Na fronta! Na fronta!:  0
Strona 4 z 61 PierwszyPierwszy 1234567891454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 607

Wątek: Unity3d

  1. #31
    Member
    Awatar mara
    Dołączył
    Feb 2007
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    373
    Podziękowania

    Domyślnie


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    ostatnia bitwa się nie zakończyła bo nikt nie wystawił sondy ;)

    dzięki za przyklejenie tematów

    mam prośbę do autorów wątków Unity i UE3 - dostosujcie wielkość obrazka do reszty przyklejonych tematów, niepotrzebnie rozpychają listę tematów
    Ostatnio edytowane przez mara ; 26-11-09 o 21:30

  2. #32
    Member
    Awatar Konras
    Dołączył
    Dec 2004
    Postów
    633
    Podziękowania

    Domyślnie

    Troche tutaj Klicek ma racji, kiedys wiecej tu zycia bylo niestety, ale skoro kappitan opuscil ta lajbe dawno temu, to sila rzeczy pasazerowie zaczeli tez powoli sie ewakuowac :D
    Do tego dochodzi brak newsow z tej dziedziny, brak frontow, brak jakichkolwiek odnosnikow z glownej do tego dzialu, brak kogos kto panuje nad balaganem itd itp :p Ogolnie ja sobie nie wyobrazam jak moznaby zmienic obecna sytuacje aby bylo chociarzby tak jak kiedys :p

  3. #33
    Member
    Awatar Creator
    Dołączył
    Sep 2004
    Lokalizacja
    Wrocław
    Postów
    1101
    Podziękowania

    Domyślnie

    Ten dział jest jak taki Bronx na max3d.pl; Zapuszczają się tutaj tylko twardziele. Dlatego zbierzmy się przy płonącej beczce i wybierzmy nowego moda ;)

  4. #34
    Member
    Awatar _-MADMAN-_
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    86
    Podziękowania

    Domyślnie

    Konras - żeby złote czasy wrociły trzebaby namówić stare kadry do powrotu. Tylko niestety dużo ludzi się wypala z czasem, popracuje trochę przy grach i znikają, bądź ulegają wygodnej posadzie i "już nie potrzebują" forum.
    Cause games need passioN

  5. #35
    Member
    Awatar PAINbringer
    Dołączył
    Jan 2004
    Lokalizacja
    War_saw
    Postów
    678
    Podziękowania

    Domyślnie

    Wiecie co Panowie, mam taki problem że od kilku dni nie mogę ... włączyć cieni w Inspectorze - na pewno coś się zepsuło ;) więc jakby ktoś wiedział jak to naprawić to niech się podzieli informacją lub linkiem do tutoriala na PM ;)
    Pozdr.

    EDIT: rly? :)
    Ostatnio edytowane przez PAINbringer ; 03-12-09 o 17:30

  6. #36
    Member
    Awatar _-MADMAN-_
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    86
    Podziękowania

    Domyślnie

    Mój drogi straszny-bólu, a czy mamy pełną licencję? ;) Wersja free nie ma cieni w realtime, ładowania addytywnego scen w tle (ala gothic) i opcji wyłączenia splashcreena Unity. Pełna wersja nie ma z tym problemu, sprawdzałem na trialu unity pro - włączasz cienie, wybierasz rodzaj i... są ;)

    Cheers,
    Mad
    Cause games need passioN

  7. #37
    Member
    Awatar mara
    Dołączył
    Feb 2007
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    373
    Podziękowania

    Domyślnie

    Nom, brak cieni też jednoznacznie kojarzy mi się z ukończeniem okresu testowego Unity Pro.

    Niusy w sprawie faktury: po dość długim czasie, oraz wielu mailach, udało mi się uzyskać zapewnienie o wysłaniu faktury tradycyjną pocztą, od szefa działu finansowego z Kopenhagi. Tak więc, jeżeli ktoś w przyszłości będzie potrzebował "papierowej" faktury to już będą wiedzieli jak się to robi ;)

  8. #38
    Member
    Awatar mara
    Dołączył
    Feb 2007
    Lokalizacja
    Kraków
    Postów
    373
    Podziękowania

    Domyślnie

    Unity Tech ogłosiło 20% zniżki na wszystkie produkty do końca roku. Wystarczy wpisać kod rabatu ENDOFYEAR2009 podczas robienia zakupów.

  9. #39
    Member

    Dołączył
    Dec 2009
    Postów
    1
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez _-MADMAN-_ Zobacz posta
    Odnośnie importu plików *.blend dodam, iż na pliki z animacjami trzeba uważać. Silnik trzyma w podręcznej zaimportowany asset i jak mesh oraz materiał zmienia się bez problemu (podczas zapisu aktualizacyjnego), tak z animacjami jest problem ;/ Żeby zaimportować zaktualizowane animacje (doszły nowe klatki) musiałem wywalić obiekt ze sceny i biblioteki, zrestartować kompa (!) żeby wyczyścić podręczną i ponownie zaimportować obiekt.
    @MADMAN: To nie powinno tak sie zachowywac, wyslij do nas prosze bug report (jak dobrze zglaszac bugi).

    Do listy linkow z pierwszego posta przydaloby sie dorzucic Unity Answers.

    :)

  10. #40
    Member
    Awatar _-MADMAN-_
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    86
    Podziękowania

    Domyślnie

    robertcu - mam błąd serwera jak próbuję wejść w how to report bugs. Jak coś to ślij na maila, postaram się Wam dostarczyć wszelkich informacji, aby ułatwić Wam robotę (pracujesz tam? o.O)
    Cause games need passioN

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •