Podziękowania Podziękowania:  0
× tak × tak:  0
× nie × nie:  0
Na fronta! Na fronta!:  0
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Honda Prelude BB9

  1. #1
    Member

    Dołączył
    May 2010
    Postów
    135
    Podziękowania

    Domyślnie Honda Prelude BB9


    Reklama widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników
    Od jakiegoś czasu ciągnę prywatnie temat modelingu samochodu, którym aktualnie wożę tyłek. W miarę wolnego czasu zawsze coś dłubnę. Czasami to mały detal, czasami coś większego. Model nie jest skończony, trochę elementów jeszcze mu brakuje. Muszę domodelować wnętrza reflektorów i halogenów, wnętrza lamp tylnich i wnętrze. Opony będą bieżnikowane displacem. Render zrobiłem w celu poglądu, jak finalnie może wyglądać i na co jeszcze muszę zwrócić szczególną uwagę.
    Najtrudniejszym elementem do zrobienia może być studio, bo nie mam dużego doświadczenia w tym temacie, a chciałbym wyciągnąć z modelu jak najwięcej uroku.

    Ostatnio edytowane przez Winoo1 ; 19-01-11 o 14:29

  2. #2
    Member
    Awatar michaiŁ
    Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Tychy
    Postów
    15
    Podziękowania

    Domyślnie

    siemka, no na pierwszy rzut oka wyglada niezle, no przynajmniej to co widac a niestety widac niewiele :( no ale jak sam napisales - brak studia to i nie ma co odbijac..a tak na marginesie - przednie koło jest wieksze czy to tylko zludzenie opty :D ? podlub przy studio i wrzuc jeszcze jakies renderki..pozdrawiam
    ..vertexmuva

  3. #3
    Creative Studio
    Awatar Orangegraphics
    Dołączył
    Mar 2006
    Lokalizacja
    Zabrze
    Postów
    2575
    Podziękowania

    Domyślnie

    model wygląda w porządku, pokaż siatki aby było co oceniać skoro render dopiero dłubać chcesz

  4. #4
    Member
    Awatar MariushO
    Dołączył
    Dec 2010
    Lokalizacja
    Olesnica, Polska
    Postów
    982
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez michaiŁ Zobacz posta
    przednie koło jest wieksze czy to tylko zludzenie opty :D ?
    popieram tez wydaje mi sie ze wieksze a jesli chodzi o studio to powiedz w jakim programie to robisz i jakiego renderera uzywasz

  5. #5
    Member

    Dołączył
    May 2010
    Postów
    135
    Podziękowania

    Domyślnie

    To, że przednie koło jest większe to złudzenie. Zapewniam, że wszystkie koła są jednakowej wielkości :) Modeling oczywiście w 3d Studio, rendering w Vray 2.0 . Czy są jakieś szczególne aspekty na które powinienem zwrócić uwagę przy tworzeniu studio? Jestem raczej lamerem w tej kwestii i finalny render będzie na pewno pod tym względem musiał poczekać zanim efekt będzie fajny. Chociaż moim zdaniem już jest fajny :) Ciekawe, czy mam dobrze skalibrowany monitor...
    Siateczka:




    Ostatnio edytowane przez Winoo1 ; 20-01-11 o 12:01

  6. #6
    Member
    Awatar michaiŁ
    Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Tychy
    Postów
    15
    Podziękowania

    Domyślnie

    siatka bomba tylko czemu taka gesta? i nie obraz sie ale no dla mnie przednie kolo jest wieksze i juz :D model super..nic tylko dodac reszte i smażyć :)
    ..vertexmuva

  7. #7
    Member

    Dołączył
    May 2010
    Postów
    135
    Podziękowania

    Domyślnie

    Nie obrażam się :) Może na koniec zmienię FOV, żeby nikt już na to koło nie narzekal. Siatka gęsta, no bo...a dlaczego nie? :) Skoro komputer nawet nie mruknie, to dlaczego się ograniczać :)

  8. #8
    Member
    Awatar michaiŁ
    Dołączył
    Apr 2008
    Lokalizacja
    Tychy
    Postów
    15
    Podziękowania

    Domyślnie

    co do studio - moze sie przydac ..
    http://www.wonderhowto.com/how-to-li...-studio-243242
    ..vertexmuva

  9. #9
    Member
    Awatar cortes
    Dołączył
    Aug 2009
    Lokalizacja
    Gdynia
    Postów
    359
    Podziękowania

    Domyślnie

    pokaż siatkę bez ms/ts ;) wygląda ładnie...
    szkoda że taki szum na renderze.
    co do renderu to nie wiadomo po co masz odbicia, nie układają się w nic ciekawego, pokazującego jak wygląda samochód ;)

  10. #10
    Member

    Dołączył
    May 2010
    Postów
    135
    Podziękowania

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez cortes Zobacz posta
    pokaż siatkę bez ms/ts ;) wygląda ładnie...
    szkoda że taki szum na renderze.
    co do renderu to nie wiadomo po co masz odbicia, nie układają się w nic ciekawego, pokazującego jak wygląda samochód ;)
    Siatka bazowa wstawiona wyżej. Szum jest dlatego, bo renderowałem na naprawdę niskich ustawieniach. A studio...hmmm...to tylko test. Najpierw muszę ukończyć sam model, zanim zabiorę się za oświetlenie :) W końcu to jest sekcja Work In Progress, prawda? :D
    Ostatnio edytowane przez Winoo1 ; 20-01-11 o 12:01

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •