Zobacz pełną wersję : Zbrush (łączenie)



piccaso
12-04-09, 14:55
Czy da sie poloczyc 2 różne obiekty w zbrushu tak by nie bylo widac polaczenia ???
Oczywiscie nie chodzi mi o tworzenie nowego topology tylko jakis inny szybszy sposob.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e0ec7d0b619261a2.html

Morte
12-04-09, 15:15
musisz połaczyć odpowiednie subtoole i potem użyc clay brusha

Nezumi
12-04-09, 19:29
Robie tak jak mowi Morte ale jest tez plugin o nazwie:

---> Make1Mesh <--- (http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=49952)

Co kto lubi.

mafida
12-04-09, 19:38
Jest jeszcze subtool master:
http://www.pixologic.com/zbrush/downloadcenter/zplugins/
Aczkolwiek po połączeniu w jeden mesh najlepiej chyba jednak zrobić retopo,nie musisz robić całej siatki od nowa-z wciśniętym shiftem malujesz w retopo po obiekcie-pojawia się już istniejąca siatka a potem tylko poprawiasz w miejscu łączenia.

Nezumi
14-04-09, 17:37
subtool master nie tworzy nowego obiektu z subtooli tylko je grupuje i umozliwia zastosowac transpose do wielu subtooli na raz.

Morte
14-04-09, 17:47
Nezumi-To transpose master -subtool mastrem można łączyć. W sumei to jego miałem w domyśle pisząc 'połączyć odpowiednie subtoole'

Nezumi
14-04-09, 17:48
Racja - my bad.