grzegerz 133 Posted October 29, 2009 .... uuuuu gruuubo, sam taki mały wycinek z kadru robi wielkie wrazenie. Share this post Link to post Share on other sites
duff 12 Posted October 29, 2009 Ta Korona to przypomina mi pasaż grunwaldzki we wrocławiu. Korona natomiast jest dużo mniejsza, ale jest moim ulubionym miejscem zakupów. Staranna proca masz 5 Share this post Link to post Share on other sites
Morphe 127 Posted October 29, 2009 no miazga... heh kupa kupa roboty, pisales gdzies ile zajelo ci czasu przygotowanie tego projektu ? jak to to pytanie aktualne, jestem ciekaw... Share this post Link to post Share on other sites
Mulholland 149 Posted October 30, 2009 Nieźle. Sam robiłeś całość czy w jakiejś ekipie? Share this post Link to post Share on other sites
pressenter 326 Posted October 30, 2009 Ała.................... Mario w tej docelowej wygląda to przezajebiaszczo. Pionix: Korony nie znalazłem, ale http://www.nowepowisle.pl/ Co ciekawe są tam też wnętrza, zdaje się, Bonifatza lub Grigorioba, nie pamiętam który pokazywał. Share this post Link to post Share on other sites
chudy 160 Posted October 30, 2009 omg 0_0. animacja była w takiej rozdzielczości liczona?? nie no miazga Share this post Link to post Share on other sites
Knysha 157 Posted October 30, 2009 Bardzo ładnie! Ten render mnie zabił ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tores 215 Posted October 30, 2009 Wielka szkoda, że wszystko było robione tylko pod animację. Wnętrza wyszły super i widoki z lotu ptaka też. Reszta niestety słabiej. Share this post Link to post Share on other sites
kuback 6 Posted October 31, 2009 Praca powalająca..... ***** Czy sceny zewnętrzne z tą ilością pojazdów i drzew przeliczane były jednokrotnie czy dzieliłeś? Jeśli wszystko za 1 razem to zdradź proszę jaki zestaw Ci to wszystko przeliczył oraz w jakim czasie :) . Pozdrawiam i gratulacje. Share this post Link to post Share on other sites
panisowa 10 Posted October 31, 2009 kawał niezłej roboty :) mi też najbardziej podobają się rendery z lotu ptaka. a we wnętrzu widzę mebelki miesa van der rohe? nice :) Share this post Link to post Share on other sites
Reanimator 1,624 Posted October 31, 2009 Jakbym placil za te wizki to bym sie - za przeproszeniem - zesral ze szczescia i jeszcze dorzucil stowke ;)))) Mega. Share this post Link to post Share on other sites
hcpiter 438 Posted October 31, 2009 ogien w interiorach tez byl animowany ? Zapomnialem zapytac :) Gratulacje fronta :) Share this post Link to post Share on other sites
comander_barnik 30 Posted November 1, 2009 sprzęt to kilka quadów ostro przetaktowanych (3,3-3,9GHz) roboczy sprzęt to quad 3,8GHz, 8GBramu, GF7900GTX Statyczne rendery liczyły się nocami „Korona” w rozdzielczości 10k około 7-10h Animacje liczyły się kilkanaście dni o matko o_O gdzieś te animacje można zoabczyć? Projekt super, pierwsze dwa są genialne momo że drzewka wyglądają ostentacyjni jak makieta. Na 11 na kompie widać forum max3d chyba :D Ogólnie 5 gwiazdek, profesjonalna robota. Share this post Link to post Share on other sites
remanent 44 Posted November 2, 2009 Brawo Mario, tak trzymać! Super Ci to wyszło. Gratuluję cierpliwości do klienta. Share this post Link to post Share on other sites
peter_f 580 Posted November 2, 2009 Doskonałe wizualizacje! Rendery z "Koroną" odbierają mowę! Niesamowita dbałość o szczegół w tak ogromnej scenie! Finał godny "złotej" Gratulacje! 5***** Share this post Link to post Share on other sites
Mario 26 Posted November 2, 2009 ::Pionier, grigoriob, duff, Knysha, Tores, Dzięki wielkie ::Morphe Docelowy czas to miał być ponad 2 miesiące ale było bardzo dużo poprawek w samej architekturze obiektu i czas znacznie się wydłużył. ::Maestro101 pierwotny model korony był robiony przez 2 osoby natomiast resztę to już ja robiłem (przygotowanie sceny, światła, tekstury, animacja itd). ::pressenter to co znalazłeś to jest pierwsza animacja ja nie miałem z nią nic wspólnego. ::chudy animacja do korony byłą liczona w rozdzielczości 1024x576 ::kuback scena była liczona za jednym razem. Kilka postów prędzej podawałem jaki sprzęt był użyty ::panisowa meble z serii barcelona ::Reanimator Ha ha - dobre ::hcpiter ogień nie był już animowany. Ta wersja recepcji była zmieniana i już zrezygnowali z animacji a szkoda bo już wszystko było przygotowane do liczenia. ::comander_barnik animacja będzie już za jakiś czas w demo firmowym ::remanent czasami włos na głowie się jeżył jak słyszałem o nowych poprawkach a z cierpliwością było kiepsko :P ::peter_f Dzięki Składam Wielkie podziękowania za Fronta :) Share this post Link to post Share on other sites
Lis 690 Posted November 2, 2009 Mario -> Wydaje mi się że używasz złego nazewnictwa. "Poprawkami" mógłbyś nazwać naprawę błędów popełnionych przez ciebie. Jeśli klient zmienia zdanie to już jest "zmiana w projekcie". Której ty nie jesteś winien. Zapłacił ci ktoś jakąś dodatkową kasę za te kaprysy architektów? Pozdrawiam Lis. Share this post Link to post Share on other sites
Noe 45 Posted November 2, 2009 jak dla mnie jestes bogiem wizek, tylko zazdroscic umiejetnosci z wywalonym jezorem i ociekajaca slina, klnac na wszytko ze tak nie potrafie:] Share this post Link to post Share on other sites
comander_barnik 30 Posted November 2, 2009 nie poradzi sie i trzeba zapieprzać, a jak przeklinać to tylko z radości jak własne projekty dobrze wyjdą ^^ Share this post Link to post Share on other sites
Mikolc 10 Posted November 2, 2009 Masakra. Świetne. Mnie zawsze zastanawiało jak ludzie robią takie rzeczy. Bo jak ja próbuję to mi nigdy nie wychodzi. Mario może byś się pochwalił, jeśli to żadna tajemnica, jakiś świateł używasz do oświetlenia takiej sceny? Share this post Link to post Share on other sites
Yano 10 Posted November 9, 2009 Hehe, projekt Korony wygląda znajomo... może temu że moja łapa też na nim troszke leżała ;) Kawał dobrej roboty Mario! :) Share this post Link to post Share on other sites
ireun 9 Posted November 13, 2009 piękna praca ja dopier zaczynam więc dla mnie to jest świetne i nie trzeba żadnych poprawek Share this post Link to post Share on other sites
Areien 10 Posted November 19, 2009 ... :D masakra ^^ gratuluje tyle zaparcia bo pewnie roboty niemalo. ;) najbardzie mi sie podobaja renderki widoku z lotu ptaka:D szacun i pozdrawiam ;)) Share this post Link to post Share on other sites
świerszcz 10 Posted November 20, 2009 Dobre wizki z których można zrobić dobra kampanie reklamową... Share this post Link to post Share on other sites