biszkopte 52 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Witam. Po kilku latach obecności na forum i komentowaniu kolegów, wrzucam swoje prace aby samemu zostać skrytykowanym:). A tak na serio to przyszedł czas na prezentację własnych dokonań. Na pierwszy ogień wrzucam wizualizacje wykonaną dla kolegi po fachu z biura GWA z Olesna. Projekt domku letniskowego zlokalizowanego w ...lesie, a raczej na jego skraju. Domek niewielki, ale i tak jak na wyprawy na grzyby spełnił oczekiwania klienta. Nie wnikam w same opracowanie projektowe, gdyż tak jak wspominałem wcześniej, nie jest mojego autorstwa. Proszę o słowa konstruktywnej krytyki, która przyda się w dalszych pracach i w rozwoju warsztatu. soft: max, vray, multiscatter, ps render lwf modele: drzewka every, ludziki vizpeople nie mogłem się powstrzymać i nie zrobić fragmentu dojazdu :) [ATTACH=CONFIG]89229[/ATTACH] Link to post Share on other sites
shadowsexpe 360 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Fajne klimatyczne takie troszkę bajkowe. Z rzeczy które rzucaj się w oczy za mocny bump na deskach który obity jest dom, czym robiłeś poszycie dachowe bo na drugim ujęciu wychodzi bardzo płaskie, na trzecim trochę nierealistycznie wygląda przejście pomiędzy dojazdem a płytami i trawnikiem takie równo ucięte pod linijkę. Dojazd jest naprawdę świetny imo krawężniki jakieś cienkie i to tło za lasem na pierwszym planiemasz mocne słonce a tam w tle to jest pożar czy zachód ;) Link to post Share on other sites
Q'bot 8 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Bardzo fajna textura podjazdu, podziel się! :P A tak na serio, to oprócz szczegółów wymienionych przez shadow'a, to ja bym się uczepił sterylności dachu - na 3 obrazku wygląda jak jednolity, szary kolorek, bez refleksów, nawet na oknie dachowym... Link to post Share on other sites
shadowsexpe 360 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Chyba bym się przeniósł do wątku architektury tam wizualizacje jednak maja sporo większy odzew ;) Link to post Share on other sites
kondzieusz 25 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Koledzy mnie ubiegli ;) Ogólnie miły klimat mają te ujęcia jedyne w czym ja się gubię patrząc na nie to jest światło w scenach i światło w tle jakbyś miał to nie za bardzo ze sobą zgrane ;) Link to post Share on other sites
szczawik 12 Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 masz jakies plany do tego? jestem ciekawy jak rozwiazane jest 2 pietro z tym przejsciem nad garaz:) Link to post Share on other sites
biszkopte 52 Posted February 5, 2013 Author Share Posted February 5, 2013 Cześć. Dzięki za dobre słowo :) shadowsexpe: Bump faktycznie za ostry, ale już nie miałem czasu na przerenderowanie i już taki został. Dach faktycznie płaski ale jak wyżej. Troszkę za bardzo zaufałem skryptom :) W sumie do domku działał ok, a na nim się zrypał i nie zwróciłem uwagi. Sam skrypt bardzo fajny, strasznie ułatwia pracę ( jeśli się będzie pamiętało o kilku ustawieniach :) ) AvizStudioTools_ATiles http://www.avizstudio.com/tools/atiles/ Lwia część krawężnika schowała się pod displem..będę pamiętał o nich :) Z resztą jak teraz na to patrzę to są zbyt sterylne i tak naprawdę obyło by się bez nich do samego podjazdu. Tło w zamyśle autora miało być klimatyczne...nie zwracałem do końca uwagi na kierunki... możemy uznać iż las płonie :) Q'bot: Dzięki. Textura to jakiś dirtroad z cgtextures.com tylko że jako stamp do szopa, puppet warp (unwrap i malowane) + mapa displa na tej samej teksturze. Dach faktycznie płaski :), ale to jak już opisałem wyżej chciałem pójść na łatwiznę. kondzieusz: Right :), bardziej mi zależało na klimacie niż na takich duperelach jak kierunki padania światła ;) A tak na serio, dzięki za uwagi, przy następnym modelu to poprawię. szczawik: Spytam się kolegi czy mogę wrzucić rysunki. Na razie odsyłam do jego pracowni...domek na pewno można sobie pooglądać gwa ..powinny być także i rzuty. Sam detal chyba nie jest skomplikowany..konstrukcja stalowa, strop gęstożebrowy teriva. Do wyboru :) Link to post Share on other sites
shadowsexpe 360 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Link do skryptu nie działał http://www.avizstudio.com/tools/atiles/ ;) Link to post Share on other sites
biszkopte 52 Posted February 6, 2013 Author Share Posted February 6, 2013 dokładnie :) coś mi się wlepiło ...swoją drogą jak by ktoś miał jakiś inny skrypt na dachy to może coś wrzucić :) Link to post Share on other sites
Mulholland 149 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Batzal Roof Designer chyba się to nazywa. Link to post Share on other sites
biszkopte 52 Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 Dzieki Mulholland , zassam triala i się pobawię..płatny ale 55$ to niewiele o ile działa :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts