JakkaS 240 Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 Lepiej. Zdecydowanie można by powalczyć jeszcze z tą pracą. Te skały lepiej określić i ze smoczkiem też można by się pobawić. Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 14, 2013 Author Share Posted February 14, 2013 Jakkas dziękuje za dopping :) nawet nie wiesz jakie to jest motywujące jak mi tu taki mistrz do teczki zagląda :D ^^ postaram się dalej podziałać . Czuję ,że dużo się nauczyłam przy tej ilustracji. Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 14, 2013 Author Share Posted February 14, 2013 Tak wymęczyłam... ;) Link to post Share on other sites
badassky 195 Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 Po tej pracy widzę nie mały postęp, fajnie!! :) Warto byłoby dodać więcej planów, praca zyskałaby na przestrzeni i na pewno lepiej by wyglądała. Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 15, 2013 Author Share Posted February 15, 2013 Hej :) dziękuję Bombadil . Miło to usłyszeć ;) co do większej ilości planów ,myślę ,że tak to zostawię. Podoba mi się ,choć może faktycznie można ,by się pokusić o jakieś skałki z przodu i kilka kombinacji. Pozdrofka Link to post Share on other sites
sebel 56 Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Smoczek wyszedł bardzo fajnie. Jeżeli chcesz dodać jakiś detal z przodu, pamiętaj żeby nie przesadzić, aby skały nie stały się ważniejsze od smoka. To Ty decydujesz gdzie ma się znajdować wzrok widza i trzeba tak kombinować by zawsze zostawał gdzie chcesz. I tutaj mam małe zastrzeżenie co do ogólnych walorów w tej pracy. Jeżeli zdesaturujemy obraz to zarówno skały jak i smok mają podobny walor. Przez co wzrok trochę ucieka na bok. Pozwoliłem sobie zrobić lekki przepalony over aby pokazać o co mi chodzi: http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2013/047/2/f/smok_1_by_sebel-d5v5udy.jpg + gif porównanie waloru. Pozdrawiam, Sebel Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Hej sebel :) dzięki za zwrócenie uwagi :) faktycznie walor troszkę nie gra i musiałabym posiedzieć nad tym. Co do detalu właśnie nie chciałam zbytnio odwracać uwagi od smoka i bałam się tam zbytnio ingerować. Chyba odpocznę sobie ciut od tej pracy , a potem wrócę do poprawek :) dzięki za overka i gifek :) Pozdrawiam serdecznie Link to post Share on other sites
kamesanin 296 Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 ale BYCZE smoczysko!!!:D oj za długo tu nie zaglądałem... Link to post Share on other sites
gutekfiutek 513 Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) Jak dla mnie to przestrzeni brakuje w tym obrazku. W ogóle nie widać perspektywy, co jest za czym. Przydałoby się mieć jakieś nakładanie się linii czy brył. Dlatego nie wiadomo jakiej wielkości jest smok, w jakiej odległości. Po drugie smok jest w ujęciu z góry, bez czegokolwiek co pokazuje skalę - postaci czy czegoś rozpoznawalnego. Jak masz smoka z góry - można odnieść wrażenie że jest dosyć mały - potwór który jest wielki raczej powinien górować nad kamerą, być widoczny z bardziej "żabiej" perspektywy. Szybki over, bez skrzydeł bo jakoś nie weszły a nie chce mi się skrzydeł w tej perspektywie rozkminiać. Zresztą bardziej mi się podobają smoki które mają skrzydła-przednie łapy jak w Game of Thrones. Jakoś poprawniej anatomicznie takie wyglądają. Ujęcie perspektywy jest niżej, smok wydaje się większy. W sumie powinienem jeszcze kamerę obniżyć ale musiałbym więcej przemalować:P Dodalem jakieś szkieleciki dla skali. Rozszerzyłem kadr, żeby smok miał jakiś kontekst. Ogona nie ma bo smok wyglądał jakby miał dziwnie wygiętą dupkę. Ogólnie to smok ma światło z przodu - efekt podobny do zdjęć z fleszem, takie charakterystyczne zacienienie płaszczyzn skierowanych "od" kamery wtedy się pojawia. Jak masz stawy w kończynach - to tam jest bardzo "kościście" - popatrz na łapkę. Użyłem jaskini do tego żeby pokazać perspektywę - jest tam dużo lini nakładających się na siebie, jaskinia dzięki temu ma głębię - Tutaj taki schemat: Ogólnie to najpierw w obrazku wszystkie problemy z perspektywą/kompozycją oświetleniem, dopiero potem zacznij renderować detale. Edited February 19, 2013 by gutekfiutek Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 19, 2013 Author Share Posted February 19, 2013 Hej :) Dzięki Kamesanian :) zapraszam częściej :D choć z wrzutami to jest raczej różnie u mnie ;) Cześć Gutek :) trafiłeś z tymi radami zresztą jak zwykle :D Kościotrupek był na początku ,ale potem się zapodział ^^ Skrzydła podobne widziałam w filmikach ze skyrim i właśnie to samo pomyślałam ^^ Choć w tym malunku już przy takich skrzydłach pozostane jakie są. Trzeba będzie dupkę przemalować ^^ Ogólnie nie pozostaje nic innego i wyciągnąc z tej illustracji jak najwięcej i przemalować ^^ Dziękuje za overka i czas ! :) Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 (edited) Bazgrołki i ćwiczenia z Loomisem ;) dzięki grupie Wojtka w końcu się za siebie wziełam :D Dzięki Wojtku !! https://www.facebook.com/groups/fusgroup/335274923258358/?notif_t=group_activity więcej moich bazgrołków na blogu http://soulinka.blogspot.com/ Edited February 20, 2013 by Soulinka12 Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 2, 2013 Author Share Posted May 2, 2013 Hejo ! po dłużej nieobecności na forum i w kraju trzeba teraz nadrabiać zaległości w rysowaniu ,bo niestety nie miałam za wiele czasu ostatnio na to . Kilka szkicyków z kwietnia ;) (kredka i długopis) Link to post Share on other sites
kamesanin 296 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 w końcu wróciłaś :D to co robimy bitewkę ;P Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 2, 2013 Author Share Posted May 2, 2013 no ba ;) wąteczek zakładamy i let's started :D Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Pani detektyw , Vip- 2 wersje Link to post Share on other sites
lee666 70 Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 widze że ją już postarzałaś .. . troche późno zaczęłaś rysować na bitwe;( Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 4, 2013 Author Share Posted May 4, 2013 Hejo leee666 no mam nadzieje,że zdąże :D nie miałam jak wcześniej ^^ tablet był poza zasięgiem ... Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 o Dżezaz .... kolor Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 8, 2013 Author Share Posted May 8, 2013 Hello ;) odkopałam starą prackę jakiś czas temu przed wyjazdem jeszcze i zamierzam ją dokończyć .Rady mile widziane ;) Cycuchy czarownicy do poprawki będa, zwłaszcza oświetlenie ,które sama nie wiem jak tworzyłam ^^ ;) a tutaj after i before ;) Link to post Share on other sites
jameli 64 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 co się dzieje z noga krasnala? :p czy on wyrasta z czegoś? Moim zdaniem ta kula magii na "łonie" wiedźmy nic nie wnosi, bo nie wiadomo o co chodzi, a robi zamieszanie. Te nietoperze w tym miejscu też wprowadzają zbyt wiele zamieszania... Popatrz na te obrazki w mniejszej wersji - tak dużo się tam dzieje i tak wiele jest kierunków, że nie wiadomo na co patrzeć. zrób kilka czarno białych szkiców kompozycyjnych i wrzuć, bo takie dodawanie mnóstwa nowych elementów robi tylko ogromne zamieszanie. Zaczynamy tak: mały szkic kompozycyjny bez koloru - na jego podstawie decydujesz co ma być jasne a co ciemne i dzięki temu dobierasz kolory - wykańczanie ilustracji. Zawsze patrz na całość i traktuj każdy element jako część całości bo inaczej powstanie chaos :) Link to post Share on other sites
kamesanin 296 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 to ja może w skrócie:] za dużo tu tego:P ale zamysł ciekawy:] bo jak to mówią czarownica sekutnica latawica to jest to co krasnale lubią najbardziej Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 9, 2013 Author Share Posted May 9, 2013 Hej Jameli , a wiesz na tą noge to wogóle jakoś nie zwróciłam uwagi ^^ Przemysle co zbędnego i usunę .Na pewno tej kuli też jakoś się pozbęde ^^ :D dzięki za uwagi Dzięki Kamesanin ^^ no miał to być niejako obraz do powiedzonka, każda potwora znajdzie swego amatora ;) zaczełam się bawić i przedobrzyłam z ozdobnikami ^^ fantazja mnie poniosła ;) Link to post Share on other sites
grass 430 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Poćwicz anatomię Link to post Share on other sites
Soulinka12 145 Posted May 9, 2013 Author Share Posted May 9, 2013 anatomia jest ciągle na tapecie .Zwróce na to uwagę przy zmianach ,choć tutaj czarownica i krasnal są odrobinę przerysowani jak to przy takich malunach ,ale ogólnie czarownica taka trochę połamana w paru miejscach ^^ i w grabiach .Dzięki grass Link to post Share on other sites
grass 430 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 To może zamiast "przerysowywania" proporcji, pociśnij czarownice naprawdę fajną i atrakcyjną a z krasnala zrób twardziela z toporem któremu się kolana ugięły pod urokiem wiedzmy :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts