Gomez 226 Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Siatka nie jest babolowata jeśli użyjesz adaptive skin, ma wtedy normalną topologię zsphere. Znajdą się okazje na użycie tego wynalazku ale to nie jest żaden cudowny środek na rzeźbienie. Link to post Share on other sites
mafida 544 Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 A jak ktoś sie nudzi i ma intuosa 4 to w tym wątku jest skrypcik dzięki któremu można sobie ustawić brush size,focal shift,rgb int. i z int. pod touch ringa. http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=73262 U mnie działa fajnie na 3.5:),na 3.1 jeszczem nie sprawdzał... Pozdr:) Link to post Share on other sites
grendel 21 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 (edited) Czy działają wam Magnet-Spheres ? ...bo u mnie nie. Przy podglądzie Adaptive Skin magnet spheres dają efekt, jak zwykłe kulki. Może komuś się przyda: w adaptiwe skin trzeba zaznaczyć "Use Classic Skinning" Edited September 25, 2009 by grendel Problem rozwiązany Link to post Share on other sites
wizz 60 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 moze juz o tym było ale zapytam :) czy po zainstalowaniu 3.5 jest zmapper normalnie dzialający ? :D Link to post Share on other sites
Reanimator 1,627 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 wydaje mi sie, ze przeczytalem gdzies na ZBCentral, ze zmappera juz nie ma w 3.5 Link to post Share on other sites
wizz 60 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 tez mi sie tak wydaje ale nie juz :P bo bedzie tylko specjalny pod 3.5 ze tak powiem musza go chyba zapdejtowac :| czemu tak to nie wiem , nie jestem pewien tego wiec pytam :o Link to post Share on other sites
Nezumi 2,267 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Bedzie GoZ, nie bedzie Zmappera. Tak czytalem na Zbrush Central ale... kto ich tam wie.. Mial byc Z4, wyszedl Z3.5, za chwile wyszlo jakies dziwaczne R2 poprawiajace pare rzeczy. Teraz wszyscy czekaja na GoZ i wersje Macowa... Zbrush to super soft ale Pixologic to jedna wielka niewiadoma jesli chodzi o daty, uaktualnienia, nowe wersje. Kiedys mi to zwisalo teraz zaczyna pomalutku irytowac. Nie zdziwilbym sie gdyby Z4 sie nie ukazal a za 2 lata zapowiedzieli Z5 -,- Link to post Share on other sites
wizz 60 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 jakos tego nie kleje, czemu co versja to muszą by "nowe" pluginy specjalnie pod nowa versje :\ programistą nie jestem ale czy to az tak ciezko przerobic zeby wcisnąc plug z poprzedniej do nowej :confused: Link to post Share on other sites
Monio 3,145 Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 To zależy ile zmienili na najbardziej prymalnym stopniu kodu. Mi się wydaje że całkiem sporo bo czuć to w tych dziesiątkach małych różnic. Pracuje się po prostu inaczej. Obecnie w sumie zastanawiam się czy 3.5 nie będę używał tylko jak będę chciał się pobawić nowymi funkcjami. Co raz więcej tych przeróbek odkrywam i coraz mniej mi się to podoba, też tak macie? Taki inny feeling? Nezumi- Z tymi terminami i marketingiem to masz racje. Ja po starcie 3.5 będę raczej podchodził ze sceptycyzmem do tego co mówią. ;) Link to post Share on other sites
jacenty 74 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Kurde czasem mi sie zdarza ze nie moge sejowac i exportowac obiektow .Wy tez tak macie? Link to post Share on other sites
Hatt3r 50 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 eja, niewiem czy o tym było pisane ale tknęło mnie to mocno. Pamietacie explodujące obiekty w poprzednich wersjach zeta albo niemoc zaimportowania zmienionej topologii low poly obiektu?, jakkolwiek cos mnie tknęlo do tego żeby wyexportować sobie low poly baze do maxa i zredukowac troche niepotrzebnych kwadratów, zaimportowałem nowy obj low poly w miejsce starego, i pojawia sie " the topology of the mesh has change, press yes to transfer high-resolution details to the modified mesh...press no to delete..." to naprawdę działa :) Chyba najbardziej denerwujący motyw w zecie to zmieniony tool "move" a dokladnie jego funkcja z altem, kiedyś było o wiele wygodniej, teraz po kliknieciu z shiftem nijak niemogę sie przyzwyczaić, a oprocz tego, "load tool", dlaczego za każdym razem gdy chce wgrać sobie model to musze sie przebijać przez wszystkie katalogi...irytujące, może jest na to jakas rada? Link to post Share on other sites
Nezumi 2,267 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Kurde czasem mi sie zdarza ze nie moge sejowac i exportowac obiektow .Wy tez tak macie? Jeszcze mi sie nie zdarzylo. Link to post Share on other sites
Tayos 10 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Niestety przy instalacji najnowszego zbrusha, wyskakuje mi blad z windowsa, zainstalowalem vcredist z troubleshoot ale to nadal nie pomaga, mial ktos z was cos takiego? Link to post Share on other sites
Paco 10 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Niestety przy instalacji najnowszego zbrusha, wyskakuje mi blad z windowsa, zainstalowalem vcredist z troubleshoot ale to nadal nie pomaga, mial ktos z was cos takiego? Sprawdz czy Twoj procesor obsluguje SSE2 , ktorego 3.5 niestety wymaga, byc moze w tym tkwi Twoj problem. wiecej info tutaj Link to post Share on other sites
Recommended Posts