jak są to robione w pół godziny to popracuj z kilka godzin nad jednym
Hej, nazywam się Robert, jestem tutaj nowy, będę umieszczał w tym temacie swoje prace.Zajmuję się głównie fotomanipulacjami i malarstwem cyfrowym, jak i tradycyjnym.Na początek dam swoje przykładowe prace:manipulacje:malunki:
prace powyżej to głównie speedpaintingi, robione w około pół godzinyWiem, że jako początkujący moje umiejętności są jeszcze niewielkie, jednak jestem łakomy krytyki i progressu, będę wdzięczny za każdą chwilę poświęcenia mi uwagi.
Ostatnio edytowane przez revrite ; 06-04-18 o 17:08
jak są to robione w pół godziny to popracuj z kilka godzin nad jednym
No więc idąc za poradą wyzej, posiedziałem troche więcej nad pracą, zacząłem patrzeć na to nieco swobodniej. Po dużej ilości szkiców i obrazów wykonanych techniką olejną - wróciłem do photoshopa.
Bardzo prosiłbym o jakieś porady, konstruktywną krytykę..
Jak by ktoś chciał być zawsze na bierząco https://www.artstation.com/artist/revrite
Zacząłem bawić się troche w mattepainting i photobash.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady, sugestie, opis pierwszych wrażeń..
Pozdrawiam
Hej, wrzucam tu wip mojej nowej pracy, byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rady.
![]()
Ostatnio edytowane przez revrite ; 16-07-15 o 13:14
skończona poprzednia praca
speedpaint/photobash(mężczyzna). 2-3h~
Pierwszy raz w życiu malowałem/rysowałem smoka..
![]()
Tygrysy zbytnio widac ze to obrabiana fota. Te plomienie strasznie tanie sa, zle skontrastowane z reszta pracy - widac wyraznie ze wklejka. Ogolnie praca ciekawa bo lubie koty :) ale technicznie cienko. Choc zaznaczam ze nie maluje i pewnie 100 razy gorzej bym zrobil te tygrysy.
Pozdro i jedz dalej.
Trzecie, niestety gorsze od poprzednich.
![]()
Według mnie jeszcze masz trochę braków w fundamentalsach i klejenie tych photobashy bardzo je uwypukla. Są sztuczne i niewyraźne. Na twoim miejscu nie bawiłbym się jeszcze w nadużywanie fotek tylko cisnął ile wlezie studia i tradycyjne arty. Do fotek zawsze można wrócić później i wklejać je na solidne podstawy :)
| TECZKA 2D | ARTSTATION | FACEBOOK |