trosiek 251 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Chyba znane każdemu studio Platige Image zaprezentowało swojego tegorocznego show reela. A dokładnie 3 - film, animację i reklamy. Oto linki: http://www.youtube.com/watch?v=Lkzo9-ppAAc http://www.youtube.com/watch?v=iTuMFMNdjnY http://www.youtube.com/watch?v=wjKpamHYw1o Jak dla mnie reele są bardzo fajne i gratuluje teamowi, który nad nimi pracował takich zleceń i świetnego wykonania :) Link to post Share on other sites
Hendels 13 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 mają co pokazać, a kinematografa dalej nie widziałem. Link to post Share on other sites
adek 263 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Wkrótce będzie DVD z tego co wiem. Pewnie coś niedługo napiszę o tym. Link to post Share on other sites
bartolomeo 227 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 no powodzi się u konkurencjii... powodzi się :) fajny materiał :) zajawka na muzykę Amon Tobin bardzo fajna :) Link to post Share on other sites
trosiek 251 Posted January 20, 2010 Author Share Posted January 20, 2010 Wkrótce będzie DVD z tego co wiem. Pewnie coś niedługo napiszę o tym. myślę, że takie filmy lepiej ogląda się w jakości wyższej niż dvd :) Link to post Share on other sites
prrrszalony 559 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 reel z filmu coś taki mroczny i grwawy... ta seria ze strzałami w głowę wydała mi się niesmacznie zabawna. Miała taka być? :P Za dużo macie do pokazania, żeby to tak w kilka minut pokazać, jakiś taki gwałt na własnej pracy wyszedł :D Pewnie ciężko jest zdecydować co upchnąć z kilkuletniej pracy kilkudziesięciu (?) ludzi w kilka sekund, więc nie będę się gniewał ;) Link to post Share on other sites
comander_barnik 30 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Maja co pokazać chłopaki, w tej animacji, oj mają. Platige to duma kraju, L-: Link to post Share on other sites
Lucek 582 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 wie ktoś jaka piosenka podłożona jest pod film nr 2? Reele fajne, ale niz zaskakują niczym i wszystko widziane już tyle razy że jakoś nie robi wrażenia:) Link to post Share on other sites
gabahadatta 70 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 wie ktoś jaka piosenka podłożona jest pod film nr 2? Stephane Pompougnac/Emmanuel Santarromana - Metropolitain a reele fajne :) 1 Link to post Share on other sites
Nezumi 2,271 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Katedra po tylu latach wciaz trzyma fason :D Super. Link to post Share on other sites
happy-angel 41 Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Ktoś wie czy gdzieś jest dostępne nagranie tego przedstawienia w którym była użyta grafika w tle? Link to post Share on other sites
arch515 136 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Duma narodowa ! ! Pokłony . Link to post Share on other sites
siwy 309 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 klasa, pierwsza światowa liga Link to post Share on other sites
Reanimator 1,628 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Platige to duma kraju, L-: Jak Jan Pawel 2, Malysz i Fasolki! Link to post Share on other sites
Nezumi 2,271 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Ja tam bym stawial na chleb i kielbase. Byly na dlugo przed JPII i przezyja Malysza. Link to post Share on other sites
Chwastek 10 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 a wiecie co to za reklama była z tymi dinozaurami i jeszcze ta z kroczącym mrocznym "ryczerzem"? Link to post Share on other sites
antini 10 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 w dziale ANIMACJA sek . 54 , , co to za film???? potem jeszcze pojawiają się urywki: 1:02 i 1:29 Link to post Share on other sites
lisu 183 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 a ja mam pytanko, kto to montował i kto dawał muze? Link to post Share on other sites
Baggins 513 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Chwastek - Dinozaury to Pysio muzeum - http://community.platige.com/news/196?lng=pl, a rycerz jest z wiedzmina - http://community.platige.com/news/82?lng=pl Antini - dwa pierwsze timecody to "Lekcja Nieskonczonosci" Kuby Jablonskiego i Bartka Kika: http://community.platige.com/news/14?lng=pl, a trzeci timecode to koncowka koncertu "Siedem Bram Jerozolimy" - http://community.platige.com/news/108?lng=pl happy-angel - TVP miala to sprzedawac na blurayu ale sie rozlazlo po kosciach po tych wszystkich tasowaniach prezesowych, wiec nie ma porzadnie zmasterowanych komercyjnych kopii. Krazy po polsce kilkaset egzemplarzy dvd rozdanych przez TVP no i czasem mozna zobaczyc to w TVP Kultura. Ciekawostka w sumie, ale zawsze to nominacja do Emmy wiec spoko. Mayk - montowala Magda Mikolajczyk, i ona tez dobierala muze- potem to idzie przez produkcje. Generalnie to scinki takie. W ciagu ostatnich 6 lat od kiedy w ogole mamy system zliczania projektow zrobilismy prawie 1800 projektow i grubo ponad 1000 minut materialu, wiec zaden reel nie bedzie pokazywal wszystkiego co warto pokazac. Lepiej zagladac od czasu do czasu na community. t. Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 widac ze platige robi praktycznie wszystkie polskie reklamy.... Link to post Share on other sites
Baggins 513 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 plasti - No to by bylo pewnie piekne, ale nie jest prawdziwe. Akurat w reklamie konkurencja jest spora, my po prostu glosniej trabimy. t. Link to post Share on other sites
matizlob 32 Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Trzeba zadać sobie pytanie, w jakim celu robi się show reel? Żeby pokazać na co nas stać, czy żeby pokazać ile już zrobiliśmy? Trzeba się też zastanowić, czy ważniejsza jest jakość czy ilość. Czemu reele takie krórótkie? Jeśli to jest gdzieś wytłumaczone i nie doczytałem to przepraszam. 2 minuty to stanowczo za krótko na upchanie takiej ilości materiału. Jesteście moimi idolami, prace fenomenalne, ale reel wydaje mi się bardzo słaby. Nie piszę tego złośliwie, po prostu jakoś tak bez przyjemności się go ogląda. Dwa reele kończą się wyciszeniem muzyki, to woła o pomstę do nieba :P W reelu pokazującym film, śmieszne wydaje się to strzelanie w głowę, jest w tym taki dziwny komizm, nie wiem czemu :) Upchanie najbardziej widać w reklamie, można by to wydłuzyć do 4 minut, albo dać mniej materiału, bo nad żadną sceną nie można było się skupić, przelatują tak szybko, że patrze na coś, jak już wiem co to jest to nagle się to zmienia, jejku, montaż totalna klapa :( Bo to jest tak, że pokazując to tutaj na forum, każdy doskonale zna Wasze prace, każdy ceni i widział po sto razy, taki reel jest potwierdzeniem Waszej Klasy, bo przypominacie jak dużo zrobiliście - ale jakbyśmy nie znali tego co zrobiliście, to byłby tu totalny chaos, zobaczcie jak są zrobione reele autodesku, w 4 minutach zamknięty ogrom materiału, a na każdej scenie można zatrzymać oko, zobaczyć jak wspaniały jest dany efekt, animacja itd. U Was tego nie ma, wiele scen można by nazwać statycznymi, bo tak krótko fajne motywy pojawiają się na ekranie. Myślę, że jak obejrzy tego reela ktoś, kto nie zna na pamięć Waszych produkcji i będzie chciał zobaczyć na co Was stać, nie zobaczy tego. Link to post Share on other sites
Pawel Lipka 150 Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Hej super material, szczegolnie reklamy. Nie zauwazam tego o czym pisze matizlob, sa soczyste dzieki temu montazowi. Animacje z kolei stanowia chyba najwieksza wartosc artystyczna. Dominuje w nich jednak, typowo dla shortow, jakis depresyjny feeling, wiekszosc postaci bardzo udziwniona stylistycznie. Przez wiele lat nie zdawalem sobie sprawy, ze ludzie naprawde wyrazaja to co maja w sobie, to zawsze wydaje sie jednak troche zdystansowane i nagiete stwierdzenie, ale teraz patrze na to inaczej. Podswiadomosc robi nam psikusa. Mam nadzieje, ze wiecej wesolych filmikow bedzie w przyszlosci od Was:) Wszystkie demka sa mocne i fajnie zmontowane. Gratulacje! Link to post Share on other sites
jaras 624 Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 chyziryzisusipiesi jest klejnotem wśród brzydoty ;) lol Link to post Share on other sites
lisu 183 Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Nie zauwazam tego o czym pisze matizlob, sa soczyste dzieki temu montazowi. Bez powodu pytałem o montażystę bo montaż zabija te spoty a tu opinia ze są soczyste? cut cut cut jest soczyste?? Commercial ok, ale 2 pozostałe? PI robi najciekawsze rzeczy na rynku i zostało to sprzedane w formie która podcina tym rzeczom skrzydła. Link to post Share on other sites
Recommended Posts