Meri 11 Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Tak sie zastanawiam jak bardziej doswiadczona czesc uzytkownikow tego forum tworzy budynki, wnetrza, sciany itd. podczas wizualizacji. Nie chodzi mi o opis krok po kroku tylko ogolnie o jakas koncepcje jakiej sie trzymacie podczas tworzenia. Czy modelujecie spline'ami, extrudujecie i uzywacie shella? A moze boksem mozolnie wytlaczacie wszystko? W jaki sposob umieszczacie takie elementy jak okna? Nie szukam opisu jak i co, ale ogolny zarys tego w jaki sposob zabieracie sie do pracy i na co zwracacie uwage. I za takie odpowiedzi z gory dziekuje :) Link to post Share on other sites
pionix 482 Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Ja zazwyczaj obrysowuję rzut splinem extruduję a potem daję modyfikator editable poly i wycinam okna i drzwi oraz dorabiam inne szczegóły jak jakieś wnęki czy obniżone stropy. Jednakże to tylko najłatwiejsze 3% całej wizki które można wykonać nawet na mega kacu ;) Link to post Share on other sites
mkeruj 183 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Jadę boxem w TOPie z rzutu w oknie obok Wcale to nie jest mozolne, po pięćdziesiątym razie to 5 minut roboty na całe piętro Link to post Share on other sites
maverick sheep 62 Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 a ja mam jeszcze śmieszniejszy patent boundary w cadzie rzutu i extrude każdego piętra to samo z oknami i drzwiami export do maxa i bolek pałer bio. Link to post Share on other sites
Recommended Posts