kliment woroszyłow Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 w przerwie od scenki z okopem postanowiłem skonczyc samolot który kiedys pokazywałem w wipie... wyszło co widać. ;) link do wiekszej rozdziałki: http://img388.imageshack.us/my.php?image=testswiatla41920ql4.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eden-3d Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 samolot ladny,ale pierwsze co sie rzuca w oczy to ze nie pasuje do tla,odstaje zabardzo jest jakby z innej bajki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliment woroszyłow Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 a tu ciut inna wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_m Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Ciekawa scenka, jedynie brakuje mi dynamiki. Wszystko ostre jak żyleta i (maszyny)czyste jakby z fabryki wyleciały ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sand Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 fajne. model bardzo ladny. Tak jak adam_m napisal: dodaj dynamiki. Jakis blur czy cos. Ten samolot musi miec jakas predkosc zeby nie zaczac spadac. A i do tła to ładnie dopasuj (poziomami kolorow w photoshopie). Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hynol Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Fajnie, fajnie. Samolot - jeden z moich ulubionych. Nie mam uwag do modelu - wyglada dobrze znaczy jest dobrze. Ale scenka to juz troszke inna historia. Samolot ginie prawie kompletnie w całym chaosie który się za nim rozpościera. Coś jest nie tak z tłem. No i faktycznie maszyna nieco "stoi" w powietrzu - lekki motion blur dla tła by nie zaszkodził. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panprofeska Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Moze zacznij od poczatku z renderem (swiatlo) i kompozycja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matchias Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 A mi rzuca sie w oczy oświetlenie tego lasku, skąd tam tyle światła skoro takie zachmurzone niebo? A co do braku blura to zawsze można przyjąć, że był krótki czas otwarcia przesłony:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Ozga Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Na 2. samolociki wyglądają dużo lepiej, ale kadr na 1. bardziej mi się podoba. Tło wygląda jak kombinacja dwóch zdjęć - ciemne chmury nie pasują. No i jakiś taki czarny noise, troszkę dziwny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Swietny model kliment, tekstury tez ujda (chociaz podwozie tak juz marnawo, brakuje zabrudzen i zuzycia) niestety materialy i swiatlo leza dosc znacznie. Na zdieciu masz bardzo rozproszone oswietlenie, na samolocie wyraznie widac highlighty. Popracuj jeszcze, bo warto. pozdrawiam mirach Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcpiter Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 textury jak i model naprawde fajne ! Model to pamietam jeszcze hoho iles tam czasu temu i zawsze mi sie podobal :) Kolorki i umalowanie super. No ale prezentacja odstaje i psuje caly czar prysl przez to ;) Mam nadzieje ze wyrenderenujesz go jeszcze raz moze na lotnisku jak czeka na start ?:) Pozdro ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dynia Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 ładny model całkiem fajne textury ale jakoś za mało wyróżnia się z tła, w chmurkach brakuje bieli jakoś, nie wygląda to na burzowe niebo jak chciałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
NV Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Model wiadomo :) Ale render hmmm do poprawki, druga wersja o wiele lepsza, imo szedłbym w takie kolory + więcej dynamiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts