× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Biurko do pracy na stojąco

  1. #1
    Member
    Awatar Araiel
    Dołączył
    Dec 2007
    Lokalizacja
    Garwolin
    Postów
    408
    Podziękowania

    Domyślnie Biurko do pracy na stojąco


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    W związku z ciągnącymi się u mnie problemami zdrowotnymi przez najbliższe pół roku albo i dłużej będę mieć uniemożliwioną pracę na siedząco. W związku z tym chciałbym się "przesiąść" na biurko z możliwością regulacji wysokości blatu - jakoś nie widzi mi się marnowanie czasu po operacji... po prostu nie wytrzymam tak długiego czasu bez tworzenia nowych prac. Przeglądałem różne meble na necie, ale nie potrafię znaleźć nic fajniejszego. To co znajduję wydaje mi się takie nijakie. Może ktoś z Was ma doświadczenie z takim rodzajem biurek i będzie mi w stanie pomóc w doborze tego najbardziej odpowiedniego? Rozmiarowo chciałbym, żeby to było coś większego. Muszą się na nim zmieścić spokojnie dwa monitory - w przyszłości chciałbym też dorzucić trzeci. Może być też coś w kształcie "L", bo obecnie biurko mam w rogu pokoju i wcześniej myślałem o zamówieniu narożnego na wymiar. Nie wiem czy to możliwe, ale fajnie by było gdyby istniała możliwość rozbudowy zestawu o jakieś pasujące do stylistyki szuflady, szafki wolnostojące - czy coś podobnego.

  2. #2
    Member

    Dołączył
    Jul 2008
    Postów
    1436
    Podziękowania

    Domyślnie

    Takie coś znalazłem. Wygląda kozacko

    https://www.youtube.com/watch?v=yGq8AMzELJ8

  3. #3
    Member
    Awatar Araiel
    Dołączył
    Dec 2007
    Lokalizacja
    Garwolin
    Postów
    408
    Podziękowania

    Domyślnie

    michalo, dzięki za link. Tej firmy akurat nie widziałem. Fajne mają rzeczy, a te narożne mi się podobają. Tylko ta cena... Najprostsze do pracy na stojąco zaczynają się od 3400zł, a te narożne to koszt od 4000 do 5500zł. Tyle kasy niestety nie mam na samo biurko, ale chyba ciężko będzie znaleźć coś sensownego w bardziej zjadliwej cenie. Będę dalej przeglądał net i szukał jakichś opinii - najwyżej jak się nie uda, to po operacji pozostanie mi leżenie w łóżku przez kilka miesięcy :P

  4. #4
    Member
    Awatar rly
    Dołączył
    Feb 2003
    Postów
    430
    Podziękowania

    Domyślnie

    Moze cos takiego mozesz wykorzystac https://www.olx.pl/oferta/deska-kres...tml#b5667ca95a

  5. #5
    member of
    Awatar olaf
    Dołączył
    May 2009
    Lokalizacja
    szczecin
    Postów
    9926
    Podziękowania

    Domyślnie

    poczytaj najnowsze badania - kilka lat już ludzie stoją i mamy dane, czy jest to takie dobre rozwiązanie (spoiler: nie jest).
    nosiłem kalesony zanim było cool

  6. #6
    Member
    Awatar Araiel
    Dołączył
    Dec 2007
    Lokalizacja
    Garwolin
    Postów
    408
    Podziękowania

    Domyślnie

    rly, do rysowania to myślałem właśnie o biurku kreślarskim - akurat tutaj można dostać jakieś fajne modele w rozsądnej cenie. Ale do pracy przy kompie muszę mieć biurko.

    olaf, ja wiem, że praca na stojąco też ma swoje minusy i na dłuższą metę też nie jest zdrowa, ale po operacji przez pół roku nie będę mógł siedzieć. Pierwsze półtora miesiąca to pewnie w ogóle z łóżka nie wstanę, ale potem chciałbym jednak już coś porobić. Dlatego myślę o biurku z możliwością regulacji wysokości blatu, żeby przez te pół roku dopóki nie wrócę do pełni zdrowia pracować na stojąco, a potem wrócić do siedzącego trybu.

  7. #7
    Member
    Awatar Araiel
    Dołączył
    Dec 2007
    Lokalizacja
    Garwolin
    Postów
    408
    Podziękowania

    Domyślnie

    Takie małe podsumowanie tego co zebrałem:
    - to co podesłał michalo http://www.west-pol.eu/biurka_z_regulowana_wysokoscia. Tutaj podoba mi się to narożne, ale wersja elektryczne to koszt 5400zł
    - IKEA Bekant http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69022491/ - 3150zł
    - Modulus https://www.ajprodukty.pl/meble-biur...uctId=25206426 - tutaj opcja najtańsza, bo 2200zł .
    - widziałem jeszcze takie regulowane "nakładki" na normalne biurka w zagranicznych sklepach, ale przeważnie nie mają one zbyt dużych rozmiarów i ciężko by było na nich zmieścić dwa duże monitory. Było kilka większych modeli, ale te znowu kosztują około 2000zł, więc już wolałbym całe biurko kupić niż tylko nakładkę.
    Na razie składam się ku najtańszemu rozwiązaniu, ale mam jeszcze kontakt do kilku stolarzy. Może któryś z nich będzie w stanie zaproponować coś fajnego w rozsądnej cenie.

  8. #8
    Member

    Dołączył
    Apr 2007
    Postów
    814
    Podziękowania

    Domyślnie

    Masz jeszcze coś takiego z IKEA na korbę, możesz kupić samą ramę (chyba 600pln) dodać dowolny blat. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49084965/ Ja mam taki z blatem z drewna klejonego 186x63x3,8cm, zhakowany na wyspę kuchenną, stół, barek w zależności jaką wysokość ustawie. Obawiałem się o stabilność ale jest wzorowo, tak samo w kwestii jakości wykonania i łatwości regulacji.
    Ostatnio edytowane przez stormwind ; 12-03-18 o 10:09

  9. #9
    Member

    Dołączył
    Jul 2008
    Postów
    1436
    Podziękowania

    Domyślnie

    To rozwiązanie tymczasowe więc też bym się skłonił ku najtańszemu.

  10. #10
    Member
    Awatar Imperator
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    453
    Podziękowania

    Domyślnie

    Ja kupiłem taki stelaż, i blat wedle uznania możesz sobie kupić jaki chcesz https://www.efekt-style.pl/meble-biu...wysokosci.htmlA potem to już prosta droga żeby dokupić w tej samej kolorsytyce jakieś kontenerki czy inne meble przybiurkowe Nie stoję przed nim cały czas ale kilka godzin tygodniowo by się zebrało. Bardzo fajna opcja bo jak stoisz to bardzo łatwo odejść od niego i coś innego zrobić a jak już zasiądziesz na tronie to możesz tak gnić godzinami poza tym możesz się trochę poprzeciągać i pozmieniać pozycje ciągle pracując więc dodatkowy plus, że nie musisz się odrywać od pracy. Biurka nieelektryczne jak to z ikei na korbkę to moim zdaniem bardzo słabe rozwiązanie bo trzeba się sporo nakręcić i jak chcesz postać ze 20 min to nawet nie będzie ci się chciało korbką machać a w elektryku klikniesz guziczek z ustawioną przez siebie wysokością, przeciągniesz sie i już jest tam gdzie być powinno.- Btw ten modulus z Twojego linku to cena netto a po drugie nie ma predefiniowanych wysokości tylko za każdym razem musisz trzymać guziczek i na oko ustawiać odpowiednią wysokość, niby drobiazg ale na dłuższą metę będzie niewygodne.
    Ostatnio edytowane przez Imperator ; 13-03-18 o 13:42

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •