Kalberos 707 Posted April 16, 2016 Author Share Posted April 16, 2016 Maciek i Bigu mają racje, ale już spokój szkoda ludzie waszych nerwów, zaraz to przerodzi się w burzę a po co ?? Trochę śmiechu i humoru tutaj nie zaszkodzi !! Link to post Share on other sites
BetiiX 177 Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 e to mam leciec po ten popcorn czy nie ;)? co do ostatniej pracy - pytalam kalbera i twierdzi ze w paincie myszka zrobiona. i to nie ta wacomowska myszka. ma chlop skilla :~). Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 W przedostatniej wrzucie kilka calkiem udanych, kilka troche budzetowych ale super ze teczka rosnie, cos tam znosnego zawsze da sie wybrac posmiertnie ;) Link to post Share on other sites
telthona 486 Posted April 18, 2016 Share Posted April 18, 2016 W końcu widać Kalber, że masz potencjał xD A tak serio, to dajesz radę, fajny pomysł z tymi cierniami na wierzchowcu w jednej z ilustracji do immortal :D Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted April 18, 2016 Author Share Posted April 18, 2016 No dzięki dzięki, staram się :D muszę jeszcze więcej pracować niż dotychczas !! Prosto z pieca taka szybka ilustracyjka, mój kochany Beskid Żywiecki, droga po której kiedyś śmigałem traktorem :D i ukochany Wiesiek :D Link to post Share on other sites
telthona 486 Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 a tak z ciekawości, jak ludzie robią tyle fanartów witchera to czemu nikomu nie przyszło do głowy, żeby zaprojektować "swojego wiedźmina" z jakiejś innej szkoły ? :P Zrobiłoby się ciekawiej. Tak samo ciągle go pokazują na kasztanowym koniu, tak jak to było w materiałach marketingowych, a przecież Geralt każdego konia nazywał "Płotką" i te konie mogły być totalnie różne :D Czepiam sie troche bo wszyscy robią to samo i jest to troche monotonne. (obrazek sam w sobie jest fajny xD) Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted April 19, 2016 Author Share Posted April 19, 2016 U mnie Geralt to Żebrowski dlatego też płotka kasztanowa:D no ale czaje o co chodzi :D Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Praca którą wykonałem dla Dobrych Pikseli, nie było łatwo w tej kolorystyce ale jakoś dałem rady Pozdro Link to post Share on other sites
biglebowsky 1,184 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Się dzieciakowi zęby popsują:) Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 4, 2016 Author Share Posted May 4, 2016 To odrosną mu nowe :D przecież to mleczaki, pierwsze zęby u dziecka Link to post Share on other sites
BetiiX 177 Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 ale slodko *.* zeby zebami, tak jak piszesz, mleczaki wiec mala strata. gorzej z ryzykiem cukrzycy i otyloscia ;) a praca gruba! :D Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 5, 2016 Author Share Posted May 5, 2016 No dzieki Betty, zobaczymy czy sie to komuś tam w Wawce spodoba A tutaj coś innego uwaga CYCKI !! Link to post Share on other sites
polka dot 608 Posted May 5, 2016 Share Posted May 5, 2016 trochę ma zbyt wysoką czaszkę, chyba, że nasunęła maskę przeciwgazową na czoło, jak niektórzy robią z okularami przeciwsłonecznymi Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 7, 2016 Author Share Posted May 7, 2016 tak to prawda Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 cos nowego i innego Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted May 12, 2016 Author Share Posted May 12, 2016 Pozdro Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) nowe szybkie maluny https://www.artstation.com/artwork/WgDVD Edited June 13, 2016 by Kalberos Link to post Share on other sites
SlawomirWolicki 77 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Pani mi niepodeszła, ale za to Czarodziej bardzo, a postać rodem z Gantza bardziej niż bardzo. Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted June 15, 2016 Author Share Posted June 15, 2016 Dzięki Sławek Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 (edited) Hejka, mały update Parę spedów na czelendż trzydziestodniowy. Na każdego z nich, przypada jedna godzina samochody, bedzie wiecej pojazdów i takie kreseczki Pozdro Edited September 7, 2016 by Kalberos Link to post Share on other sites
Agnieszka Antosiewicz 28 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Widziałam już wcześniej na fb wszystkie prace więc powiem tylko, że zazdroszczę wytrwałości i konsekwencji w codziennych ćwiczeniach. Ponieważ ja dopiero się uczę, to trudno wymyśleć jakąś konstruktywną krytykę. Enviro mają mroczny klimat, trudno natomiast osiągnąć precyzję w godzinę. Bardzo mi się podoba, ze czuć przestrzeń w tych widoczkach. Obejrzałam 1 stronę teczki (trzebaby całość, ale widziałam już na artstation imponujące portfolio) no i ciekawie przedstawia się postęp. Najbardziej w sumie spodobały mi się ostatnie koncepty tej kobiety, dlatego że jest czysta, precyzyjna kreska, z Thorgalem mi się kojarzy albo ze starymi komiksami. Wogóle te czarno białe koncepty są rewelacyjne, minimalizm a jednocześnie konkret. Jeszcze jedna Twoja praca mi się bardzo spodobała czarno biała z samochodami z dynamiczną kompozycją. Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam te widoczki to że mają klimat Zabrockiego. Ogólnie jak dla mnie WOW. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kazikowy 42 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Nie lubię pisać takich postów :/ Wszystko świetne, nie ma się zbytnio gdzie człowiek dopieprzyć. fajnie już panujesz nad kreską, widać to w postaciach. Co do envo, to to z refek malowane albo inspirowane? Mega klimatyczne. A auta to tak w centrum zainteresowań czy jakieś zlecenie? Pytam bo wcześniej za dużo ich nie malowałeś. Link to post Share on other sites
Zurluk 31 Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Jak bardzo pomagają takie godzinne ćwiczenia? dołączam się do przedmówcy czy malowane z refek, pozdro Link to post Share on other sites
olaf 4,029 Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 na pewno wszystko nabiera wartości produkcyjnych, dobry postęp jeżeli chodzi o komercję. Zastanawia mnie kiedy graficy wyrosną z chłopięcej fascynacji 6-cio pakami. Ani to wygodne ani praktyczne ani zdrowe, by mieć tak niską tkankę tłuszczową. Szczególnie u wojownika. Link to post Share on other sites
Kalberos 707 Posted September 16, 2016 Author Share Posted September 16, 2016 Agnieszka dziekuje za dobre słowo ! Kazikowy Idea tego wszystkiego jest taka. Wymyślam sobie jakaś kompozycje, staram sobie ja opisać w jedynym zdaniu, następnie oglądam zdjęcia podobnych scenerii i na podstawie tych informacji staram się stworzyć coś ciekawego mając na to godzinkę czasu wolnego. olaf Te sześciopaki były zamierzone, w sumie to były takie luźne ćwiczenia. Tak czy siak staram się żeby wszystko co raz lepiej to wyglądało i ten mój sajgon w praca jakoś uspokoić. Żeby post nie był pusty wrzucam kolejne speedy, niestety musiałem parę dni wolnego zrobic bo jednak nie jestem niezniszczalnym cyborgiem Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts