Posted July 14, 200817 yr Witam, jestem w trakcie tworzenia dosyć dużego model urbanistycznego. Chiałbym większość detali pokazać na teksturach, zamiast modelować (aby jedna tekstura była przypisana jednemu obiektowi ). Nie wiem jednak jak dokładnie narysować teksturę w photoshopie, tak aby wszystko się zgadzało z modelem, po jej nałożeniu. Czy jest możliwość w 3dsMax rozłożenia gotowego modelu na kłady ? Lub może jest jakiś prostszy sposób ?
July 14, 200817 yr Modyfikator unwrap. Po szczególy odsyłam do Sieci (google) lub do dokumentacji 3dsmaxa.
July 14, 200817 yr Author Ale nie chodzi mi o to jak dokładnie rozmieścić teksturę na obiekcie, tylko jak ją dokładnie narysować w photoshopie-> tak aby zgadzała się z modelem. Tzn. chciałbym jako jedną teksturę narysować wszystkie elewacje, lukarny, dach itp.
July 15, 200817 yr Author dzięki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś miał podobny problem, to dokałdną odpowiedź na pytanie znalazłem tutaj : PZDR
July 15, 200817 yr Author dzięki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś miał podobny problem, to dokałdną odpowiedź na pytanie znalazłem tutaj : PZDR