brain 344 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Hej, będę tu wrzucał wszystko co zrobiłem i zrobię w 3d i 2d. Moje portfolio: https://www.artstation.com/brainchild Mój sklep: http://brainchildart.com/ 8 3 Link to post Share on other sites
Destroyer 1,892 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Ło Panie ładnie tego natłukłeś 🙂 Obserwuje od dłuższego czasu na youtubie i jak się okazało na artstation ale tutaj trochę więcej obrazków których nie widziałem, wszelkie domki i chałupki najfajniejsze. wnętrza i ciężarówka też dobre, ogólnie miło popatrzeć na taką robotę 🙂 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Dzięki wielkie 🙂 Cieszę się, że oglądasz 😄 No co do prac w portfolio (na artstation) to rzeczywiście ciężko "wszystko" pokazać, tak jak tu na forum, fajnie że Cię czymś zaskoczyłem hehe 🙂 Link to post Share on other sites
Soulinka12 160 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 o matko jaka ilość rzeczy ! Szacun ;D niektóre rzeczy widzialam na pintereście 😄 piękne ❤️ 1 Link to post Share on other sites
KLICEK 3,321 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 no natrzaskales tego panie ze hoho 🙂 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 @Soulinka12 Dziękuję❤️🙂 @KLICEK Dziękówa 😉 No trochę tego się uzbierało hehe 😄 To nie koniec! 😛 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted December 23, 2020 Author Share Posted December 23, 2020 (edited) Parę nowych rzeczy Edited December 29, 2020 by brain 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 kolejny WIP 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted January 16 Author Share Posted January 16 (edited) Edited January 16 by brain 2 Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,584 Posted January 21 Share Posted January 21 Uwielbiam takie klimaty :). 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted January 21 Author Share Posted January 21 (edited) Cieszę się! Dzięki 🙂 3cia część: Edited January 21 by brain 3 Link to post Share on other sites
rejzorback 7 Posted January 25 Share Posted January 25 Bardzo mi się podoba w jaki sposób tworzysz te buttony i elementy interfejsu. Mam takie pytanie: jak wygląda kwestia rozdzielczości? Czy tworzysz dany asset w najwyższej możliwej rozdzielczości, w jakiej jest wyświetlana gra, a potem to się dynamicznie skaluje do róznych rozdzielczości, czy może jest jakiś inny sposób? 1 Link to post Share on other sites
brain 344 Posted January 25 Author Share Posted January 25 (edited) Tworzę zawsze elementy GUI w bardzo dużej rozdzielczości, tak żebym mógł później to łatwo edytować, bez widocznej straty jakości i ogólnie lepiej jest mieć coś w mega dużej rozdziałce, niż później w za małej 🙂 W samym silniku gry dopasowujesz rozmiar do rozdziałki 4k (żeby UI nie było rozmyte) i to się samo skaluje do mniejszej rozdziałki, albo tworzysz oddzielne assety dopasowane do różnych rozdzielczości. Ogólnie to wszystko zależy jak będziesz chciał to zrobić i na co pozwoli Ci silnik gry. Jak robisz elementy GUI pod stronę www, to wtedy musisz najlepiej dogadać się z programistą w jaki sposób jemu pasuje, żeby grafiki były przygotowane i musisz mu wtedy też na pewno przygotować tak UI, żeby elementy mogły się "rozciągać" (np. powtarzalna tekstura w oknach) O to chodziło? @rejzorback Edited January 25 by brain Link to post Share on other sites
Recommended Posts