STRZYG 597 Posted February 20, 2014 Author Share Posted February 20, 2014 (edited) Duży apdejt bo już więcej nie będzie. Następny będzie finałem. UWAGA!! Obrazki łacznie ważą 3,7 mb, więc zaczekaj obserwatorze, aż się załadują . DETEKTYW Zabrałem się za zmianę pozy podmiotu lirycznego, na mniej przypadkową, bardziej związaną z profesją (materiały dowodowe przegląda) tak mniej więcej wyglądał proces wyboru. --------------------------------------------------------------------- KUCHARZ Miał być gruby, ale nie za obleśny, bo by mi wtedy skradł obrazek. Kucharek został zrobiony na bazie postaci detektywa --------------------------------------------------------------------- STUFF Dorobiłem trochę stuffu. Na scenie nie ma już* żadnych obiektów pochodzących z internetowych bibliotek :) *..kurde, jeszcze są pozostałe punkty bistro unoszące się nad ziemią --------------------------------------------------------------------- TEKSTURY - WĄTEK ELEARNINGOWY Adek gdzieś wspominałem o tym, że wątki WIPowskie służą również kształceniu, więc wrzucam makingi z dwóch tekstur. Nie będę ukrywał - deska do krojenia uciapana mąką napawa mnie dumą. Jedna z moich lepszych tekstur ever! deska Stolik. Serduszko dodałem specjalnie..."Do końca świata i o jeden dzień dłużej" ;) Pewnie pojawi się jeszcze więcej smaczków Made in Poland. --------------------------------------------------------------------- BRUDNOPIS Czym jest brudnopis w moim procesie produkcyjnym odsyłam tutaj Na razie jest ściernisko ale będzie SanFransisco, a w szczególności jak wjedzie armia moich resoraków z czerwonymi światełkami, oraz wyteksturuje wszystko + podmienię niektórę obiekty na finalne Póki co Brudnopis powiedział mi bardzo ważną rzecz - Plac Defilad musi być cały betonowy (bez zieleni) i wielokondygnacyjny (to co widać to google maps) Paleta barwna... hmm, no nie wiem czy zostanie takie zielonkawe czy będę odtwarzał tą z wcześniejszych testów (do wychaczenia w wątku), będę nad tym myślał od weekendu. Na razie chciałem zbudować środowisko, w którym mógłbym oceniać czy tekstury siedzą kompozycyjnie (np. deska nie siedzi). Jak się ogląda w pełnym wymiarze kątem oka to wygląda obiecująco. Edited November 12, 2015 by STRZYG Link to post Share on other sites
mookie 591 Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Wietrzę nosem, że w finalnym poście zobaczymy zwycięzcę konkursu. Wygląda to bardzo profesjonalnie, kadr, modele, zalążek tekstur (nie łatwiej było pobrudzić mąką deskę w domu?), wszystko na równym i wysokim poziomie. Link to post Share on other sites
STRZYG 597 Posted February 20, 2014 Author Share Posted February 20, 2014 Dzięki :) ..kurde, z tą mąką to rzeczywiście :P Link to post Share on other sites
mateusz_s 327 Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 no zaczyna to naprawdę świetnie wyglądać, czekam na więcej... Link to post Share on other sites
zerocool-wolomin 75 Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Na razie jedna rzecz która kiepo wygląda, to panoramiczny dach w Fiacie. Nie wiem, może kiedy odbijesz w nim niebo będzie inny odbiór, ale na razie trochę wygląda jak wiejski tuning. Może po prostu szyberdach ? Link to post Share on other sites
mrhoho 84 Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 perspektywa atmosferyczna kluczem do sukcesu tej ilustracji ;), w tej chwili pałac kultury skupia całą uwagę. Link to post Share on other sites
Kris_R 440 Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Dzieję się oj dzieje. Aż miło popatrzeć! Dawaj dalej. Jeszcze masa pracy przed Tobą. Na ochy i achy i laury przyjdzie czas. Teraz czas zakasać rękawy i do ataku! :) Link to post Share on other sites
Biolo_idiota 93 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Wygląda fajnie, ale dla mnie samochód ma za mało elementów futurystycznych, jednak fajnie że szyba zachodzi tak daleko, widać że to przemyślane. Jednak Future detective, jest zupełnie nie wyeksponowany, dla mnie to jest samochód w oprawie z.. Link to post Share on other sites
STRZYG 597 Posted February 21, 2014 Author Share Posted February 21, 2014 @ zerocool-wolomin - samochód czeka jeszcze druga rundą. Jeśli prześwit i finalne refleksy nie załatwią sprawy to radykalnie przemodeluje @mrhoho - w myślach czytasz man @ Biolo_idiota - podwozie z napędem future jest w fazie produkcji, więc dostanie bryka lekkiego kopa :) Link to post Share on other sites
Marcin Przybyłek 84 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 STRZYG, najbardziej przemawia do mnie pozycja detektywa środkowa prawa, ale ta, która jest na razie też jest fajna. Mam pomysł, ale za to jeden: co byś powiedział na to, żeby... porobić dziury w gruncie i w ten sposób stworzyć wrażenie, że Warszawa jest dużo głębsza? A to, co interpretujemy jako Pałac Kultury jest zaledwie zwieńczeniem bardzo wysokiej wieży?! Link to post Share on other sites
STRZYG 597 Posted February 21, 2014 Author Share Posted February 21, 2014 co byś powiedział na to, żeby... porobić dziury w gruncie i w ten sposób stworzyć wrażenie, że Warszawa jest dużo głębsza? A to, co interpretujemy jako Pałac Kultury jest zaledwie zwieńczeniem bardzo wysokiej wieży?! hahahah!!!! no nie mogiem:D Dokładnie coś takiego mam zamiar zrobic. Już od jakiegoś czasu planuje pogłębienie. dosyc duże będzie, z kilkaset metròw w głąb. Telepaci na tym forum :DD Link to post Share on other sites
Marcin Przybyłek 84 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Haa!!! Fantastycznie!!! No! Czyli będzie rozmach! To jakbyś wymienił jeszcze fiata na warszawę... Hmmmmm... :). Link to post Share on other sites
Piwczyk 18 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 To jakbyś wymienił jeszcze fiata na warszawę... Hmmmmm... :). We need to go deeper! Strzyg, mieciesz, pięknie to wygląda, aż nie chce mi się kończyć mojej pracy ;) Link to post Share on other sites
adek 263 Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Ja tylko przypominam, że jutro deadline! Bo coś stanęło. Link to post Share on other sites
Kris_R 440 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Ups - stoi dalej. Szkoda. Link to post Share on other sites
jaras 624 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 nie skonczyc tej pracy (na tym etapie na ktorym teraz jest) to powazny błąd - powiem to po niemiecku - das ist skandal ! ;) Link to post Share on other sites
STRZYG 597 Posted February 28, 2014 Author Share Posted February 28, 2014 czilaut. Więcej wiary w Strzygusia ;) Link to post Share on other sites
Sebazx6r 1,544 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 No to czekamy :)... Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 (edited) nie rozpraszajcie kolegi, niech siedzi i robi! czasu malo :D Edited February 28, 2014 by plasti Link to post Share on other sites
Marcin Przybyłek 84 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Strzyg!!! Dawaj, dawaj, dawaj, dawaaaaj!!! Link to post Share on other sites
rentrax 45 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 I jak ci idzie? Link to post Share on other sites
ttaaddeekk 663 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Dajeeeesszzzz ! :):) Link to post Share on other sites
ezils 145 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Ciśnij Strzyg! Miejmy nadzieję, że 1l Tigera się przydał :)) Link to post Share on other sites
Piwczyk 18 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 teraz to on już nie ma wyjścia, będzie musiał pocisnąć ;) Link to post Share on other sites
STRZYG 597 Posted February 28, 2014 Author Share Posted February 28, 2014 (edited) No i klops :/ Kilka godzin temu jeszcze myślałem , że się uda ale wiem , że nie o godziny chodzi a o dni . Można by wystawić aktualny stan, ale to nie jest coś pod czym mógłbym się z czystym sumieniem podpisać, poza tym wystawienie nieskończonej pracy byłoby nie fair w stosunku do ludzi , którzy swoje rzeczy pokończyli. Trudno, brałem taką ewentualność pod uwagę gdy zdecydowałem się na "no limit". Najgorszą rzecza jaką mogę zrobić to uznać aktualny stan za końcowy i zdewastować czas, który w to wpakowałem. Wiem, że robię dobrze :D Widzimy się niedługo w dziale wip, czuję konkretną kosę. Poniżej mały wycinek, z dedykacją dla Marcina Przybyłka, bo pewnie jest/był ciekaw jak zrobiłem "dziury w ziemi" ;) Edited November 12, 2015 by STRZYG Link to post Share on other sites
Recommended Posts