Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Stacja Robocza 10.000

  1. #21
    Member
    Awatar Sebazx6r
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    3028
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Im wincej ramu tylepiej 32 to minimum.

  2. #22
    Member

    Dołączył
    Oct 2017
    Lokalizacja
    Czyżowice
    Postów
    13
    Podziękowania

    Domyślnie

    a więc mamy licencje maxa na roczek oprócz tego Ryzen 7 1700x Eight Core 3,89
    do tego 32 GB ramu, obrazek renderuje mi się 30-40 minut, na starym kompie 7-8 godzin więc jest progres, zastanawiam się czy nie można jeszcze jakoś przyśpieszyć tego sprzętu...wszystko w Arnoldzie wychodzi mi coś takiego:

    chciałbym teraz uruchomić animację, ale długo to poleci, macie pomysł jak zachować jakość a przyśpieszyć rendering?
    Ostatnio edytowane przez Zbyszek Zbigniew ; 15-01-18 o 13:42

  3. #23
    member of
    Awatar olaf
    Dołączył
    May 2009
    Lokalizacja
    szczecin
    Postów
    9846
    Podziękowania

    Domyślnie

    do tego typu obrazków wystarczyłby dobry algorytm odszumiający, by przyspieszyć kilku-kilkunastokrotnie
    nosiłem kalesony zanim było cool

  4. #24
    Member

    Dołączył
    Oct 2017
    Lokalizacja
    Czyżowice
    Postów
    13
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez olaf Zobacz posta
    do tego typu obrazków wystarczyłby dobry algorytm odszumiający, by przyspieszyć kilku-kilkunastokrotnie
    hm.... ktoś pomoże? mamy jeszcze w firmie serwerownie, i jest opcja żeby dopiąć jeszcze ponad 100 rdzeni, ale na razie chce wycisnąć wszystko z tego komputera. ktoś ogrania temat algorytmu?

    dzięki Olaf!

  5. #25
    Member

    Dołączył
    Mar 2015
    Postów
    1455
    Podziękowania

    Domyślnie

    arnold do takich spraw to totalny idiotyzm za przeproszeniem. powiniście zainwestować w Octane albo Redshift i strzelać takie packshot w real time ogólnie praktycznie. rendering byłby na poziomie 1-5 minut na klatkę. na jednym GTX 1080ti... nie wspominając że redshift i octane lada moment dostaną denoisery.

  6. #26
    Member

    Dołączył
    Oct 2017
    Lokalizacja
    Czyżowice
    Postów
    13
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Maciek Jutrzenka Zobacz posta
    arnold do takich spraw to totalny idiotyzm za przeproszeniem. powiniście zainwestować w Octane albo Redshift i strzelać takie packshot w real time ogólnie praktycznie. rendering byłby na poziomie 1-5 minut na klatkę. na jednym GTX 1080ti... nie wspominając że redshift i octane lada moment dostaną denoisery.
    teraz to już chyba trochę za późno, muszę wycisnąć co tylko się da z tego arnolda... w tej chwili renderuje animacje naszych mebli metalowych, jedna klatka to 2 minuty z groszem, więc nie jest źle, a jakość też jest całkiem fajna.

    Jakby ktoś miał jeszcze pomysły jak to przyśpieszyć, byłbym bardzo wdzięczny... dzięki Maciej za poradę, nie wykluczam również takiego rozwiązania, ale to w przyszłości

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •