Tomala 530 Posted September 17 (edited) Witam, zakładam teczkę do której będę wrzucał różne modele, głównie postacie i inne kreatury. Na początek taki diabełek inspirowany tym obrazkiem: https://www.artstation.com/artwork/k4nZNy Renderki z v-raya 3.6, światło jedna hdr'ka. Edited September 22 by Tomala 1 Share this post Link to post Share on other sites
michalo 1,017 Posted September 17 Spoko główka. Brakuje mu trochę detalu na twarzy i w teksturze wskazującego na jego agresywny i wojowniczy charakter. Share this post Link to post Share on other sites
Pawelkos 269 Posted September 17 Fajnie, mi sie podoba, choc nie wiem czy te uszy nie za nisko i jakos za bardzo z tylu glowy🤔. Ale jak KLICEK powiedzial ze "elegancko" to pewnie dobrze😅 Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 17 Hej, dzięki za opinie. Dawno się nie bawiłem w renderingi i jestem trochę zacofany. Tak się zastanawiam czy w blenderze nie da się zrobić lepszych włosów niż te maxowe padaczki. Szukam materiałów ale trafiam na same tutki gdzie pokazują proste fryzury. Chyba trzeba zainstalować i pobawić się samemu bo nie ma co się łudzić że doczekam się porządnego hair systemu w maxie. Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 22 Kolejne testowe rendery niedokończonego modelu. Wyszło że rzęsy trochę za wyraźne chyba no i włosy jak zwykle crap ale jakiś podgląd jest. No i blizny kijowo wyglądają 🙂 Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 22 Trochę pokombinowałem. Na razie to zostawię bo szkoda czasu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
KLICEK 1,795 Posted September 23 geratlo jezus 😄 zajebisty 😄 1 Share this post Link to post Share on other sites
michalo 1,017 Posted September 23 Geralt of steel 🙂 rozpoznawalna facjata 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 25 Taka główka zrobiona w tym tygodniu. Właśnie robiłem rendery testowe i na koniec zapodałem hdr'kę tylko źle ja obróciłem i twarz zacieniona 😄 Jutro postaram się zrobić inny fryz jak będzie czas. 2 Share this post Link to post Share on other sites
michalo 1,017 Posted September 26 Z oczu tak trochę Halle Berry mi się kojarzy. Kolejna świetna główka. Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 26 Michalo dokładnie tak pomyślałem jak zobaczyłem render z daleka. Nawet nie spojrzałem na Halle Berry przy robieniu tej głowy, tak jakoś wyszło. Dzisiaj pokombinuję z inną fryzurą ale niestety na razie robię tylko w maxie a tam jest dramat z włosami, technologia sprzed 15 lat. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Tomala 530 Posted September 28 Chciałem zrobić włosy kręcone ale niestety w maxie się nie da używając tylko hair&fur bo tam włos ma maksymalnie 150 segmentów. Zrobiłem byle jakie włosy na odczepnego, chyba już ostatnie w maksie i trzeba się będzie w końcu nauczyć xgena bo na męki z włosami straciłem więcej czasu niż na model i textur. Pierwszy render jedno vray light, pozostałe świecone hder'ką. 1 Share this post Link to post Share on other sites