Rod 33 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Co do Star Wars: Ja się bawiłem świetnie :D Uważam, że film jest swojego rodzaju ukłonem w stronę EP IV. Jest na prawd solidny, szybka akcja i dużo się dzieje! Nuda? Nieee. Klasyczny klimat (starych)SW w sporej mierze udało się zachować. Polecam. Myślę, że większości będzie się podobać : ) Link to post Share on other sites
arev 518 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Ukłonem? Raczej kopią. Oglądało się przyjemnie, ale dla mnie jest to bardziej remake niż kontynuacja. Cóż, J.J. bezpiecznie podszedł do tematu. Tak, by nie urazić zagorzałych fanów oryginalnej trylogii i nie uszczuplić przypadkiem wywrotki pieniędzy, którą VII z pewnością i tak zarobi. Ja jestem raczej zawiedniony. Liczyłem na coś, czego wcześniej w SW nie było, a dostałem w sumie wszystko to, co już było. Link to post Share on other sites
matszklar 231 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Byłem. Zobaczyłem. Jestem zawiedziony ( Star Wars) Link to post Share on other sites
Ajgor 281 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) OK. Dosyć o SW. Oglądałem "The Visit". Najnowsza produkcja Shyamalana. I mam mocno zmieszane uczucia, ale raczej nie wstrząśnięte. Jak się ogląda, to nudy, nuudy, nuuuuudyyy. Ale jak się przerwie, to zaraz się o nim myśli. Jest w nim jakaś tajemnica (oczywiście jak się obejrzy do końca, to już się wie, jaka). Dla mnie raczej film nakręcony na siłę, niskobudżetowy. Chociaż to akurat nie jest wyznacznikiem. "Szósty zmysł" też był niskobudżetowy (w skali amerykańskiej), a jednak był majstersztykiem. "Szósty zmysł" zaraz po obejrzeniu do końca zacząłem na nowo i widziałem całkiem co innego. Zwracałem uwagę na szczegóły, których wcześniej nie widziałem. The Visit drugi raz raczej nie obejrzę. Nie ma potrzeby. Tu mamy niby zaskakujące zakończenie, ale jakoś mnie nie zaskoczyło. Nie polecam i nie odradzam. Jednym może się podobać, innym nie koniecznie. Edited December 21, 2015 by Ajgor Link to post Share on other sites
Traitor 1,422 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Byłem. Zobaczyłem. Jestem zawiedziony ( Star Wars) Dokladnie takie samo odczucie. Jak ktoś szuka mrocznego bohatera w SW, to niech lepiej włączy sobie reklamę Wedla z Wargorr'em. Edited December 21, 2015 by Traitor Link to post Share on other sites
pfkr 10 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) Ostatnio widziałem film Niemożliwe. Warty polecenia. Edited August 20, 2018 by pfkr Link to post Share on other sites
olafstyks 10 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Polecam Sicario i Zjawe mistrzostwo;D _________________________ Wejdź tutaj i dowiedz się jakie są aktualne informacje bankowe. Link to post Share on other sites
Pawelkos 280 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Ja troche z innej beczki ale wciaz w temacie. Otoz dosc dawno temu widzialem film ktorego tytuly nie pamietam, a jego fabula przedstawiala sie mniej wiecej tak: Dwoch przyjaciol, bylych czlonkow mafii, w wieku ok 60 lat. Jeden z nich wlasnie ma zakonczyc odsiadywanie wyroku. Drugi ma odebrac go odebrac z wiezienia. Na tego odsiadujacego kare w wiezieniu mafia wydala wyrok, ktory ma wykonac na nim jego nalepszy przyjaciel(ten ktory bedzie odbieral go z wiezienia), o czym tym pierwszy na poczatku ich spotkania jeszcze nie wie. Jesli ktos to ogladal i moglby mi podac tytul tego filmu bylbym wdzieczny:) Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,573 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 "We Are Your Friends" i "Revenant" polecam :). Link to post Share on other sites
michalo 1,502 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Ja polecam 4-tą serię Wikingów. Juz od 19 lutego na History! Woohoo :) Kto nie oglądał jeszcze zdąży ogarnąć poprzednie 3 serie. Fajna fabuła i bohaterowie. Link to post Share on other sites
Kroopson 343 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Deadpool - boski Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Victor Frankenstein - najlepsza adaptacja tej historii, jak dotąd widziałem. Polecam z całego serca. :) Link to post Share on other sites
tr3buh 524 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 jeżeli ktoś lubi czarne komedie i chce odpocząć od amerykańskich filmów to polecam izraelski "Big Bad Wolves" Link to post Share on other sites
Vdirectcor 30 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Jeśli ktoś lubi ciężki klimat cyberpunk,science fiction. Polecam odkurzyć sobie Blade Runnera i Ghost in the Shell. Link to post Share on other sites
Camel 300 Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Jak ktoś z młodymi chce iść do kina to Zwierzogród ma topową ocenę. Byłem, polecam. Tak naprawdę to żadna bajka Disneya/Dreamworks mnie nie przekonała (Szczególnie te dzieła powstałe do tej pory w ciągu ostatnich kilku lat). Zwierzogród pozytywnie zabija śmiechem i mieszanką zaczerpnięć z różnych gatunków filmów. Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Jeśli ktoś lubi ciężki klimat cyberpunk,science fiction. Polecam odkurzyć sobie Blade Runnera i Ghost in the Shell. Odświeżam regularnie. :) Link to post Share on other sites
tr3buh 524 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Hateful Eight, świetny film, szczerze mówiąc ostatnie filmy tarantina mi sie nie podobały( kill bill i grindhouse szczególnie) ale z hateful eight przypomniałem sobie jak to było kiedy pierwszy raz obejrzałem reservoir dogs i pulp fiction czyli powrót tarantina do korzeni Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Jak dla mnie to po tym filmie właśnie widać, ze Tarantino zapętlił się w stworzonym przez siebie kanonie i nie ma więcej pomysłów na siebie. Hateful Eight to kwintesencja osiągnięć Tarantino, wiwisekcja jego warsztatu. Ale nic więcej, nic nowego i to mnie smuci. Tarantino goni w piętkę. Deadpool: Długo na to czekałem i... w znacznej mierze się zawiodłem. Oczywiście jest sporo śmiesznych gagów i tekstów, ale jakieś to takie miałkie wszystko. Tak, jakby wytwórni zabrakło kasy na coś lepszego (co zresztą w pewnym momencie sugeruje sam Deadpool). Mimo to fani i tak zobaczą. :) Link to post Share on other sites
Ajgor 281 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Room (Pokój). Cichym spokojny, ale wali po deklu jak jasna cholera. Wyzwala emocje jak żaden wybuchowo-zabijacki. Gorąco wszystkim polecam. http://www.filmweb.pl/film/Pok%C3%B3j-2015-731541 Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,573 Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 The Rack Pack - polecam Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Batman vs Superman. Najbardziej pancerny Batman ever vs Superman który w opcji standardowej wciąga Batmana nosem. Moim zdaniem - jakkolwiek w universum DC Comic razem z Wonder Woman współpracują ze sobą, to jakoś Batman - człowiek, choćby nie wiem na jakim wypasie miał sprzęt, to z Supermanem nie ma cienia szansy. Jak to rozwiązali w filmie - nie powiem, żeby nie jechać spoilerami. Tak czy siak ich antagonistów będzie dwóch - Lex Luthor (z mimiką i sposobem gry jakoś dziwnie zmałpowanym z Jokera w wykonaniu Ledgera), oraz Doomsday, który w wersji standardowej wciąga nosem Supermana, więc tym bardziej nie widzę w tej walce miejsca dla Batmana. No, ale go wcisnęli. Trudno. Tak czy siak film zrobiony całkiem nieźle, szczególnie VFX związane z demolką - to doprowadzili do perfekcji, a wielkoskalowe wybuchy to już w ogóle perełka. Moim zdaniem warto, ale tylko dla fanów. Link to post Share on other sites
Traitor 1,422 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 HIGH RISE - Jako, ze niedawno byla premiera, poszedlem w ciemno i w sumie przyznam, ze nigdy nie widziałem takiego filmu. Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,573 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 (edited) Dirty Grandpa - komedia z Deniro całkiem śmieszna xD i chamska/sexizm/rasizm i jednocześnie brak rasizmu o dziwo xD Woodlawn - football i rasizm na faktach 1973-74 polecam. Edited May 9, 2016 by Sebazx6r Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,573 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Warcraft - mi się poodbało :). Chyba lepsze od tolkienowskiej sagi xD... bez nudy. Link to post Share on other sites
Shogun 3D 493 Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 Warcraft - dla Warcraftowców ewidentnie. Trzyma klimat gry, stylizację, a także poziom infantylności. Link to post Share on other sites
Recommended Posts