EthicallyChallenged 862 Posted July 27, 2015 To zajrzyj na ich stronę, tam znajdziesz wszystkie informacje. Share this post Link to post Share on other sites
DPFantasy 135 Posted July 28, 2015 Według mnie front i to zaraz! Nie widziałem tutaj tak dobrych farb a i rysunek nie gorszy :) Share this post Link to post Share on other sites
zlyczlowiek 278 Posted July 28, 2015 Wyglada jak super przygoda, taki epizocik! Wspomniales o tym, ze pierwszy taki wyskok zaliczyles w 2008, masz moze jakies archiwalne zdjecia tamtych prac? W tym watku chyba nie zamieszczales. :) Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted July 28, 2015 Wyglada jak super przygoda, taki epizocik! Wspomniales o tym, ze pierwszy taki wyskok zaliczyles w 2008, masz moze jakies archiwalne zdjecia tamtych prac? W tym watku chyba nie zamieszczales. :) Kilka sie zachowalo, mozesz je zobaczyc tutaj DPFantasy - dzieki! Share this post Link to post Share on other sites
DPFantasy 135 Posted July 28, 2015 A malowałeś kiedyś na płycie pilśniowej? Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted July 28, 2015 A malowałeś kiedyś na płycie pilśniowej? Nie, nie przypominam sobie. Odradzano mi to ze względu na brak faktury, podobno farba nie "schodzi" z pędzla tak jak w przypadku płótna. Share this post Link to post Share on other sites
DPFantasy 135 Posted July 28, 2015 Dzięki :) ja właśnie chciałem zacząć coś w tym kierunku a jako płyta pilśniowa dużo tańsza od płótna to chyba dla amatora starczy na start :) Share this post Link to post Share on other sites
JakkaS 240 Posted July 28, 2015 Miłek, wpędzasz ludzi w kompleksy... Przyjemnie się ogląda! Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted July 28, 2015 DPFantasy - jeśli będziesz malował olejami i dla treningu, nie chomikując sentymentalnie każdego szkicu, to nie ma problemu, jedno płótno możesz użwać nieskończoną ilość razy, ścierając farby szmatą i terpentyną. Nawet jeśli wyschnie to możesz zamalować gessem i odzyskać. Jakkas - dzięki! :) Share this post Link to post Share on other sites
Kefas 57 Posted July 29, 2015 Dzięki EC, fajnie wiedzieć o takim miejscu. Może kiedyś uda się wybrać. Super prace tak przy okazji :) Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted August 14, 2015 Kilka ilustracji do karcianek "Immortal": i "Blood of Rome": Share this post Link to post Share on other sites
DAGOO 143 Posted August 14, 2015 Pierwszy szaman piękny jest! Ładnie się świeci. Może to niedyskretne pytania, ale ile czasu zajęło ci zrobienie jednej karty? Tutaj od razu zacząłeś działac w kolorze, ale czy zdarza ci się zaczynać od czarno białej podmalówki? Pozdro! Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted August 14, 2015 Dziękuję! Na każdą kartę zeszło między 5-8 godzin. Tu akurat się mylisz, nie zaczynałem od koloru. Każda praca powstawała najpierw jako czarno-biała. Pociągnąłem detal dość daleko w cz/b, a następnie nakładałem kolor na osobnych warstwach overlay, multiply i color, na końcu wyrównując miejscami na finalnej warstwie. Share this post Link to post Share on other sites
PolakParafii 121 Posted August 14, 2015 Trzecia praca wypas, kolorki cud miód i malina Share this post Link to post Share on other sites
bigworm 53 Posted August 14, 2015 Ekstra, najbardziej podoba mi się ten gladiator (?) z trzeciego obrazka. Ogolnie wszystkie mają fajne kolory, mi nigdy nie udaje się pokolorować bw za pomocą tych różnych warstw photoshopowych, tak żeby osiągnąć fajny efekt. Tak w ogóle to bardzo fajne są te wszystkie twoje historyczne ilustracje z poprzednich postów. Share this post Link to post Share on other sites
DAGOO 143 Posted August 16, 2015 Hej ! Dzięki wielkie za podzielenie się metodami pracy. W życiu bym nie zgadła, że to było robione na podmalówce BW! (super udało ci się nasycić kolory, to dlatego) Pozdro! Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted August 16, 2015 W taking razie pozwolcie, ze zapodam link do tutoriala demonstrujacego metody nakladania koloru na czarnobialy rysunek. Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted September 4, 2015 Okładka do Medieval Warfare Magazine. Miałem okazję współpracować z kuratorem muzeum Wallace Collection, który jest bardzo kumaty w kwestii wyposażenia i dbał by wszystko, do ostatniej sprzączki było na swoim miejscu. Nauczyłem się bardzo dużo o zbrojach :) detal który na okładce zasłoniono wielkim napisem: i ilustracja z wnętrza czasopisma: Jak zwykle wszelki feedback mile widziany. Share this post Link to post Share on other sites
DraxMustHurt 325 Posted September 4, 2015 Leżący żołnierz wymiata, szkoda, że akurat jego zasłonili. Mega fajnie czuć metaliczność zbroi. Dużo się dzieje na scenie, w niektórych miejscach według mnie aż za, trochę trudny "read" - najbardziej w okolicach dłoni/przedramienia złotego rycerza na pierwszym planie. Jak zawsze szacun! Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted September 8, 2015 Dzięki DMH! Inny obrazek do innego czasopisma. Życie nocne w Rzymskich slumsach. Gość na pierwszym planie to Neron, który miał w zwyczaju wybierać się nocą na miasto (w przebraniu i pod ochroną) i wszczynać burdy/dawać przypadkowym przechodniom w ryj dla beki. Share this post Link to post Share on other sites
tr3buh 398 Posted September 8, 2015 Dobrze ze Neron skonczyl jak skonczyl...sku... Przy okazji oglądałeś może serial Rzym? przegenialny serial, świetne postacie i bardzo dobrze odwzorowane realia tamtych czasów, jedna z najdroższych produkcji A rysunek oczywiście jest mega Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted September 8, 2015 Dzięki! Ten serial od paru lat jest jednym z moich ulubionych, pod każdym względem. Share this post Link to post Share on other sites
Rozpu 340 Posted September 10, 2015 ta ostatnia ilustracja bylaby lepsza jakbys uciachał gorną połowe Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted September 26, 2015 Górna polowa byla przeznaczona na tekst, ale wersja panoramiczna podobala mi sie troche mniej, wiec zostawilem zionaca pustke bo ma dla mnie swoj urok. Kwestia gustu. Prywatna praca: I troche karciankowej chalturki: oraz historycznej: Share this post Link to post Share on other sites
EthicallyChallenged 862 Posted October 21, 2015 Kolejna prywatna praca, "Witaj w Życiu": Share this post Link to post Share on other sites