Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: przebarwienia na wizualizacji

  1. #1
    Member

    Dołączył
    Mar 2018
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie przebarwienia na wizualizacji


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    hej proszę o pomoc nagle podczas robienia wizualizacji 3dsmax+ vray zaczęły pojawiać się dziwne przebarwienia. Czym mogą być spowodowane i jak to usunąć ?
    Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	łazASS.RGB_color.0000.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	176.6 KB
ID:	104849   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	przebarwienia .jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	536.5 KB
ID:	104848  
    Ostatnio edytowane przez Klaudia Tomczyk ; 07-03-18 o 22:36

  2. #2
    Member
    Srebrna Galeria
    Awatar polka dot
    Dołączył
    Apr 2004
    Postów
    6465
    Podziękowania

    Domyślnie

    jeśli chodzi o "szum", dłuższy render powinien rozwiązać problem a jeśli chodzi o plamy takie jak na zasłonach, trzeba podkręcić ustawienia Irradiance Map, lub zmienić metodę GI na brute force. zależy jaki masz sprzęt i co do tej pory miałaś ustawione. w scenie nie może być materiałów ani świateł innych niż VRayLight i VRayMtl. pokaż ustawienia rendera jeśli nie pomoże
    to tylko umysł, próbujący kupić więcej czasu

  3. #3
    Member

    Dołączył
    Mar 2018
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie

    bardziej chodzi mi o ogólne przebarwienia po całym Renderze, problem jest o tyle dziwny ponieważ zrobiłam x wizualizacji na tych ustawieniach i nie było tych 'kropek'. Podczas jednej wizualizacji wyłączył mi się program z jakimś błędem i po uruchomieniu ponownie wyskakiwały już przebarwienia- wrzucam jeszcze raz zdjęcie na którym coraz mocniej to widać z porównaniem wizualizacji na tych samych ustawieniach przed wyłączeniem programu i wszystkie ustawienia Prosiła bym jeśli to możliwe o wskazanie które ustawienie zmienić bo co prawda wiele lat pracuje w programie ale wstyd się przyznać rzadko coś wgl zmieniam... Z góry dziękuje
    Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ustawienia.jpg
Wyświetleń:	69
Rozmiar:	205.1 KB
ID:	104852   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	porównanie .jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	493.2 KB
ID:	104851  

  4. #4
    Member
    Awatar Pawelkos
    Dołączył
    Dec 2004
    Lokalizacja
    UK
    Postów
    1829
    Podziękowania

    Domyślnie

    Skoro piszesz "kropek" wnosze, ze jednak chodzi o szum. W tym momencie uzywasz "Progresive" jako image sampler i w jego ustawieniach "render time" masz ustawiony na 1 min. Nie ma szans zeby po 1 min render byl czysty bez szumu, nawet jesli mialabys dosc mocny komputer. Wiec sa dwa rozwiazania twojego probelmu. Ustawic redner time na 0 i pozwolic "isc" renderowi tak dlugo az bedzie zadowolona z poziomu szumu, lub zmienic image sampler na bucket. Swoja droga gratuluje natloku klientow skoro przez wiele lat dajesz rade utrzymac sie na rynku nie znajac podstawowego nazewnictwa czy obslugi oprogramowania w ktorym pracujesz;P Mowi to bez zlosliwosci i zazdrosze;)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •