CzAk1 713 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 A ja jestem ciekawe jak robisz te światełka, lens-flary itp. Malujesz, czy używasz zewnętrznych pluginów? Jeśli malujesz to jak Ci to tak fanie wychodzi? :] Link to post Share on other sites
noiprox 94 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Ale *********eee :D Nie no kolory miazga i to poczucie przestrzeni Ta flara wygląda mi na miękki pędzel + hard light i inne linear dodge, do tego chyba nie potrzeba żadnego plugina? Link to post Share on other sites
konrad11 10 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Zabieram zabawki i wychodzę. A tak serio to ta praca jest na prawdę inspirująca i mam tu na myśli warsztat i frajdę z malowania. Szacun. Link to post Share on other sites
Rotcore 339 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 chamska bryła, laska aż wychodzi z ekranu... dziwna pikseloza jest na jej ciele jakby jakaś fota przebijała or something... gicior! Link to post Share on other sites
chudek 43 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 ja mam do Ciebie Kapitanie takie pytanie :) Kiedyś pisałeś, że pracujesz ja wacomie cintiqu. Słyszałem takie opinie na temat tego sprzętu, że ma bardzo słaby kontrast, czy przeszkadza Ci to w tworzeniu? Link to post Share on other sites
WWWoj 835 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 fajny speed :] Link to post Share on other sites
ICE 370 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Maćku obiecywales nam kiedys ( chyba :P ) nagranie swojego workflow. Fajnie bylo by zobaczyc takiego speeda nagranego na vimeo, czy youtube. Tu juz nie chodzi o to " Jak on to robi!?" Fajnie jest po prostu czasem przeanalizowac metodyke pracy innych ludzi i wywnioskowac z tego cos dla siebie. Wiem, ze prosze o wiele, ale mikolaj mnie w tym roku zawiodl ;> Link to post Share on other sites
Cpt.Obvious 382 Posted January 7, 2011 Author Share Posted January 7, 2011 @Rotcore - na bank przeswituje jakas fota na overlayu, jak wspomnialem juz, wszystko skolazowalem na szybicucha i calosc nie zajela wiecej niz 2h. @CzAk1 - zwykle maluje jakas kropke, a moze nawet dwie, a potem powiekszam ja o 500-2000% duplikuje rozciagam splaszczam i ustawiam na czyms miedzy lighten a hard mix - wszystko uzaleznione od tla. @chudek - ekran jakosciowo jest gorszy niz nie jeden dostepny ips w przystepnej cenie (bez przesady), aczkolwiek juz od dosc dlugiego czasu przestalem zwracac na to uwage. Zwykle kalibruje citniqa tak by odzwierciedlal kolory jak nalezy ewentualnie podkrecam troche jasnosc zeby detal nie ginal w czerniach. niemal na kazdym monitorze prace wygladaja inaczej. Link to post Share on other sites
noiprox 94 Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Zawsze można stworzyć drugie okienko aktualnego dokumentu w photoshopie i przenieść je na drugi monitor z lepszymi ustawieniami, jeśli jest jakiś pod ręką :) ja na cintiqu12" miałem problemy z jasnością i kontrastem, ale może backlight jest lepszy na 21" Link to post Share on other sites
comander_barnik 30 Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Widać lubisz te lens flary ale to tylko wychodzi pracom na zdrowie, ponadto super działa w tle całe to rozmycie, boostując realizm. Oświetlenie zbyt idealne, pozwolę nie komentować dalej. Najbardziej jednak zwróciłem uwagę na elementy pancerza na klatce, to jest tak nie wykończone że aż strach, ale jednak świeże w porównaniu do twojego zwyczajowego noisa (czy jakiego innego tricku używasz) na koniec :) Link to post Share on other sites
twi 12 Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 @comander_barnik Narobiłeś apetytu, temat w górze, już myślałem, że coś nowego jest :P Link to post Share on other sites
Cpt.Obvious 382 Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Nie malowalem juz od paru dni ciekawych rzeczy wiec postanowilem przelamac rutyne. Kilka godzin pracy. Celem obrazka bylo jak najbardziej realistyczne swiatlo i kolory. Staralem nie babrac sie z detalem zbyt dlugo (czyt. fotoki i textury). Jak zwykle komentarze mile widziane :) Link to post Share on other sites
konrad11 10 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Szczękopad! Ale przestrzeń... Link to post Share on other sites
emmilius 98 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 A co tu komentować? :D ...PPM klik -> Zapisz grafikę jako... -> OtherArt/Cpt. Obwjus ... dziękuję :) Link to post Share on other sites
Pasiterek 130 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Masakrator O_o Link to post Share on other sites
nikodem. 40 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 moj 7-mio letni brat powiedzial: "nie dokonczyl" - mnie nie stac na taka krytyke. Link to post Share on other sites
vrocker 96 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Zawsze boję się zaglądać do tej teczki... Link to post Share on other sites
-hpx- 15 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 smok jak smok ale tło wygląda niesamowicie... Link to post Share on other sites
Nezumi 2,293 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 po pierwsze - zwyczajowo genialne. Po drugie - skoro juz o swietle mowa to czy aby cien nie powinien byc bardziej zroznicowany? Tam gdzie szyja poczwary dotyka ziemi bylby raczej ciemniejszy niz ten z glowy? Czy zle kombinuje? Cos tak jak w paszczy masz. Ostrosc tego cienia przywodzi mi na mysl nie slonce a zarowke. Link to post Share on other sites
noiprox 94 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 @Cpt.obvious, myślałeś o kupieniu aparatu? Jeśli tak, to w sumie ci nie potrzebny :P Świetna praca Link to post Share on other sites
_Arti_ 17 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Ostrosc tego cienia przywodzi mi na mysl nie slonce a zarowke. Mam dwie teorie. Albo w Hollywood mają słabych ludzi od oświetlenia scen z rekwizytami, albo fizyka światła w Narni jest inna... Albo Narnię oświetla ogromna żarówka, a nie Słońce. Miazga... Link to post Share on other sites
Nezumi 2,293 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 (edited) Mam dwie teorie. Albo w Hollywood mają słabych ludzi od oświetlenia scen z rekwizytami, albo fizyka światła w Narni jest inna... Albo Narnię oświetla ogromna żarówka, a nie Słońce. To sa trzy teorie. Co do swiatla - racja. W bardzo sloneczny dzien cien faktycznie jest ostry. Coz moze przywyklem do scenek doswietlanych jakimis plomieniami, refleksami a tu jest realistycznie po prostu. Edited February 3, 2011 by Nezumi Link to post Share on other sites
Marty 10 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Świetna przestrzeń. Kolory wyszły doskonale. Oszałamiające i jestem pod wrażeniem czasu w jakim obrazek powstał. :) Faktycznie nie wiem czy jest potrzeba komentowania, może tyle tylko, że ciężko mi określić czy płaz miecza jest równoległy do nogi czy trochę przechylony w kierunku widza. No i ta małżowina uszna! ;) Link to post Share on other sites
GrześDuro 18 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 realizm i kolory zarąbiste:] a z krytyki to czy przy tak bezpośrednim naslonecznieniu cienie nie powinny być ciemniejsze?(kontrast łobrazka) Link to post Share on other sites
Recommended Posts