DeC 2 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Zbyszek no bo Grzegorz J. jest jak Kubica ,mimo występownaia w formule 1 dostał możliwość brania udziału w mało znanych rajdach prowincjonalnych. :P Chopak robi to co lubi. Link to post Share on other sites
vrocker 96 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Mocna rzecz, gratuluje ukończenia. Klimat niesamowicie gęsty, tak i raz na pół roku można zaserwować, nie więcej :) Po zapowiedziach myslałem, że realizacja idzie bardziej w stronę klimatu coś a`la Blade Runner (mówie o wizji świata), a tu tak trochę zbyt "aseptycznie". Do końca tego nie kupuje, pomimo profesjonalnej roboty czuje jakiś niedosyt. Link to post Share on other sites
adam_m 36 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 (edited) Gratuluję produkcji. Uwielbiam takie klimaty. Zabrakło mi jedynie czegos na końcu, puenty(?) Edited February 12, 2011 by adam_m Link to post Share on other sites
comander_barnik 30 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Świetna robota, zawsze uwielbiałem taki brudny sf industrialny klimat, no i ścieżka dźwiękowa też idealnie pasuje. Link to post Share on other sites
Hatt3r 50 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Niby jestem cierpliwy:) Chciałem obejrzeć jak już zajdzie słońce, żeby był klimacik. Nie wytrzymałem i zapuściłem film za dnia. Po trailerze spodziewałem się jakichś biomutacji ;) stwora rodem z Clive Barkera. Wyszedł Social Industrial S-F. Początek, jazda kolejką, kojarzy mi się z Half-lifem. W przyszłości nie będzie lekko... ;). Gratuluje filmu. Ciekawe co w gnomonie będzie na ten temat. pozdrawiam Link to post Share on other sites
SYmek 686 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Mówiąc wprost: branżowy brendzl bez wytrysku. Szkoda. Link to post Share on other sites
ZbyszekLLL 23 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 jakiego balaganu? pytanie zadalem proste. MI sie podoba to co robi Grzesiek. Lubie jego klimaty. Myszka rozwin temat, z czym niby mam sie osmieszac? Link to post Share on other sites
Kris_R 440 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Oj Zbigniew Zbigniew ;) :D A Adek prosił, że ma to być wątek poświęcony filmowi. Pierzcie swoje brudy na privie. Jak na pierwszy film Grześka, w który tak mocno zaangażował grę aktorów, to moim zdaniem ogromny sukces reżyserski!! Wyśmienicie się to ogląda. Dobrze, że Grzesiek pozostaje wierny swoim mrocznym klimatom. Gęsta atmosfera wisi w powietrzu :) Jak dla mnie to małymi kroczkami, powoli otwierają się drzwi do pełnego metrażu! Link to post Share on other sites
gryzon 453 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Jestem fanem Twojej twórczości. Link to post Share on other sites
mokramyszka666 102 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Zbyszek, pokombinuj trochę sam. Dla mnie koniec OT. Link to post Share on other sites
matizlob 32 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 mnie pozytywnie zaskoczyła gra aktorska Grześka, najlepszy element filmu :) Link to post Share on other sites
ezils 145 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Fantastyczne. Mialem przyjemnosc zobaczyc na zywo ten film pare miesiecy temu. Gratulacje Grzegorz Link to post Share on other sites
Monio 3,145 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Mrrrr... brudno. :3 Na początku niedomknięte zakończanie zrobiło mi w głowie "wtf?" ale potem stwierdziłem że idealnie tutaj pasuje. Gratulacje. Link to post Share on other sites
gryzon 453 Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Chciałbym widzieć takie kino s-f w pełnometrażowym wydaniu. Dzisiejsze filmy s-f niestety do mnie nie trafiają :) Link to post Share on other sites
kotisded 111 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Gratulacje, choc koncówka mnie też trochę zawiodła to reszta mi sie bardzo podobała. Link to post Share on other sites
Einule 12 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 dobry film, w stylu "Brazila", tylko lepsza wizualnie oczywiście. Fabule też nic nie brakuje. Link to post Share on other sites
fps 226 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Świetny film. Zbudowany wręcz podręcznikowo. Po trailerze i materiałach prasowych spodziewałem się czegoś innego i ... jestem zaskoczony w dobrą stronę ;) Bardzo mi odpowiada jego surowa konstrukcja i oszczędność narracyjna. Wizualnie budzi rzeczywiście dobre skojarzenia z Brasil. Aż by się chciało bardziej poeksplorować ten świat, ale wtedy może wyszedłby zupełnie inny film ;) Link to post Share on other sites
czaps 36 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 (edited) Jak dla mnie niestety straszna nuda . Scenografia męczy na dłuższy etap mimo nakładu pracy. Domalówki statyczne w niektórych miejscah za bardzo, co z wolnym ruchem kamery nie idzie w parze jak dla mnie. Wiem , ze na tym forum jest dużo sceptyków/ krytyków zza siódmej baśni itd. no coż wygląda na to że dołączam powoli do grona ;-) Co do filmu ogólnie to bardzo mi się podoba operatorka kamery , której pewnie by się nawet Kamiński nie powstydził . Rewelacja jeśli chodzi o ten aspekt filmu jak dla mnie. Resztę opinii już napisałem wcześniej. Tyle w temacie. Pozdro czaps Edited February 14, 2011 by czaps Link to post Share on other sites
ultrakaka 35 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Klimat i moc. Link to post Share on other sites
Dor 10 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Świetne, nawet nie poczułem, że ma aż 15 min. Trzyma w napięciu i z twistem na końcu. Link to post Share on other sites
_Peter_ 29 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Niestety mnie film troszkę rozczarował. Zastanawia mnie tylko dlaczego w pierwszej wersji nazywał się "36 Stairs?" PS. Teraz przyszedł czas na Bagginsa by udostępnił Kinematograf ;-) Link to post Share on other sites
Thx 133 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 świetnie poprowadzona, zagrana rola chłopa , który przyszedł po czynsz. Ta jego bezkompromisowość. Fajosko kadrowany dialog. Film nie wiem czy zrozumiałem, przeczytałem w powyższych komentarzach, że to taki przyszłościowy "zaszyty" alkoholik, który sie sam się "odszył" . Ja na naprędce zrozumiałem, że chłopu skończyła się polisa i ważność akumulatorów tez zaczęła wygasać.Sięgnął po lewe baterie i skorzystał z "przydziału abonamentu", który należał się eksżonie. Nie wiem. Ogólnie fajny film. Link to post Share on other sites
Recommended Posts