niż pluć sobie w brodę ;) :P ).

pecet
24-05-08, 12:02
ja się ogólnie na sprzęcie nie znam ale ostrzegam przed nagrywarkami LG, już mam w sumię piatą w tym drugą LG H20LS, przedostatnia od razu po zakupie odmówiła posłuszeństwa, wymienili na gwarancji na drugą i już słabiej odczytuje płyty a mam ją miesiąc :/

Marcin_ps
24-05-08, 12:07
[email protected] tylko ze wiecej jak 8gb ramu na to nie wsadzisz wedlug mnie to strata kasy ddr3 ...

xp bez problemu tylko ze 64bit ( ang tylko )

User190
24-05-08, 12:20
Marcin > tak, jak pisałem, wymieniam kompa raz na 2-3 lata, więc chcę mieć możliwość upgrade'u w tym czasie.
Ale do 18 czerwca macie czas mnei przekonywać :) Wtedy wychodzi Radek 4k (http://www.nordichardware.com/news,7743.html) i gf powinny potanieć, więc wybiorę się na zakupy ;) Podobnie z prockami: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=3154 .

pecet> ja mam 4 nagrywarkę LG i tylko jedna padła, ale była na gwarancji.

arev
24-05-08, 12:25
Chodzi o to, że chipset X38 (X48 i P35 też) nie obsługują więcej niż 8GB pamięci, więc nie będzie czego upgrade'ować. Bierz pan DDR2.

User190
24-05-08, 12:31
O tego nie wiedziałem - poszedł rep. A czy produkowane są płyty na chipsetach, które obsługują DDR3 i więcej niż 8GB?

ttaaddeekk
24-05-08, 14:23
a nie lepiej sobie kupic takie xeonki co wallop oferuje ?
(to nie jest pseudoreklama :] )

User190
24-05-08, 14:35
Dawaj linka z wątkiem to się okaże czy lepiej :) Inna sprawa, że potrzebuję fakturkę raczej :)

pecet
24-05-08, 14:59
to widocznie mam pecha mi 2 padły na gwarnacji 2 poza, aktualna też padnie pewnie jeszcze na gwarancji ;)

ttaaddeekk
24-05-08, 18:56
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49861
sze :)

User190
24-05-08, 19:38
Nie mogę już Ci dac repa, ale dzięki :)
Sam nie wiem. Ta stacja za 13k mi się spodobała :) ;)
Trochę kwestia faktur mi nie leży - zawikłana sprawa ;)

User190
26-05-08, 17:26
Podbijam temat ;) Nikt nic konkretnego nie napisał o obudowach, a to ważny element. Nie macie propozycji na dobrze chłodzoną, wyciszoną obudowę? Może być wielka jak lodówka ;)

wookie
26-05-08, 18:04
Ile kasy masz na gola bude bez zasilki ?

wallop
26-05-08, 18:19
Zakładam że kogos kto oczekuje dobrze wyciszonej i chłodzonej obodowy nie muszę pytać o to ile może wydać więc moja lista propozycji jest krótka: Silverstone Temijin TJ07S
CoolerMaster Cosmos 1000
CoolerMaster cosmos 1100
LianLi PC-v2100 B
no i cymes nad cymesami chyba najlepsza dla ludzi bez skrupułów :p
Lian-LI PC343 ( tę szczególnie polecam a jakby coś to mam nawet na sprzedaż)

szimano
26-05-08, 18:41
Zakładam że kogos kto oczekuje dobrze wyciszonej i chłodzonej obodowy nie muszę pytać o to ile może wydać więc moja lista propozycji jest krótka: Silverstone Temijin TJ07S
CoolerMaster Cosmos 1000
CoolerMaster cosmos 1100


Moje targety :) pytanie tylko czy wloze tam INTEL S5000XVNSASR + XEON E5420A ACTIVE. byłbym wdzeczny za odpowiedz.

wallop
26-05-08, 18:49
krótko...
oczywiscie ze tak :) przeciez to tylko płyty extended

i jeszcze jedno... przygotuj sie na problemy z zakupem cosmosa1100

i jeszcze raz jedno :) czemu SASR a nie SATAR...?
Mam nadzieję ze pamiętasz ze SASR ma tylko dwa gniazda SATA... ?

szimano
26-05-08, 19:18
Zmiana zamówienia: Intel Workstation Board Veronia S5000XVN - 4xSAS - PCI-E x16 - tez ma 2sata - lecz tyle mi styknie - byłem zmuszony szybko podejmować decyzje - dlatego wcześniej nie skonsultowałem z tego z Wami... zmiana zamówienia spowodowana byla gniazdem PCI-E x16 - spanikowałem ponieważ nie wiem co to za gniazdo: PCI-X

dzięki za odpowiedz w sprawie obudowy... na razie będzie śmigał na pożyczonej - skończę zlecenie i wtedy obudowa.

User190
26-05-08, 21:08
Ile kasy masz na gola bude bez zasilki ?

Ile trzeba, byle rozsądnie.

wallop> a coś tańszego? :)

wallop
26-05-08, 21:32
Chiefteki... są naprawde niezłe i co istotne całkiem niedrogie

Predator
26-05-08, 21:44
Chiefteki... są naprawde niezłe i co istotne całkiem niedrogie

chlopaki z Zenfista twierdza zupelnie inaczej, od kilku lat firma sie wypalila robia zasilki z lipnych elementow.

arev
26-05-08, 21:46
Mowa o obudowach, nie o zasilaczach. Poza tym ja od pierwszego komputera kupuję zasilacze Chiefteca i jakoś nie mam powodów do narzekań.

User190
26-05-08, 22:55
A taki Chieftec: http://www.allegro.pl/item360093900_salon_chieftec_big_tower_ba_01bbb_gw ara_24m_gratis.html ?

Predator
27-05-08, 07:23
[email protected] jak najbardziej ! ja mam od 2-3 lat Chiefteca big towera dragona http://www.komputronik.pl/Obudowy/Chieftec/seria_Dragon/BigTower/Chieftec_DA_01B_D__400W/pelny,id,18974/ zasilacza sie odrazu pozbylem. Co moge o swojej obudowie powiedziec. Kiepski montaz dyskow, i dojscie do napedow, kieszeni na stacje fdd. Czasami kieszenie na dyski wpadaja w drgania co jest bardzo slyszalne. I niejest to wina zle wypoziomowanej obudowy. Pozatym jestem zadowolony.

[email protected] jakbym wymienial obudowe to zdecydowanie na ta ktora zaproponowales w linku wyzej. Genialny system montazu dyskow kilka naprawde fajnych patentow ktorych brakuje mi bardzo w mojej obudowie :/.

wookie
27-05-08, 07:23
zwykla , nudna , gigantyczna , tandetnie czasem , srednio wykonana ';] jak potrzebujesz duzo miejsca a malo kasy to ok , stad pytanie o max kwote jaka masz na bude

ja juz bym wolal za to kupic sharkoona rebel eco 12

Predator
27-05-08, 07:34
zgadzam sie po czesci z wookie, najlepiej jakbys gdzies organoleptycznie sprawdzil ta obudowe. Czy ci posmakuja zastosowane w niej rozwiazania, design. Jednak przy wyborze kierowalbym sie patentami montazowymi jakie oferuje obudowa bo to ma duze znaczenie :) wyglada obudowy ma znaczenie najmniejsze (bynajmniej w moim przypadku).

chudy
27-05-08, 10:12
co do obudów to polecam chiefteca. Owszem design nie jest najwyższych lotów, ale to naprawde dobre obudowy w dobrej cenie. Nic nie trzeszczy, montowanie wszystkiego na zatrzaski itd. no i przede wszystkim dużo miejsca w środku, nawet w midi tower ;]

User190
27-05-08, 16:44
A coś wyciszonego?? Tania, wyciszona, wygląd nie ma znaczenia, ale nie podoba mi się cały ten świecący shit ;)

Póki co skłaniam się ku temu Chieftecowi big tower :)

SansSerif
27-05-08, 17:24
Chieftec big tower jest fajny bo duży, czarny i subiektywnie ładny. Dwie takie budy świetnie spisują się w roli podstaw pod duży blat roboczy :)
Mam 3 starsze dragony od jakiś 6 lat, ale nie polecam tej serii.

Nie można zamocować dużych wentyli obudowy i ma kiepsko rozwiązane mocowanie dysków. W ogóle Chieftec ma kiepskie rozplanowanie obudów.
Big tower Chiefteca rożni się midi tower jedynie większą przestrzenią na napędy 5.25" a dyski i tak są upchnięte w przestrzeni przy mobo. Przy 2 dyskach to nie problem, ale przy większej ilości dyski kolidują z nowymi mocnymi kartami graficznymi które wystają poza obrys mobo. W dragonie by wpakować gf8800gts trzeba wymontować jeden kosz na dyski. W obudowach z szufladami na dyski wsuwane prostopadle do mobo może być problem z zamontowaniem takiej karty.

User190
27-05-08, 18:28
Hmm.. w takim razie muszę szukać dalej :( Poszedł rep.

wallop
27-05-08, 19:09
http://www.allegro.pl/item365517976_salon_chieftec_big_tower_ba_02bbb_gw ara_24m_gratis.html

pomśl nad tą obudową ....
myślę ze powinna spełnić Twoje oczekiwania

wookie
27-05-08, 19:39
http://www.allegro.pl/item369800425__sharkoon_rebel_12_big_tower_czarny_ .html moj typ , nabylem ostatnio 9 mniejsza , wc w srodku schowany , malina , jakos ok ( ale 9 kosztuje 119 zl tylko ) , wszystkie zatoki duze a to dla mnie plus ( dyski na stabilizatorach )

szybkie montaz maja w sumie teraz wszystkie budy , i szczerze , to mnie to bardziej przeszkadzalo ;]

chcesz cicho , dobra "cicha" buda to wydatek 500-600 zl min , nie bede sie tu rozpisywal juz , a jak tanie to zainwestuje we wspomnianie stabilizatory , duuuuzo potrafia dac , dobry wentyl na proca i grafe i bedzie cicho ;]

User190
27-05-08, 20:42
wallop> kilka postów wcześniej podałem do niej linka :P

zastanawiam się nad nią i nad tym Sharkoonem. W tym Chieftecu nie leży mi to, że nie jest wyciszona. Jest duża, ale czy chłodzenie będzie ok? Dyski są w sumie obok mobo tak, jak w zwykłych midi.

A odnośnie Sharkoon - zasilacz na dole to dobry pomysł? Co z ciepłem wydzielanym z zasilacza? :>

wallop
27-05-08, 21:57
Ad1. Sorry nie zauważylem że już podano ten link ... ale obudowa jest niezła ( a podając teraz i wczesniej jakiekolwiek typy robie to bazując na praktycznym kontakcie z tymi klockami czyli wszystkimi które są extended producentów takich jak:Lian LI , Silverstone, CoolerMaster,Antec Gigabyte oraz Chieftec. Chłodznie jest ok., montowanie napędów też ujdzie. Nieraz ją wykorzystuje dla klientów o nazwijmy to niezbyt bogatym planie finansowym ,którym niekoniecznie zależy na wygladzie a bardziej przykładają wagę do kwestji użytkowych.
Jeśli pytasz o hałas myśląc o coolerach procesorów to jest na to rozwiązanie w postaci Noctuy plus odpowiednia przejściówka na socket 771 ( standartowe coolery Xeona nie należą do supercichych).

Ad2.
Tej obudowie nie miałem okazji się przyjrzec.
Pomysł z zasilaczem na dole jest dobry , jednakze musisz zwrócic uwagę aby w zasilaczu kable zasilania 24 pin i eps12 8 pin były na tyle długie aby siegnęły górnej częsci płyty ( jesli mówimy o iNTELU 5000xvn to na górze jest sekcja 24 pin a na dole po prawej stronie sekcja 12v procesorów).

szimano
27-05-08, 22:50
standartowe coolery Xeona nie należą do supercichych
Absolutna racja... dziś do mie przyszły 2x2,5 - pracować się nie da!! zaraz poniżej będzie wiadomo dlaczego :)



przygotuj sie na problemy z zakupem cosmosa1100

ano na to nie byłem gotowy

http://img382.imageshack.us/img382/5905/zenuavy6.th.jpg (http://img382.imageshack.us/my.php?image=zenuavy6.jpg)

obudowa będzie u mnie najszybciej pojutrze (madtech - nie wysyłają za pobraniem #$%^)... a renderzyć trzeba.

wallop
27-05-08, 23:16
Witam.
Zgadza sie ... sam zamówiłem u nich ( madtech) 2 sztuki. Dostawa była dzisiaj , a brakowało ich od 3 tygodni

rallyman
07-07-08, 21:12
szimano nie gadaj że złożyłeś kompa w pudełku ?? looooool, nie moge co za determinacja do pracy :D:D

User190
20-09-08, 15:34
Szybkie pytanko w temacie - którą obudowę wybrać? Trochę mi się przeciągnęły zakupy (nie było sensu kupować wcześniej, bo praktycznie przez ostatnie 2 miesiące nie włączałem swojego kompa). Dokonałem paru decyzji i zastanawiam się jeszcze nad obudową. Prawie kupiłem anteca, ale nie wiem, czy nie wolę jakiegoś biga. Pomóżcie - będą repy :)

Chieftec Big Tower: http://www.allegro.pl/search.php?string=CHIEFTEC+BIG+TOWER&country=1
Sharkoon Rebel 12: http://www.allegro.pl/search.php?string=Sharkoon+rebel+12&country=1
Antec Nine Hundreed: http://www.allegro.pl/search.php?from_form=1&string=+Antec+Nine&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7

Właduję do nich:

Procek: Core 2 Quad Q9400 QuadCore 64 Bit
Płyta: jeszcze zastanawiam się nad czymś dobrym (jednak pod DDR2)
Pamięć RAM: DDR 2 - OCZ Reaper EPP Dual 2x2GB 1066MHz - 2 szt.
Dyski Twarde: Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB Cache S-ATA 2 - 2 szt.
Grafa: Sapphire Radeon X4870
Zasilacz: Tagan 600W (wystarczy?? )
Nagrywarka: - LG H20LS 20x DVD +/-RW DL S-ATA Light Scribe Oem black

wookie
20-09-08, 21:30
http://www.cooling.pl/antec-performance-one-p180,produkt,1384.html jesli opcja dolozenia nieco jeszcze alob 182 , to klasa buda na lata swietlne ;]

chief tandeta przy tej budzie , shrakoon w sumie nieco lepiej od chiefa , dobra sprawa to pod wc taka buda , rebel 9 za 1/3 rebel 12 , nie warto 12 jesli nie montujesz wc bo przeplacasz , antec z tej trojki najlepszy

600w z palcem w oku starczy ;]

oo79
20-09-08, 22:18
na pewno 600w wystarczy?
mam podobne aspiracje co [email protected]

wookie
21-09-08, 09:29
mocniejszy konfig + wc ciagnal mi tagan 430w bez problemu... wystarczy

User190
21-09-08, 13:19
Nad obudową jeszcze myślę, a tymczasem zastanawiam się która płyta:

- Asus P5Q Deluxe
- Asus Rampage Formula
??

Może inny producent?

grizleyd
21-09-08, 13:36
a czy ta karta graf. co [email protected] bierze w pełni obsłuzy maye , tak zebym
mozna wyswietlac tekstury w czasie rzeczywistym , z swiatłami , wiecie chodzi mi oto
zeby bez renderingu moc w viewporcie miec podglad sceny oteksturowanej z wszystkimi swiatlami jakie ustawie . I drugie pytanie chodzi o zbrusza i obsługe zmapera bedzie wspołgrać ? , na co trzeba zwrocic uwage kupująć karte graficzną zebu zmaper działał
Glupie pytania ale jakoś po przebojach z intelem na laptopie nie wiem czym sie kierowac.

User190
21-09-08, 13:50
Mayka, tak jak Max robiona jest pod DX, więc trzeba tylko sprawdzić, czy karta obsługuje właściwą wersję DX. Jeśli chodzi o karty na laptopie to z nimi są różne problemy, więc ciężko stwierdzić co to było. Większości gier też nie uruchomisz na lapku.

grizleyd
21-09-08, 13:57
teraz zauwazylem ze miedzy czasie zmieniłes z "Asus GeForce 9800GX2 EN9800GX2/G/2DI/1G/A 1GB (256-bit) (PCI-E)" na Sapphire Radeon X4870 czy ten radeon nie bedzie dostawał zadyszki w rozbudowanej scenie.
Wiem ze w maxie mozna wybrac czy chce sie pracować w opengl czy dx ale mayi jest chyb chyba tylko opengl lub softwarowo.

User190
21-09-08, 14:00
Jeśli jest tak, jak piszesz to uderzaj w karty supportujące OGL - typu Quadro, itd.

grizleyd
22-09-08, 08:09
liczylem na waszą opinie przeciez sa tez tu osoby ktore pracuja w mayi

User190
22-09-08, 09:12
Załóż sobie wątek. Ja nie pracuję, raczej, w mayi.

User190
22-09-08, 16:33
Zamówiłem już wszystko oprócz obudowy.. jak myślicie - co lepiej wybrać?

Sharkoon Rebel 12: http://www.allegro.pl/search.php?string=Sharkoon+rebel+12&country=1
Antec Nine Hundreed: http://www.allegro.pl/search.php?from_form=1&string=+Antec+Nine&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7

Big czy midi? Antec ma defaultowo mocne chłodzenie, sharkoon jest tańszy, ale trzeba i tak dokupić wiatraki.

Wrzucam do niej:

Procek: Core 2 Quad Q9400 QuadCore 64 Bit
Płyta: Asus P5Q Deluxe
Pamięć RAM: DDR 2 - OCZ Reaper EPP Dual 2x2GB 1066MHz - 2 szt.
Dyski Twarde: Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32MB Cache S-ATA 2 - 2 szt.
Grafa: Sapphire Radeon X4870
Zasilacz: Tagan 600W
Nagrywarka: - LG H20LS 20x DVD +/-RW DL S-ATA Light Scribe Oem black

wookie
22-09-08, 22:07
Antec , jakosc tego rebela nie adekwatna do ceny , z tych 2 i tak zadnej bym nie wzial ;]

User190
23-09-08, 08:37
A którą byś wziął po podobnej cenie (do 375 zł)?

wookie
23-09-08, 09:33
jesli pod AC to np. taka http://www.cooling.pl/lancool-by-lian-li-miditower-k1-black,produkt,550985.html , pod WC cos wiekszego wtedy ten rebel 12 jest ok bo ladnie chlodnica z przodu wchodzi a tak poprostu te dwie budy to inna jakosc ;]

User190
26-09-08, 15:58
Dostałem cały zestaw i czekam jeszcze na obudowę (za radą wookiego antec p182). Niestety zamówiłem ją na pixmania.pl i mam coraz więcej obaw, czy nie utopiłem kasy :/ We wtorek przelałem kasę, a ze strony wynika, że obudowa nie została jeszcze wysłana. opinie na necie są miażdżące - miał ktoś z forum jakieś doświadczenia z tym sklepem?

wookie
26-09-08, 17:05
duza roznica byla w cenie ? pixmania to ... zlo ;] , z coolinga mialbys raz dwa , pixmania dlugo czasem cos sciaga , o ile nie sla zza granicy tak w ogole , zostaje czekac poki co

btw bardzo dobry wybor ;]

User190
26-09-08, 18:46
Różnica dokładnie 100zł (łącznie z przesyłką tu i tu) - na stronie pojawił się numer przesyłki, więc może jednak dojdzie. Nerwówkę mam niezłą po opiniach nt. tego sklepu, które dzisiaj przeczytałem na necie.. ech..

wookie
26-09-08, 19:56
bedzie dobrze ;] , 100 jednak sporo na budzie w sumie

1084
26-09-08, 20:01
Niedawno zamowiłem głośniki Logitech Z-5500 w pixmanii za 804;-pln z przesyłką (średnia cena w Polszy - 1100;-). Wysyłali z Francji. Dotarły kurierem elegancko zapakowane. Pan kurier dzwonił do mnie żeby się umówić na odbiór.
Grają pięknie. Zero problemów. Tyle mogę od siebie napisać nt pixmanii - w porównaniu z niektórymi polskimi sklepami internetowymi to są pierwsza klasa jeśli chodzi o kontakt - potwierdzenie zamówienie, potwierdzenie wysyłki.

User190
04-10-08, 20:34
Doszło, poskładałem i postanowiłem trochę potestować. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to zapraszam - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=741279#post741279 - przy okazji okaże się co to jest warte.