bibb 10 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Czy ktoś przerabiał może tematykę AR - rozszerzonej rzeczywistości? Macie może jakieś doświadczenia z tym związane? Jakieś praktyczne zastosowania? Pytam, bo oglądałem sporo filmików na youtube z tego zakresu i fajnie się to prezentuje. Np w motoryzacji. Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Chyba łatwiej będzie znaleźć ludzi z VR w tym momencie na forum. AR to głownie iOS i najlepiej szukać wśród mobilnych developerów i ich zespołów. W praktyce jednak grafik nie odczuje z czym pracuje, gdyż jedynie dostarcza model w wybranej specyfikacji (mobile realtime). 1 Link to post Share on other sites
ozogonkiem 50 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Pracowałem chwilę w agencji interaktywnej, gdzie robiliśmy takie właśnie rzeczy, głównie na jakieś targi czy z przeznaczeniem na prezentacje produktów. Technologia jeszcze dość kulawa, chociaż z wyjściem ARCore i ARKit dostała drugą szansę. Często wykorzystuje do pracy "markery". W rzeczonej agencji rozwijali serwis (niestety mocno zaniedbali tam UI/UX) w który w zasadzie działania miał przypominać youtube/sketchfab dla AR: https://xr.plus/ Jednak najczęściej z AR korzysta młodzież dodając sobie kocie uszy na snapchacie 😛 1 Link to post Share on other sites
keajra 222 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Nie gadac z agentem SEO. 3 Link to post Share on other sites
KLICEK 2,822 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 temat ciekawy, wywalilem mu linka z postu 🙂 1 1 Link to post Share on other sites
ozogonkiem 50 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Oj, coraz lepsze te boty. Nie wyglądało to na nachalną reklamę 😄 Link to post Share on other sites
michalo 1,423 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Albo my coraz to starsi. Ostatnio włączyłem dzieciakom Jetsonów. Gimby nie znajoo... Miałem taką refleksję, że w zasadzie gdyby nie cały ten syf nastawiony na podaż i popyt, wychowywanie konsumentów itd itp, to mogli byśmy już żyć tak jak oni. Link to post Share on other sites
Recommended Posts