Podziękowania Podziękowania:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 46 z 51 PierwszyPierwszy ... 364142434445464748495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 506

Wątek: Szybkie pytania nt. Softimage XSI

  1. #451
    Member
    Złota Galeria
    Awatar Kris_R
    Dołączył
    Apr 2003
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    2918
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Spoko :) Dzięki ogromniaste. Dostałem też pomoc na xsibase i na autodesk area. Jeśli kogoś by ciekawiło, to odsyłam do wątku:
    http://www.xsibase.com/forum/index.p...threadid=43818

  2. #452
    Member

    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Wro.
    Postów
    1
    Podziękowania

    Domyślnie Softimage 2011 probel aktywacją

    zainstalowałem program w wersji trial pobrany prosto ze strony Softimage i wszystko wydawało sie by ok ale nastepnego dnia program zarządzał aktywacji niestety po kliknieciu w przycisk aktywoj pojawia się tylko białe okno i nic sie nie dzieje Posiadam Vistę jako system operacyjny



    Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez PrzeMoC ; 16-01-11 o 14:08

  3. #453
    lukaszhachula.com
    Awatar streaker
    Dołączył
    Jul 2004
    Lokalizacja
    Lędziny, k.Tychów
    Postów
    3396
    Podziękowania

    Domyślnie

    Takie są skutki wycięcia świetnego license servera SI i zastąpienia go wujowizną z autodesku...
    Nie wiem o co kaman, mam v7, ostatni z normalną licencją :)
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

  4. #454
    Member

    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Reda/Trojmiasto
    Postów
    11
    Podziękowania

    Domyślnie

    Spróbowałeś na nowo zainstalować?
    Po skasowaniu Softimage przeszukaj twoje twarde dyski i skasuj wszystkie foldery dotyczące Softimage, restartuj kompa i w tedy na nowo zainstaluj. Jak to nie zadziała to chyba tylko ci zostanie się skierować do supportu..... Oni są bardzo kompetentni i na pewno pomogą.....

  5. #455
    Member

    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Reda/Trojmiasto
    Postów
    11
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez polon Zobacz posta
    witam

    powiedzcie jak przesunąć pivot center do środka obiektu (konkretnie gałki ocznej) ale tak na stałe, żeby przy używaniu "global" COG było wlaśnie w środku. Po prostu gałka gdzieś sie przemieszcza podczas tworzenia direction constraint :/
    Pewnie już rozwiązałeś problem? Przesuwanie polygonów jest nie dokładne i nie najlepszym rozwiązaniem.
    Nie wiem jak to u ciebie powstało ale te opcje ci powinny pomóc:
    Po prawej masz "Transform" i dalej możesz kliknąć na "Move Center to Vertics", "Reset All Transforms" a na końcu "Freeze All Transforms" i/albo "Set natural Pose". "Freeze" może też ci pomoże... a potem zrób direction constrain. pobaw się tymi funkcjami troszkę
    Ostatnio edytowane przez 3DDK ; 20-01-11 o 21:02

  6. #456
    Member

    Dołączył
    Mar 2011
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie

    witam.zrobiłam projekt z prostą animacją i teraz chciałabym to zapisać w zewnętrznym pliku czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak to zrobić? dopiero zaczynam działać na softimage i zupełnie nie wiem jak to zrobić.

  7. #457
    Member

    Dołączył
    Jan 2011
    Lokalizacja
    Reda/Trojmiasto
    Postów
    11
    Podziękowania

    Domyślnie

    A w jakim celu chciała byś to zapisać w zewnętrznym pliku?
    Głównie to masz wybór parę formatów jak pójdziesz na "File" i "Export".
    "Obj" jest naj bardziej popularny
    Jeśli chcesz to w innym programie otworzyć jak np. Maya albo 3ds Max To masz także wybory pod "File" i "Crosswalk" (Jeśli masz starszą wesje XSI to będziesz musiała zainstalować dodatkowy "Addon" aby wykorzystać Crosswalk)
    kreatywność się zaczyna tam gdzie umysł się kończy

  8. #458
    Member
    Awatar Artur Paprocki
    Dołączył
    Oct 2008
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    215
    Podziękowania

    Domyślnie

    Witam.
    1) Jaka animacja (postaci , kamery, symulacji-particle)
    2) Do czego chcesz to eksportować

  9. #459
    Member

    Dołączył
    Mar 2011
    Postów
    2
    Podziękowania

    Domyślnie

    chciałabym to zapisac w pliku z roszerzeniem .avi

  10. #460
    e=mc^2
    Guest

    Domyślnie

    hejka
    mam mały problem,
    zrobiłem sobie grida, wrzuciłem na niego materiał z obrazkiem jpg, we viewporcie ustawiam na textured i spoko działa, na gridzie pojawia mi się obrazek. Normalnie pracuję, zapisuję , wyłączam XSI, kompa i git. Potem odpalam włączam moją scenę i dupa, na gridzie nie ma obrazka, jest ten defaultowy, wszystkie ustawienia takie same powinno działać, nie działa. Jak zrobię render to oczywiscie renderuje się obrazek ale ja bym chciał tak jak przedtem, we viewporcie ... mieliście tak kiedyś?


    dobra zapisałem obrazek w tga i działa , ale z jpg nie chce działać

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •