Zobacz pełną wersję : W zwiazku z szybka wyszukiwarka



Eko
07-03-04, 04:00
Czesc. Zauwazylem nowy element na forum, a mianowicie \"Szybkie wyszukiwanie\". Przydatna rzecz. zwlaszcza dla nowych uzytkownikow, ale przez nia \'sciezka\' do miejsca gdzie sie jest obecnie dziwacznie sie zawija. Nie mozna by tej wyszukiwarki przesunac bardziej w prawo?

Pozdrowienia Eko/Bula

Mateusz
07-03-04, 04:06
Super sprawa ta wyszukiwarka, gratulacje dla Adka :)

dr Ug
07-03-04, 04:06
Adku, to jest to lepsze, bardziej estetyczne rozwiazanie? :)

Popieram przedmowcow, swietny pomysl ;>

[Post został wyedytowany: 7-3-2004 > DruG]

biglebowsky
07-03-04, 04:13
anom sie wypada zgodzic... i wywal \'(Forum Jump)\' wystarczy \'Idz do forum\'

biglebowsky
07-03-04, 04:14
i wyrownaj idz do i wyszukiwanie wertykalnie.

Leru
07-03-04, 04:16
i (co juz bylo) zeby sie tematy nie zawijaly

Adek
07-03-04, 04:43
Spokojnie. Working in progress ...

Bug z miejscem gdzie sie aktualnie znajdujemy zlikwidowalem ...

biglebowsky
07-03-04, 05:03
I daj zawartosc idz do w odwrotnej kolejnosci czyli:

---max3d.pl forum--- na gorze

---ogloszenia--- na dole

najlepiej gdyby odpowiadalo temu na jakiej wysokosci ustawione sa dzialy na glownej forum.

Adek
07-03-04, 05:09
co do ich kolejnosci to niestety sa automatycznie pobierane z bazy :( Kazde forum ma swoje ID i wg tego jest sortowanie. Hmm...

dr Ug
07-03-04, 05:12
Po prawej martwa pustka, a quickSearch zmienia pozycje w zaleznosci od dlugosci \"you are here\"

Adek
07-03-04, 05:13
sekunda powalcze z tym jeszcze bo rozgrzebalem to forum dokumentnie.

dr Ug
07-03-04, 05:20
A nie uwazasz, ze moja propozycja (http://www.drug.flashroom.com/max3d/panel_max3d_3.gif) w polaczeniu z Twoim delikatnym rozwiazaniem pola wyszukiwania jest praktyczna i przejrzysta?

Sorry, ale to co sie teraz dzieje to masakra.

Adek
07-03-04, 05:20
dobra ... jump forum poprawione ... jak quickSearch zmienia pozycje ... :/

w zaleznosci od dlugosci strony?

w 1024x768 wyglada tak samo jak w 1200x1024 u mnie

dr Ug
07-03-04, 05:28
http://www.drug.flashroom.com/max3d/przesuniecie_panelu.gif

Adek
07-03-04, 05:30
spokojnie DruG :P i tak skrypty byly przewidziane na pozniej ...

narazie napisalem skrypty ... jak je skoncze to mozna reszte ustawiac.

Adek
07-03-04, 05:32
Pod IE jest problem ... w mozilli OK. Ale juz patrze.

[Post został wyedytowany: 7-3-2004 > Adek]

dr Ug
07-03-04, 06:33
Nieeee... bez ikonek! One tu pasuja jak piesc do oka.

Pytanie: da sie wydluzyc pole, w ktorym wyswietlana jest lista dzialow forum w jumpie? Jak dla mnie moglaby pokazywac wszystkie dzialy od razu, zeby nie trzeba bylo przewijac.

kozioo
07-03-04, 06:36
Też bym wywalił tą ikonke. Pasuje jak świni siodło:]

Falcrum
07-03-04, 06:42
Najlepiej wygląda 1 projekt Drug\'a...wszystko na miejscu, pod ręką i nawet ładnie wygląda...

Adek
07-03-04, 06:47
DruG: tej listy na wysokosc nie wydluzysz ... systemowa ...

dr Ug
19-03-04, 18:29
Przydaloby sie, zeby pacniecie Entera wyszukiwalo wpisany text, a nie odpalalo \"zaawansowane wyszukiwanie\". To strasznie wkurrrrrrrzajace.

Adek
20-03-04, 00:34
z tym bledem walczylem bez skutku jakis czas temu ...

pod IE po nacisnieciu Enter zamiast wyszukiwac przechodzi do szukaj ... dziala swietnie po wcisnieciu SZUKAJ.

dr Ug
20-03-04, 01:28
Bede zlosliwy mowiac, ze w innych serwisach calego swiata Enter - nawet pod IE - sprawuje sie tak, jak powinien.

sikham
20-03-04, 19:12
tak chyba niepowinno być :>


http://members.lycos.co.uk/sikham/bug.jpg

[Post został wyedytowany: 20-3-2004 > sikham]